Papryczka chili/ odmiany-jak pielęgnować cz.8
Re: Papryczka chili/ odmiany-jak pielęgnować cz.8
Cześć
Moje papryczki w ostatnim czasie kiepsko rosną, żółkną im liście a na dolnej części liści pojawiły się ciemne plamy nie wiem czy to jakaś choroba grzybowa czy może nieprawidłowe nawożenie( używam płynny wieloskladnikowy nawóz ogrodniczy firmy florovit) Te same objawy na rosnących obok siebie chili i habanero
https://zapodaj.net/d21b81621b9de.jpg.html
https://zapodaj.net/8487c05aa20f2.jpg.html
Moje papryczki w ostatnim czasie kiepsko rosną, żółkną im liście a na dolnej części liści pojawiły się ciemne plamy nie wiem czy to jakaś choroba grzybowa czy może nieprawidłowe nawożenie( używam płynny wieloskladnikowy nawóz ogrodniczy firmy florovit) Te same objawy na rosnących obok siebie chili i habanero
https://zapodaj.net/d21b81621b9de.jpg.html
https://zapodaj.net/8487c05aa20f2.jpg.html
Czołem!
Moje papryczki jak na razie jakoś tam sobie rosną. Oto część z nich podczas kąpieli słonecznej

Mam jednak problem z kilkoma Habanero. Od paru dni zaczęły im lekko czernieć liście. Czym to może być spowodowane? Dodam, że wszystkie z nich rosną we wspólnym multipocie.

Jest ktoś w stanie pomóc?

Moje papryczki jak na razie jakoś tam sobie rosną. Oto część z nich podczas kąpieli słonecznej

Mam jednak problem z kilkoma Habanero. Od paru dni zaczęły im lekko czernieć liście. Czym to może być spowodowane? Dodam, że wszystkie z nich rosną we wspólnym multipocie.

Jest ktoś w stanie pomóc?

- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz tam wśród tego chyba Cayenne. Czy możesz pokazać sadzonki z bliska?
Lub kto inny jak ktoś ma.
Mam jedną cayenne i mnie trochę szokuje. Wygląda bardziej jak trawa niż papryka. Jakaś taka licha, a liście dłuuuuugie. Przeglądnęłam zdjęcia i widzę, że trochę tak ma, ale wydaje mi się, że ta moje nieco przegięła.
Lub kto inny jak ktoś ma.
Mam jedną cayenne i mnie trochę szokuje. Wygląda bardziej jak trawa niż papryka. Jakaś taka licha, a liście dłuuuuugie. Przeglądnęłam zdjęcia i widzę, że trochę tak ma, ale wydaje mi się, że ta moje nieco przegięła.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
W tym roku akurat nie mam Cayenne, ale mam jakieś fotki sprzed 2 lat:

- Bala
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 kwie 2019, o 08:54
Moje chili, habanero i super hoty są dość duże. Aktualnie są w tunelu. Trochę słonko je poparzy, trochę mają zimno, ale dają radę. Do tej pory obrywałem kwiaty, ale już tego nie robię. Siałem koniec grudnia i początek stycznia. Mam ich z 50 szt. Wszystkich ponad 150
.
Mogę dać tylko 1 zdjęcie.

Mogę dać tylko 1 zdjęcie.

...w życiu nigdy nie wiadomo,czy to oaza,czy fatamorgana...
- Bala
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 kwie 2019, o 08:54
...w życiu nigdy nie wiadomo,czy to oaza,czy fatamorgana...
Moje dzisiaj poszły do gruntu. Za duże i za dużo zabawy z podlewaniem, muszą sobie radzić same 

-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje jeszcze czekają. W majówkę wysadzę trochę do donic. W tym roku ograniczyłem liczbę superhotów. Postawiłem na jalapeno (big, bikkers bills, conchos), Furillę, del piquillo i inne trochę mniej ostre.

Ozdobne

Część superhotów

Jalapeno, del piquillo, Cayenne Joes Long.

Furilla

Ozdobne

Część superhotów

Jalapeno, del piquillo, Cayenne Joes Long.

Furilla

Polska moją Ojczyzną. Andrzej
Miałeś już Cayenne Joes Long ?
Ja w tym roku pierwszy raz posiałem, z wyglądu na zdjęciach ciekawa papryczka.
Myślę że powinna być dobra w zalewie.
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paprykom ozdobnym lepiej urwać czubek czy zostawić na żywioł. Większość u mnie już ma kwiaty.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
Ja puszczam na żywioł
Pozdrawiam, Mirek
Witajcie, ja z kolei wysiałam już dwa miesiące temu nasiona papryczka że sklepu top grow. Sprzedawca dał mi nasiona od hodowcy w małej, plastikowej ampułce. Czekam aż zaczną kwitnąć to będę wiedział a co i jak
wysiałam też Habanero lemon a z kupbych krzaczkó mam naga moich sal on oraz pimenta da neyde.

Niestety moja pimenta da neyde nie ma się za dobrze. Moja mam nie potrafiła się nią zbyt dobrze zająć jak mnie nie było. Teraz zabieram ją oraz naga salmon do Polski.

Niestety moja pimenta da neyde nie ma się za dobrze. Moja mam nie potrafiła się nią zbyt dobrze zająć jak mnie nie było. Teraz zabieram ją oraz naga salmon do Polski.
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Ciekawa, duża, a raczej długa. Dość grube ścianki jak na cayene. W zalewie smaczna, ostrość w sam raz. Jest bardzo plennaradog pisze:Miałeś już Cayenne Joes Long ?
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- majmaj
- 200p
- Od: 20 kwie 2017, o 19:02
Hej.
W jakich odstępach sadzicie Habanero w tunelu?
W jakich odstępach sadzicie Habanero w tunelu?
Badanie gleby 2019:
pH?7,64 ** g NaCl/l?0,15 ** N-NO3?23 ** P?319 ** K?226 ** Ca?2029 ** Mg?225 ** Cl?< 10 ** N-NH4?20,1
pH?7,64 ** g NaCl/l?0,15 ** N-NO3?23 ** P?319 ** K?226 ** Ca?2029 ** Mg?225 ** Cl?< 10 ** N-NH4?20,1