Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Dzisiejsza pogoda nie nastrajała na siedzenie w ogródku ,chociaż na chwilkę tam zawitałam .Sangwinarie jeszcze nie pokazały kwiatów to samo Jeffersonie. Koło południa zaczęła sypać śniegowa kaszka to juz wcale nie wychodziłam .Szkoda zdrowia na taką pogodę .To tyle ogrodowych wieści ,aha już wykiełkowała wreszcie rzodkiewka i bardziej otwarły się tulipany Johann Strauss

DAYSY ;:196 mnie bardzo odpowiada ten kolor róż, a Novalis ma dodatkowo cudną budowę kwiatów. Jestem z niej bardzo zadowolona bo dzięki Tobie ją mam Oby tylko nie zechciała tak zaszaleć jak jeden z Twoich Novalisów ;:202 . Ojjjj jak ruszysz do ogródka to wszystko będzie fruwało w powietrzu z taką nagromadzoną energią przystąpisz do prac .Ochhhh gdyby jeszcze opuściła mnie ta rwa to byłoby cudownie ;:222

Obrazek

Obrazek

BEATKO ta kępka Straussów ma juz wiele lat i ciągle mnie cieszy, gdy praktycznie jeszcze mało co kwitnie .Tańczyć w rytm walca czemu nie :) Ja mam sporo czasu bo przecież nie muszę siedzieć calutki dzień w pracy jak Ty .Spoko dasz radę jesteś szybki Bill ;:196

Obrazek

Obrazek

DOROTKO ja potrzebuję dwie miejscówki dla doniczkowych różyczek i zastanawiam sie z kim je pożenić :wink: bo już czas najwyższy ,żeby siedziały w swoich domkach .Jak człek sie natyra zaraz mu lepiej po mimo ,że padnięty, ale usatysfakcjonowany

Obrazek

Obrazek

IWONKO ;:196 udało mi się zrobić dla Ciebie sadzonkę Elin juz siedzi w doniczce bo widziałam ,że przetrwała przeprowadzkę w inne miejsce .Nie zaglądałam czy wyfrunęły te z kartonika, czy te usadowione gdzieś w szparach wędzarni .Nawet jednego znalazłam w domu na biurku i nie wiem skąd się wziął .Dobrze ,ze to ja go zauważyłam i wypuściłam .Głodek to niska bylinka lubi wapienne podłoże i spodobała mi się więc musiałam ja sobie zafundować .Mam ją już trzeci sezon niczym nie okrywam na zimę. Muszę się pochwalić ,że wyhodowałam sobie patyczkową Grandiflorę Twoim sposobem :tan Szkoda tylko ,że ma trochę krótki ten pieniek ,ale muszę dopytać Małgosię jak go wyciągnąć w górę, bo wiem ,że ona tak robiła .dla Ciebie staroci no cóż, ale śliczne

Obrazek

Obrazek

IWONKO ;:196 czasem leń też potrzebny,żeby nabrać energii, bo przecież nawet koń musi odpocząć :;230 Oby już ta niemoc mnie opuściła ,bo już mnie to drażni ;:222 Jutro idę do lekarki ciekawe czy da mi na jakąś fizykoterapię czy tylko każe żrec tabletki ;:174

Obrazek

Obrazek

JOASIU Aphrodite tylko wygląda na wielgaśną. U mnie ma najwyżej jakieś 120 góra, ale przecież zawsze możesz niżej przyciąć po kwitnieniu . Mnie ta wysokość odpowiada chociaż zastanawiam się czy też nie przyciąć jej niżej .Prace ręczne sie tworzą jedne lepsze, inne takie sobie jednak na razie nie ma sie czym chwalić

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO murarki miały szczęście ,ze akuratnie tam byłam .Dzisiaj woda była tak brudna czyli znów brały kąpiel kosy .Muszę wlać do butelki i zanieść do ogródka, bo jeszcze nie puściliśmy wody .Papierowa wiklina dopiero muszę się wprawić ,żeby ładniejsze rzeczy wypleść i równiutko .Trening czyni mistrza tak jest w każdej dziedzinie, a to nic nie kosztuje ,bo gazet mam w domu sporo

Obrazek

Obrazek

ANIU lubię mieć sporo wiosennych maluszków także kolczastych, bo wiosną każdy kwiatek na wagę pokarmu dla brzęczków . Dzisiaj zapowiadają -4 ciekawe ile tych minusów będzie oby niezbyt dużo ale lepsze teraz minusy niż jak zaczną kwitnąć drzewa owocowe

Obrazek

Obrazek

JOASIU wiosna nieśmiało zagląda krokusy już prawie przekwitły, a na następne cuda trzeba jeszcze poczekać.Pogoda wciąż płata figle

