Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Marysiu, co ja widzę! :roll: Narcyzy, żonkile w pełnym rozkwicie! ;:63
Tyle pierwiosnków już obsypanych kwieciem! ;:63 ;:63 Tulipany już, już na starcie! ;:303
Tylko kurecka taka skulona... ;:168 Zimno jej?
U mnie dzisiaj wiatr arktyczny tak dał nam do wiwatu, że wszyscy zmarzliśmy, łącznie ze zwierzakami. ;:145
Jeszcze jutro ma tak wiać, a później już coraz cieplej i pełne słońce, czego i Tobie z całego ;:167 życzę. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Jak zwykle po południu udało się coś zrobić :D Najpierw czekałam na listonosza, który nie przyszedł a potem i tak nadrobiłam ból rąk. Wyplewiłam stare truskawki, zdjęłam agrotkaninę :D i poczekam jak podrosną listeczki wtedy wyściółkuję zrębkami. jakoś szkoda mi je juz całkiem stracić, jak zaowocują to ok a jak nie rozściele ściółkę a truskawki wykopię i będzie permakultura :D
Walczyłam też z pewną bylicą, która zawładnęła grządką ;:14 Jutro skończę, bo jest do wybrania jeszcze sporo korzonków!

Martusiu i ja pcham powoli porządki, ale jeszcze kopczyków nie rozgarniam, bo dzisiaj zimnica dała w kość...Niby minusów niewiele ale wiatr taki co nie raz już róże uszkodził. Kurki wypuszczam w pole dzięki temu, że codziennie coś robię do zmierzchu to i zadowolone :wink: A dzięcioł to taki osobisty! jak panowie budowali kurnik opowiadali, że im cały czas towarzyszył :D Z lasu też słychać dzięcioły, ale ten jakby wcale się nie bał, bo nas zna ;:215 Pozdrawiam ;:196

Tereniu Ty się skup na ważnych sprawach a potem będziesz wypiekała chleby, bo jak raz zaczniesz to pewnie stale będziesz piekła. Ja dzisiaj upiekłam bagietki, bo kupiłam sobie książkę pt. Chleb ...jakie tam cuda są ;:219
Żonkile przyspieszyły wyjątkowo w tym roku mimo, że właściwie jest zimno. Niestety nie zrobiłam dzisiaj zdjęć, bo nie było kiedy :wink: ale z dnia na dzień coraz więcej otwartych kwiatów.
Dziękuję i ja serdeczności posyłam! ;:196

Agnieszko wśród tradycyjnej odmiany żonkili trafiają się takie pełne, jakby jakaś hybryda :lol:
Tulipanki skulone, bo niby słońce ale zimno i nie maja odwagi się otworzyć.
...kupiłam i jak czytam to pewnie powinnam go eksmitować :shock: Chyba że dam go na takie obrzeże przed domem i niech tak się mnoży.
Jesz paprocie :shock:

Lucynko no może jeszcze nie w pełnym rozkwicie, ale już cieszą kolorkiem ;:215
Pierwiosnki dopiero pierwsze pokazują buźki, jeszcze sporo skulonych. Za to kurka wcale nie skulona...no co Ty pokazałam ta najodważniejsza jak chodzi po wybiegu i czegoś sobie szuka :shock:
Rano wiał mroźny wiatr, ale po południu było całkiem przyjemnie i co chwilę coś rozpinałam :lol: Ja w to potem i pełne słońce już nie wierzę...bo raz ładnie raz zimno i tak sobie! Więc poczekajmy!
Nie mniej jednak ciepła i słonka możemy sobie życzyć ;:196

Rano słońce jak drut...na drucie ;:306

Obrazek

i tylko złoci zrobiłam zdjęcie

Obrazek

Dobrej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu, słońce na drucie ;:333 Domyślam się, że nie wisiało tak przez cały dzień i złoć nie musiała Ci go zastępować. ;:303
Zapewne ciężko pracowałaś, ;:108 skoro nawet nie miałaś czasu na sfotografowanie innych swoich piękności. :D
Nie przepracowuj się, odpocznij czasem.
U mnie ciągle wietrznie i mimo słońca zimno, zostałam w domu - niewdomu, bo załatwiłam kilka spraw i sprawunków, dzień minął jak z bicza strzelił i już wieczór. Może jutro będzie cieplej.... ;:218
U Ciebie już dzisiaj powoli następowała poprawa, to jutro będziesz miała upał. ;:131 A miej, kochana, miej! :tan ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj!
Lucynko współczuję, że pogoda więzi Cię w domu niewdomu... :D
Ja dzisiaj miałam weta...drugi zastrzyk Monisi, potem jakieś zakupy oczywiście w Krakowie więc dzień leciał i dopiero po obiedzie walczyłam dalej z bylicą...ależ to koszmarna roślina chyba gorsza od perzu ;:14 Trzymała wszystkie rośliny wokół jak ośmiornica w mackach. Oczywiście jeszcze nie koniec, a już przekopałam sporo.
Pod wieczór zrobiło się jakby cieplej więc jutro pewnie prognozowane 18 st się sprawdzi :wink:
Skoro pozwala to sobie będę miała ocieplenie ;:306 a teraz wstawię te zdjęcia których nie miałam czasu zrobić ;:196

kwitną kokorycze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na skalniaku!

