Witam!
Jak zwykle po południu udało się coś zrobić

Najpierw czekałam na listonosza, który nie przyszedł a potem i tak nadrobiłam ból rąk. Wyplewiłam stare truskawki, zdjęłam agrotkaninę

i poczekam jak podrosną listeczki wtedy wyściółkuję zrębkami. jakoś szkoda mi je juz całkiem stracić, jak zaowocują to ok a jak nie rozściele ściółkę a truskawki wykopię i będzie permakultura
Walczyłam też z pewną bylicą, która zawładnęła grządką

Jutro skończę, bo jest do wybrania jeszcze sporo korzonków!
Martusiu i ja pcham powoli porządki, ale jeszcze kopczyków nie rozgarniam, bo dzisiaj zimnica dała w kość...Niby minusów niewiele ale wiatr taki co nie raz już róże uszkodził. Kurki wypuszczam w pole dzięki temu, że codziennie coś robię do zmierzchu to i zadowolone

A dzięcioł to taki osobisty! jak panowie budowali kurnik opowiadali, że im cały czas towarzyszył

Z lasu też słychać dzięcioły, ale ten jakby wcale się nie bał, bo nas zna

Pozdrawiam
Tereniu Ty się skup na ważnych sprawach a potem będziesz wypiekała chleby, bo jak raz zaczniesz to pewnie stale będziesz piekła. Ja dzisiaj upiekłam bagietki, bo kupiłam sobie książkę pt. Chleb ...jakie tam cuda są
Żonkile przyspieszyły wyjątkowo w tym roku mimo, że właściwie jest zimno. Niestety nie zrobiłam dzisiaj zdjęć, bo nie było kiedy

ale z dnia na dzień coraz więcej otwartych kwiatów.
Dziękuję i ja serdeczności posyłam!
Agnieszko wśród tradycyjnej odmiany żonkili trafiają się takie pełne, jakby jakaś hybryda
Tulipanki skulone, bo niby słońce ale zimno i nie maja odwagi się otworzyć.
...kupiłam i jak czytam to pewnie powinnam go eksmitować

Chyba że dam go na takie obrzeże przed domem i niech tak się mnoży.
Jesz paprocie
Lucynko no może jeszcze nie w pełnym rozkwicie, ale już cieszą kolorkiem
Pierwiosnki dopiero pierwsze pokazują buźki, jeszcze sporo skulonych. Za to kurka wcale nie skulona...no co Ty pokazałam ta najodważniejsza jak chodzi po wybiegu i czegoś sobie szuka
Rano wiał mroźny wiatr, ale po południu było całkiem przyjemnie i co chwilę coś rozpinałam

Ja w to potem i pełne słońce już nie wierzę...bo raz ładnie raz zimno i tak sobie! Więc poczekajmy!
Nie mniej jednak ciepła i słonka możemy sobie życzyć
Rano słońce jak drut...na drucie
i tylko złoci zrobiłam zdjęcie
Dobrej nocy!