Szczerze, to nie wiem co tacy ludzie szukają w branży ogrodniczej? Skoro się na tym nie znają to niech nie wprowadzają ludzi w błąd
U mnie są coraz większe Liliowce trochę im przeszkadzają, ale podwiążę im liście i będą miały więcej miejsca. Obok widać starsze lilie, które dopiero niedawno wyszły z ziemi.
Reglas23 możliwe, że to Ty coś źle zrozumiałeś. Jak zadałeś sprzedawczyni głupie pytanie to Ci głupio odpowiedziała. Ty właściwie stwierdziłeś że lilie zostały jej z jesieni. Przecież to oczywiste Gdybyś w sierpniu kupował lilie to było by oczywiste że lilie są z jesieni ub.roku, bo w sierpniu lilie jeszcze rosną w glebie, ale wiosną?. Przecież teraz jest pora na sadzenie lilii. Mają czas na ukorzenienie, jesienią lilie się przesadza i co niektórzy sadzą ale wybór cebul jest jesienią mniejszy. Ja co roku wiosną dostaję takie paki , jesienią nigdy nie sadzę
Macgizycko w żadnym wypadku nic nie wycinaj. Dosyp tylko świeżej ziemi , podlewaj i dawaj nawóz, tylko nie za dużo, bo lilia nie może być przekarmiona. Jak twoja lilia ma 2 pędy to znaczy że urosła.
Przeszłam się po ogrodzie, 7 moich lilii dostało po głowach. Podnoszą się i nic im nie będzie, są dobrze odżywione w dobrej ziemi rosną to powstaną. Ale mróz szedł tak śmiesznie, w kształcie ósemki. Lilie które mają 1 metr albo 80 cm nie ruszone, a te 40-50 cm trochę dostały.
I tak nie mogła bym ich przykryć, no bo czym?