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU no widzisz na ogródku nawet w ratownika trzeba sie bawić nie ma innej opcji,bo szkoda każdej skrzydlatej istotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Jadziu
U mnie była nawet znośna pogoda.Ale ja miałam dużo rzeczy na wjeździe.
Ale fajnie,że i sporo wiosny nam ładnej pokazałaś. ;:63 ;:63
I te owadzie rożne zdjątka ;:433 ;:433
.Prześliczne.Już jak słonko jest to i owady się pojawiają. ;:108
pozdrawiam ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nie dość, że zrobiłaś dla mnie sadzonkę Elin ;:196 ;:196 ;:196 , to jeszcze obdarowałaś mnie fruczakiem ;:180 Z sadzoneczki bardzo się cieszę, bo śliczna Ci ona ;:oj
Jeżeli chcesz wydłużyć pień hortensji, to nie odcinaj jej wierzchołka, a tnij wszystkie odrosty boczne. Jeżeli nie przemarznie, to powinna pójść do góry. Upewnij się u Soni, ale ja tak robiłam ze swoją ;:108 Co prawda tamta była z patyczka, ale to chyba bez różnicy. Mi natomiast wyprowadzenie na pniu się nie powiodło. W poprzednim sezonie tak zrobiłam dwie i poszły do dobrych ludzi, a teraz chciałam zrobić sobie i klapa. Ale spróbuję ponownie. Mam zostawione dwa pieńki, już ładnie rozbudowane od góry i za następnym pobytem zrobię im owijkę jeszcze raz. Tylko tym razem już butelka mi nie wejdzie, będę musiała zawiązać worek.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam, jestem po długiej przerwie na forum. Piękne fotki i dużo ciekawych porad , mam na uwadze cięcie róż. Moje prace to porządki po zimie a jest tego masa , gonię jak szalona , wracam padnięta i widzę tylko łóżko . ;:oj
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

To prawda, Novalis, poza kolorem /rzecz gustu/ nieprzyzwoicie zdrowy cały sezon, obficie kwitnie no i płatki zakończone niby różkami dodają mu niesamowitego wdzięku. Cieszę się, że jesteś zadowolona ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejsza pogoda nie nastraja do wychodzenia na ogródek, bo jeszcze bardziej mogłabym sobie zaszkodzić ,więc siedzę w domu .Była tylko wizyta u wracza, która przepisała mi p/bólowe tabletki i dała na morfologię i inne badania .Cóż samo życie kupiłam sobie borowinę i robię nią okłady jednak to też niewiele pomaga ;:222

Ciąg dalszy sierpniowych kotlecików :wink:

Obrazek

Obrazek

DAYSY ;:196 właśnie te różkowate płatki są ozdobą niejednej róży i prawie każda mi sie podoba, cóż jak miejsce wykorzystane w 120 % :;230 Już niecierpliwie czekam na różane kwitnienie czy praca włożona jesienią da odpowiednie rezultaty

Obrazek

Obrazek

IRENKO cieszę sie z Twoich odwiedzin .Wiem ,że wieczorem padasz jak kawka, ale jak wszystko zakwitnie zapomnisz o wysiłku .Myślę ,ze link trochę pomoże w Twojej rozterce a propos cięcia róż lepiej przyciąć źle niż wcale

Obrazek

Obrazek

IWONKO teraz tylko sie zastanów kiedy Ci wysłać tę sadzonkę. Wszystkie boczne odrosty oczywiście to żeby nie obciążać sadzonki .Mój pieniek ma jakieś 0,5 m wysokości chciałabym ,żeby był ciutek wyższy, bo zgubi się w różanym tłoku . Dzięki za porady ;:196

Obrazek

Obrazek

ANIU owady znów musiały trochę przystopować, bo sporo sie ochłodziło i pogoda niepewna nawet od czasu do czasu mocno się chmurzy . Słonko to życie takze dla nas

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu Kochana mam nadzieję, że ze zdrówkiem jednak lepiej - czego życzę z całego ;:167

Piękne reoślinki nam tu prezentujesz, a i zwierzątek kilka można zobaczyć ;:215

U mnie też zimnica, a właśnie przyszła paczka z liliami i muszę się wziąć za sadzenie - ale ani czasu, ani zdrowia na razie nie mam zbyt dużo. No, ale zobaczymy.

