Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Ja bym posadził w jeden dołek
- jola1313
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki kochani;:196 .
Tak zrobię.Moczy się od południa.Zaraz idę posadzić
Tak zrobię.Moczy się od południa.Zaraz idę posadzić
Kolor rewelacja właśnie taka mi się marzy
Ewa
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
Taką maluszkę kupiłam w ubiegłym roku w obi, poszła od razu do ogrodu. Zauważyłam u niej śmieszną cechę, w czasie upałów kwitła na żółto, a jesienią, kiedy temperatury spadły, zakwitała właśnie w takim ciepłym, pięknym pomarańczu. Pojedyncze kwiatki miała do grudnia, przezimowała bezproblemowo.
Pozdrawiam słonecznie, Ika
- Jane_Rose
- 100p
- Od: 10 lut 2016, o 18:04
Pierwszy rok nie kupiłam żadnej róży wiosną
Oczywiście oglądałam, przeglądałam, ale uznałam, że tak mało miejsca mam w ogrodzie, to odpuszczę.
Dzisiaj pod wpływem chwili (i wizyty w sklepie ogrodnicznym...) zrobiłyśmy z mamą małą rewolucję porzeczkowo-bukszpanową i... zwolniły mi się tak ze 4 metry wzdłuż granicy działki. A ja bez żadnej róży!
Pocieszam się, że wszystkie róże dobrze zniosły zimę i póki co nie widać żadnych strat. Oczywiście kartonikowe Lila Wunder ślimaczą się jak nie wiem, ale żyją.
Oczywiście oglądałam, przeglądałam, ale uznałam, że tak mało miejsca mam w ogrodzie, to odpuszczę.
Dzisiaj pod wpływem chwili (i wizyty w sklepie ogrodnicznym...) zrobiłyśmy z mamą małą rewolucję porzeczkowo-bukszpanową i... zwolniły mi się tak ze 4 metry wzdłuż granicy działki. A ja bez żadnej róży!
Pocieszam się, że wszystkie róże dobrze zniosły zimę i póki co nie widać żadnych strat. Oczywiście kartonikowe Lila Wunder ślimaczą się jak nie wiem, ale żyją.
Mów mi Jane!
Nic straconego, w wielu sklepach jeszcze multum róż, często pewnie już w promocyjnych cenach.
Nic tylko wybrać się na zakupy
Nic tylko wybrać się na zakupy
- Jane_Rose
- 100p
- Od: 10 lut 2016, o 18:04
Te co widziałam w mojej biedrze nie nadają się niestety do niczego Chociaż... właśnie podsunęłaś mi inspirację do odwiedzenia innych sieciówek
Mów mi Jane!
Witam
Kupiłam kilka róż z biedronki.
Wsadzone są w doniczke z ziemią ponad 2 tygodnie, przetrzymywane w doświetlonej piwnicy.
Wczoraj zauważyłam, że z różą Casanova coś się dzieje, ma zwiędnięte liście.
Zmieniłam jej piasek, raz jeszcze podlałam, ale nic nie pomogło..
Czy ktoś miał podobny problem ?
Kupiłam kilka róż z biedronki.
Wsadzone są w doniczke z ziemią ponad 2 tygodnie, przetrzymywane w doświetlonej piwnicy.
Wczoraj zauważyłam, że z różą Casanova coś się dzieje, ma zwiędnięte liście.
Zmieniłam jej piasek, raz jeszcze podlałam, ale nic nie pomogło..
Czy ktoś miał podobny problem ?
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witaj Aniahania
Ja kupiłam niedawno w Tesco róże Dame de Coeur w woreczku wsadziłam do donicy, korzeń miała zapleśniały, usunęłam ją lecz jak 2 dni temu chciałam wsadzić do gruntu okazało się , że ma czarne gałązki (chyba już z niej nic nie będzie). Zostawię ja jeszcze w doniczce ale nadziei już nie mam.
Tak to już jest , że czasem róże nie są do uratowania. Trzeba liczyć się ze stratami.
Ja kupiłam niedawno w Tesco róże Dame de Coeur w woreczku wsadziłam do donicy, korzeń miała zapleśniały, usunęłam ją lecz jak 2 dni temu chciałam wsadzić do gruntu okazało się , że ma czarne gałązki (chyba już z niej nic nie będzie). Zostawię ja jeszcze w doniczce ale nadziei już nie mam.
Tak to już jest , że czasem róże nie są do uratowania. Trzeba liczyć się ze stratami.
- rattus
- 50p
- Od: 24 mar 2015, o 06:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej Aniuhaniu
Wystaw róże na zewnątrz i poprzycinaj pedy do miejsca gdzie łodyga bedzie jędrna. Róża wypuści nowe przyrosty z uśpionych pąków. W piwnicy, nawet jeśli jest doswietlana jest dla nich za ciemno, do tego jest ciepło wiec nowe przyrosty są słabe. Moje róże już od momentu zakupu stoją na dworze. Rownież te ktore przyniosłam już z młodymi przyrostami. No i ja bym je wsadzila w jakies zasobniejsze podłoże niż piasek.
Wystaw róże na zewnątrz i poprzycinaj pedy do miejsca gdzie łodyga bedzie jędrna. Róża wypuści nowe przyrosty z uśpionych pąków. W piwnicy, nawet jeśli jest doswietlana jest dla nich za ciemno, do tego jest ciepło wiec nowe przyrosty są słabe. Moje róże już od momentu zakupu stoją na dworze. Rownież te ktore przyniosłam już z młodymi przyrostami. No i ja bym je wsadzila w jakies zasobniejsze podłoże niż piasek.
Małgorzata
Piasek miałam na myśli dobrą jakościowo ziemie
Od wczoraj róże stoją na dworzu, zobacze dziś czy coś się ruszyło.
Dziękuje Wam za rady .
Od wczoraj róże stoją na dworzu, zobacze dziś czy coś się ruszyło.
Dziękuje Wam za rady .