Niewysokie jeszcze temperatury nocne pozwalają już na podlewanie ?
Gymno jak zawsze bezbłędne, szczególnie ładna przemiana bayrianum

Według prognoz długoterminowych, to była ostatnia noc z przymrozkami, na wszelki wypadek stawiam w w foliaku dwa zapalone znicze, poza tym w ciągu dnia jest słonecznie i ciepło, doniczki są nagrzane i temperatura wewnątrz jest wyższa.D-avi-D pisze:Nie obawiasz się o rośliny podczas takich przymrozków ?
Myślę, że takie temperatury jak opisałam powyżej pozwalają już na podlanie roślin bez ryzyka, zwłaszcza jeśli stoją w szklarni lub tunelu foliowym. Pierwsze podlanie jest delikatne, więc po dwóch tygodniach słonecznej pogody podłoże pewnie będzie już suche.D-avi-D pisze:Niewysokie jeszcze temperatury nocne pozwalają już na podlewanie ?
DziękujęD-avi-D pisze:Gymno jak zawsze bezbłędne, szczególnie ładna przemiana bayrianum
Dziękuję, wiesz, mam taki obiektyw do robienia portretowych zdjęć, więc robię im portrety na dużym zbliżeniu, dzięki temu są zazwyczaj dość dobrze skadrowane, więc obróbka nie zajmuje mi zbyt dużo czasu, zmniejszam i wrzucamPiotrAPD pisze:Uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia. Bardzo fajnie przedstawiasz na nich kaktusy
Też go lubięPiotrAPD pisze:Oczywiście muszę wyróżnić najpiękniejszego z nowości a mianowicie Gymnocalycium striglianum ssp. aeneum CH 1262 Przepiękny
Jak piszesz to wydaje się być proste, prawda? Ale niekoniecznie tak jest...Aileen napisał(a):
(...) mam taki obiektyw do robienia portretowych zdjęć, więc robię im portrety na dużym zbliżeniu, dzięki temu są zazwyczaj dość dobrze skadrowane, więc obróbka nie zajmuje mi zbyt dużo czasu, zmniejszam i wrzucam
hen_s pisze:Jak piszesz to wydaje się być proste, prawda? Ale niekoniecznie tak jest...
Tak, na pewno to zajęcie wymaga czasu i pracy. Obiektyw, którego używam teraz bardzo mi ułatwił tą pracę. Wcześniej robienie zdjęć (robiłam ich całe mnóstwoRynio2 pisze:I ja też podziwiam twoje piękne rośliny, i profesjonalny sposób ich fotografowania. I tak myślę że jak na taki profesjonalizm to bym się chyba nie zmobilizował.
Wartohen_s pisze:...Ale przecież jakże warto!
Dziękuję Basiu, i też zupełnie bezproblemowy, zdrowy jak rzepkabarbra13 pisze:Z pewnością przybędzie miłośników Gymnocalycium po lekturze Twojego wątku. Gymnocalycium spegazzinii B 34 - cudny.