Serdecznie pozdrawiam i ślę moc ;:196 i ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Jadziu wspominki piękne, tak spragnieni jesteśmy słonka i tych ślicznych widoków ogródkowych, u mnie też dzisiaj fatalna pogoda, ale momentami ;:3 się pokazywało i coś chwilami podziałałam w ogrodzie, wsadziłam kalinę, takiego zwykłego jaśminowca, bo bardzo pragnę jego zapachu w ogrodzie ;:170 przycięłam budleje, parę różyc, dosypałam świeżej ziemi na nową rabatkę i tak się poplątałam i dumałam co muszę jeszcze zrobić, ale ta pogoda taka nijaka... Jak goździk MR żyje Jadziu? Zdrówka i jeszcze raz zdrówka ono najważniejsze ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też Jadziu pogoda się bardzo popasła.
Dziś i deszcze i śnieg padał.I zimno.Jak kwiecień plecień.
Fajne, ba śliczne te twoje makro.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Witam Jadziu, całkiem apetyczne te sierpniowe kotleciki ;:oj Ta trzecia, różowo brzoskwiniowa mi się podoba, akurat niepodpisana, ale taki ma kształt najładniejszy i jeszcze ozdobiona kropelkowymi diamencikami :D Furczak! ;:oj Cudny! U mnie zwabiła go po raz pierwszy szałwia trójbarwna, tylko nie miałam akurat telefonu i nie poszłam po niego, bo mnie zamurowało. Nawet jakbym miała, to ja takich zdjęć nie umiem robić :wink:
Buziaki, mam nadzieję, że ta noc nie przyniosła dużego mrozu ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie i to bardzo ;:196 ;:196 Po mimo ,ze chłodny wiatr powiewał to parę godzin spędziłam w ogródku oczywiście opakowana, bo wreszcie musiałam usunąć z siatki pozostałości po Polish spirit i oczyścić z koćków Cecile która też jest na siatce.To musiałam zrobić za ogródkiem przy okazji zrobiłam tam też porządek. Przymrozku chyba nie było u mnie po mimo ,ze był zapowiadany .Nic nie poniszczone na ogródku jednak mam osłonięty teren, więc mrozy tak szybko nie docierają .Mam nadzieję ,ze i u Was nie było groźnie. Na reszcie pokazały się czuprynki Miłka letniego i koperkowej :tan

Obrazek

Obrazek

AGUSIU ta róża to Gloria dei [Peace czy Mme Meilland] To jednak z pierwszych róż ,które zagościły w moim ogródku czyli najstarsza róża, Był czas ,ze już myślałam ,że pójdzie na stracenie jak w 2012 przemarzła poniżej kopczyka i tak była cięta ,jednak dało się ją uratować. To cudowna róża a te jej wielkie urodziwe kolorowe kwiaty muśnięte lekkim fioletem ;:167 U mnie Fruczak był stałym bywalcem w szałwii Amistad ,a potem na floksach, uwielbia też ostróżkę jednoroczną

Obrazek

Obrazek

ANIU ;:180 Dzisiaj jednak nawet fajnie świeciło słonko po mimo chłodnego wiatru dało sie pracować.Zaczynają pokazywać swoje noski lilie.Byle zbytnio nie wychodziły przed szereg, bo źle może się to dla nich zakończyć

Obrazek

Obrazek

KRYSIU kochanie tak mi przykro ,ale na razie jeszcze nic nie wyszło , jak jutro zajdę do ogródka o ile pogoda na to pozwoli to wyciągnę tę doniczkę i obadam sytuację ;:196 Dziękuję za zdrówkowe życzenia oczywiście przydadzą się a jakże ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

BEACIU niestety ze zdrowiem jednakowo nic się nie poprawia tylko opycham się tabletkami p/bólowymi ,ale staram się brać ich jak najmniej. Najgorsze jest wstawanie z łóżka i pierwsze kroki--tragedia ;:222 Dzięki kochana za życzonka oby się spełniły, bo sama jestem na siebie zła.Jutro idę na morfologię ciekawe co pokaże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tegoroczne patyczki Grandiflory

Obrazek

Życzę wszystkim udanej jutrzejszej pogody ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkie i różne wschodzące piwonie wyglądają zjawiskowo, ciekawie. ;:215
Wiosna nie patrzy na chłody , rośnie i cieszy.
Fajnie,że pokazałaś swoje patyczkowe.
Ladnie się ukorzeniają ;:333
Awatar użytkownika
hortensjomanka
100p
100p
Od: 4 gru 2018, o 11:59

Post »

Jadziu zdróweczka dużo i siły życzę ;:167
Takiej pozytywnej energii moc posyłam ;:168 żeby wszystko dobrze było.
W ogródku Hortensjomanki :)
Jest taki ogród, gdzie jedyny w nim dźwięk, wyznacza bicie mego serca...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Czyżby miłek wiosenny nie zdecydował się w tym roku na kwitnienie ;:202 ? Mój najpierw pokazuje czarne łebki pąków, a listki są na szarym końcu. O koperkowej zapomniałam, jutro będę na działce, to zerknę, czy i ona szykuje się do startu. Bo, mam nadzieję, że mi nie zniknie, długo na nią czekałam.
Jeśli u Ciebie wiało tak jak u mnie, to podziwiam ;:180 Wiało tak, że strach było okno otworzyć, a co dopiero wybrać się na działkę. Ale zawsze chociaż troszkę posunęłaś prace do przodu i znowu kawałek ogródka masz wysprątany na błysk ;:63
Wysyłkę Elin może da się połączyć z Aphrodite, jeśli oczywiście ta ostatnia w dobrym zdrowiu przeczekała zimę?
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu Twoja-moja sunrise jest już olbrzymia- roztopyrczyła się na grządce i muszę obcinać- jest niezniszczalna ;:167
Piwonie cudnie wychodzą czy to już czas aby podsypywać odżywką kwitnące?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”