Tulipany - nasze FOTO i identyfikacja odmian 2019 - i dalej...
- niebieska_iza
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 kwie 2015, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipany cz.5
Pozdrawiam Amelia
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Amelio - masz całe morze tulipanów Ciekawa jestem czy te płotki z linką są wystarczającą zaporą przed futrzakami...
Pull - jak zwykle piękne zdjęcie. Esperanto to chyba dość nowa odmiana? Nie spotkałam jej nigdzie dotąd. Bardzo mi się podoba.
Adam - super zestawienie!
Igala - tulipan turkiestański warto mieć w ogrodzie. Kwitnie wcześnie, jest drobny ale wielokwiatowy. Raczej wytrzymały.
U mnie w zasadzie już po tulipanach, ale kilka odmian jeszcze "walczy"
Pull - jak zwykle piękne zdjęcie. Esperanto to chyba dość nowa odmiana? Nie spotkałam jej nigdzie dotąd. Bardzo mi się podoba.
Adam - super zestawienie!
Igala - tulipan turkiestański warto mieć w ogrodzie. Kwitnie wcześnie, jest drobny ale wielokwiatowy. Raczej wytrzymały.
U mnie w zasadzie już po tulipanach, ale kilka odmian jeszcze "walczy"
Izo ogrodzenie to jest banalnie proste i skuteczne Mam 4 psy i 6 kotów i mnóstwo tulipanów
U mnie nadal bardzo tulipanowo
U mnie nadal bardzo tulipanowo
Pozdrawiam Amelia
-
- 100p
- Od: 22 paź 2017, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne macie tulipany. Moje niestety pewnie osłabione po uszkodzeniach mrozowych dopadła teraz po deszczach szara pleśń. Brzydko to wygląda. Całe liście i łodygi zgniłe. A deszcz dalej leje i chłodno. Mimo deszczu oprysk przeciw grzybom zrobiłam. Żal patrzeć.
Nie robiłam w tym roku dużo zdjęć moich tulipanów, ale te warto pokazać. Kupiłam w zeszłym roku w B...ce, dosyć późno bo w listopadzie. I jeszcze za całe 0,99 zł. Zobaczcie jakie cuda.
Kupiłam po 1 opakowaniu ( 6 szt ). Nie zawsze była zgodność po zakwitnięciu z obrazkiem, ale jak w tym roku będą takie, to kupię ile opakowań będzie.
Kupiłam po 1 opakowaniu ( 6 szt ). Nie zawsze była zgodność po zakwitnięciu z obrazkiem, ale jak w tym roku będą takie, to kupię ile opakowań będzie.
- grzes993
- 200p
- Od: 24 wrz 2015, o 20:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Co to za odmiana na pierwszym zdjęciu?
- firletka80
- 10p - Początkujący
- Od: 7 mar 2018, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie zjawiskowa. Tez ciekawa jestem co to za odmiana. Będę szukać jesienią w Biedronce.
Na 3 zdjęciu to Sunlover. Tez kupiłam za 1zl i to była bardzo miła niespodzianka. Cudne7
Na 3 zdjęciu to Sunlover. Tez kupiłam za 1zl i to była bardzo miła niespodzianka. Cudne7
Tak się składa że akurat opakowania tej trzeciej odmiany nie mam, sama zapiszę ich nazwę. Te dwa opakowania znalazłam i wklejam zdjęcia. Naprawdę cudnie się prezentowały i bardzo długo były kwiaty. Te z pierwszego zdjęcia dopiero wczoraj urwałam bo wyglądały już brzydko, ale to z powodu deszczu. U nas pada z małymi przerwami od czterech dni.
na tym zdjęciu dokładniej widać nazwę.
na tym zdjęciu dokładniej widać nazwę.