Koleus Blumego cz.2
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Koleus Blumego cz.2
Ja bym popikowała. To je przyspieszy.
Zmoderowano(to nie jest wątek ofert). Iwona
Zmoderowano(to nie jest wątek ofert). Iwona
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje rosną bardzo gęsto ale na razie z braku miejsca na parapecie jeszcze ich nie pikuję. W tunelu miałyby troszeczkę za zimno. Na razie nie chorują więc je tylko podkarmię i do Świąt muszą wytrzymać. Na szczęście koleusy mogą mieć słabsze niż pomidory oświetlenie więc nawet jak się będą nawzajem cieniować to nic złego raczej się nie przydarzy.
Ja moje przepikowałam wczoraj, bo jak się okazało do pikowania użyłam wielodoniczkę o za małej wielkości oczek i już z niej wyrosły - a do 15 maja jeszcze daleko i by nie dały rady. Też brak miejsca na parapetach - myślałam, że wyniosę na poddasze, ale wczoraj było tam tylko 10 stopni - ochłodziło się na dworze to i tam też - i na razie stoją na blacie kuchennym, ale muszę wymyślić im jakieś miejsce.
Czym mogę nawozić swoje siewki? Czy nada się Compo Nawóz dla roślin kwitnących (z fosforem)?
Pokazujcie swoje koleuski popatrzę na wasze bo moje nadal liche dzisiaj część przepikowowałam niestety tylko 3 doniczki z 10 ale i tak wyszło mi 175 sadzonek (część wyrzuciłam wsadzałam po 5 do jednej doniczki)
Pokazujcie swoje koleuski popatrzę na wasze bo moje nadal liche dzisiaj część przepikowowałam niestety tylko 3 doniczki z 10 ale i tak wyszło mi 175 sadzonek (część wyrzuciłam wsadzałam po 5 do jednej doniczki)
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Z jakiej firmy nasiona? Ten dwukolorowy na 3. zdjęciu jest najbrzydszy ze wszystkich!
Toraf. On raczej ma 3 kolory: zielony, czerwony i fioletowy
Nie wiedziałam że wszystkie wykiełkująToż Ty niezłe poletko nimi obsadzisz - ja mam 50 szt, bo wysiałam tylko część nasion i całe szczęście, bo chyba wzeszły wszystkie.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Ja też wysiałam tylko część nasion. Bez sensu robić sobie nadmierny gąszcz jak się nie ma miejsca potem tego pikować. Też nie chodzi o to żeby wysiać a potem masowo kisić w małych pojemniczkach, 50 szt to całkiem wystarczająco.
Choć mnie to i tak czegoś brak, szczególnie jak patrzę na waszą różnorodność. Ninia - masz piękne wszystkie!
Z czego siałaś , że trafiły się takie jasne?. U mnie nadal tylko 3 typy- zielony cały, zielony z zółtym, zielony z bordowym. Wszystko mniej więcej podobne.
Choć mnie to i tak czegoś brak, szczególnie jak patrzę na waszą różnorodność. Ninia - masz piękne wszystkie!
Z czego siałaś , że trafiły się takie jasne?. U mnie nadal tylko 3 typy- zielony cały, zielony z zółtym, zielony z bordowym. Wszystko mniej więcej podobne.
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Ninia, dzięki. Siałem trochę z Torafu i końcówkę Legutki, żeby się nie załatwić ilością jak rok temu, poza tym Toraf nie szczędzi nasion w paczce, bo z tego co pamiętam jest ich 3x tyle co u pana L. Z ubiegłorocznych zostały mi tylko takie z żółtym, później białym środkiem liścia i czerwono nakrapiany. Żółty żywotny jak diabli, sadzonek starczy na kilka arów.
Zamówiłam 3 sadzonki Koleusa kong. Ma ktoś z was? Liście ma dużo większe od zwykłego blumego?
Wspominałam wyżej - nasiona miałam firmy "Toraf".Foxowa pisze: Choć mnie to i tak czegoś brak, szczególnie jak patrzę na waszą różnorodność. Ninia - masz piękne wszystkie!