Koleus Blumego cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Chita
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 kwie 2019, o 17:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Koleus Blumego cz.2

Post »

Wasze koleusy są takie duże :shock: Ja mam takie maleństwa i nie wiem czy już je pikować. Ktoś pomoże? Pierwszy raz w tym roku wysiałam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zmoderowano(to nie jest wątek ofertowy). Iwona
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja bym popikowała. To je przyspieszy.

Zmoderowano(to nie jest wątek ofert). Iwona
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje rosną bardzo gęsto ale na razie z braku miejsca na parapecie jeszcze ich nie pikuję. W tunelu miałyby troszeczkę za zimno. Na razie nie chorują więc je tylko podkarmię i do Świąt muszą wytrzymać. Na szczęście koleusy mogą mieć słabsze niż pomidory oświetlenie więc nawet jak się będą nawzajem cieniować to nic złego raczej się nie przydarzy.
Ninia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2016, o 08:57

Post »

Ja moje przepikowałam wczoraj, bo jak się okazało do pikowania użyłam wielodoniczkę o za małej wielkości oczek i już z niej wyrosły - a do 15 maja jeszcze daleko i by nie dały rady. Też brak miejsca na parapetach - myślałam, że wyniosę na poddasze, ale wczoraj było tam tylko 10 stopni - ochłodziło się na dworze to i tam też - i na razie stoją na blacie kuchennym, ale muszę wymyślić im jakieś miejsce.
Chita
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Czym mogę nawozić swoje siewki? Czy nada się Compo Nawóz dla roślin kwitnących (z fosforem)?

Pokazujcie swoje koleuski popatrzę na wasze bo moje nadal liche dzisiaj część przepikowowałam niestety tylko 3 doniczki z 10 ale i tak wyszło mi 175 sadzonek (część wyrzuciłam wsadzałam po 5 do jednej doniczki)
Ninia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Toż Ty niezłe poletko nimi obsadzisz - ja mam 50 szt, bo wysiałam tylko część nasion i całe szczęście, bo chyba wzeszły wszystkie.

Tak wyglądają po przepikowaniu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A temu nie mogłam zrobić zdjęcia normalnie - cały czas włączała się lampa błyskowa - widocznie to celebryta :;230

Obrazek
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13

Post »

Z jakiej firmy nasiona? Ten dwukolorowy na 3. zdjęciu jest najbrzydszy ze wszystkich! ;:300 ;:216
Ninia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Toraf. On raczej ma 3 kolory: zielony, czerwony i fioletowy
Chita
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Toż Ty niezłe poletko nimi obsadzisz - ja mam 50 szt, bo wysiałam tylko część nasion i całe szczęście, bo chyba wzeszły wszystkie.
Nie wiedziałam że wszystkie wykiełkują :heja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Ja też wysiałam tylko część nasion. Bez sensu robić sobie nadmierny gąszcz jak się nie ma miejsca potem tego pikować. Też nie chodzi o to żeby wysiać a potem masowo kisić w małych pojemniczkach, 50 szt to całkiem wystarczająco.
Choć mnie to i tak czegoś brak, szczególnie jak patrzę na waszą różnorodność. Ninia - masz piękne wszystkie!
Z czego siałaś , że trafiły się takie jasne?. U mnie nadal tylko 3 typy- zielony cały, zielony z zółtym, zielony z bordowym. Wszystko mniej więcej podobne.
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13

Post »

Ninia, dzięki. Siałem trochę z Torafu i końcówkę Legutki, żeby się nie załatwić ilością jak rok temu, poza tym Toraf nie szczędzi nasion w paczce, bo z tego co pamiętam jest ich 3x tyle co u pana L. Z ubiegłorocznych zostały mi tylko takie z żółtym, później białym środkiem liścia i czerwono nakrapiany. Żółty żywotny jak diabli, sadzonek starczy na kilka arów. :)
Chita
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Zamówiłam 3 sadzonki Koleusa kong. Ma ktoś z was? Liście ma dużo większe od zwykłego blumego?
Ninia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Foxowa pisze: Choć mnie to i tak czegoś brak, szczególnie jak patrzę na waszą różnorodność. Ninia - masz piękne wszystkie!
Z czego siałaś , że trafiły się takie jasne?. U mnie nadal tylko 3 typy- zielony cały, zielony z zółtym, zielony z bordowym. Wszystko mniej więcej podobne.
Wspominałam wyżej - nasiona miałam firmy "Toraf".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”