Obrazek

miodunki

Obrazek

i takie tam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Takiemu to dobrze! ;:1 Nawet zdjęcia same się robią! ;:112 ;:112
Marysiu, rozumiem, że Monia powoli wraca do zdrowia i futerko też wraca na swoje miejsce. ;:215
Wymiziaj ją ode mnie, ale żeby było sprawiedliwie, wygłaskaj swój cały zwierzyniec. ;:168 No, może kureckom oszczędź stresu. ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Luciu najważniejsze, że już nie wylizuje... bo jeszcze nie widzę żeby odrastało. No i charakter jej się poprawił...wrócił mój normalny kot. Nie jest rozdrażniona, nie fuczy na Maćka (kota).
Dzięki Kochana wszystkie wygłaszczę jak wrócą z gościnnych występów u młodych :D i Twoim sierściuchom głaski ;:167 ;:167 Jutro Ci się ociepli, zobaczysz ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow Marysiu ale kolorowo - super , jak ja to lubię oglądać ;:215
Słoneczko na drutach też piękne .
U mnie po południu się ociepliło a wieczorem z powrotem ten zimny wiatr , wczoraj i do południa dzisiaj to głowę urywało i musiałam do kieszeni kamienie wkładać bo mnie chciał porwać :D
Prawdziwego ciepełka życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,mój dzięcioł też przylatywał do karmnika przed domem i gościł się codziennie pod samymi oknami nic się nie bał ,teraz nie mam żadnego drzewa przed domem to siedzi w drzewach w wąwozie i tłucze się ogromnie ,dużo i ślicznie kwitnie u Ciebie wiosennych kwiatuszków ,u mnie trochę ich mniej ,pewnie mam chłodniej ,pozdrawiam ;:196 i dobrej nocki ;:19
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Ależ wiosennego kwiecia u Ciebie :D
Spodobała mi się kępa niskich prymulek ,śliczne są :D
I chodzi o to ,że takie skupisko fajne tworzą.
Jemy młode pastorały , smakują delikatnie podobnie do szparagów.
Jeśli przed domem sucho i słońce to te paprocie ładne nie będą.
My też mamy swojego dzięciołka ;:108 Pierdzie...ty Krzysiu ma na imię. Tyle ,że łobuz jest bo drąży stare deski domu ,budzi nas w niedzielę itp. :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Maria cudowne wiosenne kwiatki masz, aż się sama buzia uśmiecha do nich. :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś cuuudnie i kolorowo można tylko podziwiać. Wiosna w całej gali. ;:196
Bergenia już kwitnie :?: :?: :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu masz już wiosnę w pełnej krasie ,przeciwnie jak u mnie gdzie jeszcze wszystko w stanie śpiączki.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Marysiu ;:168 . Pochwaliłam się że sporo u mnie kwitnie, patrząc ile u ciebie to u mnie nic prawie nie kwitnie ;:oj . Najważniejsze że pogoda od paru dni dopisuje , zadbam o moje zielone to i kolorki pokażą a i ja wrócę do świata żywych choć jeszcze sporo przed nami. :wink: Ałłę namierzyłam, dzięki ..na pewno się przyda ale młodzi uważają że najpierw musi być leczenie. Pozdrawiam..życzę dalszych przyjemnych prac w otoczeniu kolorków ;:128
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu ,jakie u Ciebie zmiany od mojej ostatniej wizyty,pewnie nie zdołam nadrobić wszystkich wątków ,bo praca na działeczce się powoli zaczyna i czasu mało ale od teraz postaram się być z Wami na bieżąco.Kwiatki u Ciebie już w pełnym rozkwicie,ciesze się że trafiłam na kwitnienie poletka żonkili ;:138 ;:138 ;:138 .Pozdrawiam serdecznie i zdrówka zyczę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu, skąd wiedziałaś? ;:131 Jasnowidz jakiś jesteś, cycuś? :lol:
Ociepliło się, nawet wiatr nieco słabiej chłodził, wobec czego wybyłam na działkę wraz z całym żywym inwentarzem. ;:71
Wprawdzie niewiele zrobiłam, ;:185 bo stwierdziwszy znaczne przesuszenie rabatek, wylałam na nie całą wodę z beczki i teraz zastanawiam się, czym podleję kolejny raz. ;:7 Jeśli deszcz nie spadnie, a nie spadnie, to będę targała wodę spod świetlicy, a roślinkom umrzeć nie pozwolę. ;:303 ;:303
Sierściuchy wygłaskane, dziękuję w ich imieniu. ;:180
Zdrówka. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”