Wiesz Ewuś, do kwiatów trzeba mieć rękę, Ciebie widocznie chryzantemy uwielbiają U mnie produkcja rośnie, a tunele nie chcą się naciągnąć, jeszcze troszkę i będę trzecie piętro dobudowywał
A na marginesie, zapraszam wszystkich do mojej grupy sprzedaży na Fb, "Kwiatki od Iwonki i inne"
Witam wszystkich, jak sezon producencki w waszych stronach ? U mnie bratka/primule wymiotło momentalnie, pelargonia/surfinie juz na wykończeniu. Słabiej schodzi aksamitka/begonia stale kwitnąca co uzasadnione jest poniekąd dobrą pogodą na bratka, który jeszcze siedzi na rabatach w okolicy. Petunia też słabo (tutaj widać w moich stronach tendencja zniżkowa ostatnimi laty). Całościowo wygląda to dobrze, ceny na giełdach mam wrażenie, że delikatnie wyższe niż w latach ubiegłych.
Zibi jak tak pada deszcz to od razu stoją mi w oczach Twoje wspaniałe foliaki, przydałby mi się taki na pomidorki. Szkoda, że mój M ma dwie lewe ręce i mało chęci do roboty w ogrodzie. Twoje chryzantemki niby jednoroczne nabierają "ciała" już czwarty rok
Pozdrawiam
Cieszę się, że rosną zdrowo Niestety, teraz to nawet w foliakach taka wilgoć, że tylko pryskam na grzyba, najpierw sucho, teraz mokro, ciągle źle, a gdzie nasza piękna kwitnąca Polska wiosna
Witam Pogoda daje się we znaki, ale raczej nie jest przyczyną wczesnego kwitnienia, mogą mieć za sucho lub za ubogą glebę... By dalej rosły trzeba usunąć pączki i dobrze podlać