Papryka do gruntu. Część 7
-
- 100p
- Od: 4 sty 2014, o 15:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
Moja papryka nie wzeszła i dziś posiałem drugą partię .
Wzeszła mi tylko little elf ( nasiona zbierałem sam )
A sklepowe nic
Wzeszła mi tylko little elf ( nasiona zbierałem sam )
A sklepowe nic
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może zbyt krótko czekałeś na wschody ?
Wiadomo jak to z paprykami bywa, czasami to i 3-4 tygodnie mało.
Wiadomo jak to z paprykami bywa, czasami to i 3-4 tygodnie mało.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Wyprowadzka do szklarni we wczesnej fazie tylko wyszła paprykom na dobre,pomimo że jest mniej podatna na wybieganie niż pomidory.
Niebawem pikowanie.Pomimo że jedna odmiana trochę kiepsko wzeszła to co jest w zupełności i to z naddatkiem mi wystarczy.
Niebawem pikowanie.Pomimo że jedna odmiana trochę kiepsko wzeszła to co jest w zupełności i to z naddatkiem mi wystarczy.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Niezła gęstwinka.
U mnie nie ma takiego parcia na papryki ale zawsze coś muszę mieć. Jako, że szybko tracą zdolność kiełkowania, to wysiewałem na ostro odmiany i wybierałem najsilniejsze siewki.
No i tak wyszło jak zwykle, że za dużo.
U mnie nie ma takiego parcia na papryki ale zawsze coś muszę mieć. Jako, że szybko tracą zdolność kiełkowania, to wysiewałem na ostro odmiany i wybierałem najsilniejsze siewki.
No i tak wyszło jak zwykle, że za dużo.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
W ubiegłym miałem za mało.A w tym jest coś za coś z racji drastycznego zmniejszenia upraw - więc więcej papryki kosztem ogórka który będzie w ilościach śladowych.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
witam wszystkich, jako początkująca w dziale papryki mam pytanie.
czy po pikowaniu zasilacie papryki jakims nawozem?
jeśli tak, to jak często żeby nie zrobić im krzywdy?
pozdrawiam.
czy po pikowaniu zasilacie papryki jakims nawozem?
jeśli tak, to jak często żeby nie zrobić im krzywdy?
pozdrawiam.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Wszystko zależy od tego, w co były one pikowane. W gotowych podłożach zazwyczaj jest jakaś określona dawka nawozu, która wystarcza na pewien czas.
ziemia z ogrodniczego ale nie typowa do pikowania, czyli poczekać trochę? czy do czasu az zacznie widac że czegoś brakuje.. czy wtedy juz za pozno no zielona jestem w tym temacie a wiem, że papryka potrzebuje dużo "jedzenia"
Proszę o poprawną pisownię z uwzględnieniem liter wielkich, znaków interpunkcyjnych i diakrytycznych./ jokaer
Proszę o poprawną pisownię z uwzględnieniem liter wielkich, znaków interpunkcyjnych i diakrytycznych./ jokaer
Zależy też jak duże papryki pikujesz. Ja się nie spieszę z pikowaniem (brak miejsca na parapetach), więc już w pojemniczku zbiorczym zasilam (duże zagęszczenie papryk w małym podłożu i do tego wyrośnięte potrzebują dokładki żarełka ). Inni pikują bardzo malutkie siewki i te mają dosyć pożywienia w nowym lokum na dłużej.
- Mirek19
- 1000p
anetaw,
Musisz na bieżąco obserwować rośliny i reagować na ewentualne niedobory
Ja do fertygacji używam Florovit - nawóz do pomidorów i papryki NPK: 4-5-8
Musisz na bieżąco obserwować rośliny i reagować na ewentualne niedobory
Ja do fertygacji używam Florovit - nawóz do pomidorów i papryki NPK: 4-5-8
Pozdrawiam, Mirek
- Mimula
- 50p
- Od: 19 lut 2019, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doczekałam się Zasiane na wilgotnym ręczniku papierowym do skiełkowania i wsadzone do wielodoniczek papryki w końcu wykiełkowały Teraz nic tylko czekać na klęskę urodzaju dorodnych papryk
Jeszcze raz dziękuję Mirek19 za wszystkie rady
Pozdrawiam
Jeszcze raz dziękuję Mirek19 za wszystkie rady
Pozdrawiam
Parafrazując klasyka: Ogródek jest dobry na wszystko...
- Mirek19
- 1000p
Mimula
Takie pozytywne informacje zawsze cieszą !
Takie pozytywne informacje zawsze cieszą !
Pozdrawiam, Mirek