Kawałek nieba wiewióreczki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Anetko witam poświątecznie, zdrowa i oczekujące deszczu, a tu nic.
U mnie to nawet krople nie spadają, niekiedy chmurką ciemniejsze się pokażę i na tym koniec.
Wczoraj posadziłam rosołowe przyprawy to jak grzebałam w ziemi to jak w skale...moja glina potrzebuje wody.
Ale mimo wszystko w ogrodzie nie najgorzej.
U Ciebie jak zwykle duży rozmach w działaniach ogrodowych
Oj.. sporo tego płotu Ci się odsłonił, zdało by się na lato troszkę intymności.
Pozdrawiam
U mnie to nawet krople nie spadają, niekiedy chmurką ciemniejsze się pokażę i na tym koniec.
Wczoraj posadziłam rosołowe przyprawy to jak grzebałam w ziemi to jak w skale...moja glina potrzebuje wody.
Ale mimo wszystko w ogrodzie nie najgorzej.
U Ciebie jak zwykle duży rozmach w działaniach ogrodowych
Oj.. sporo tego płotu Ci się odsłonił, zdało by się na lato troszkę intymności.
Pozdrawiam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko !
Piękne tulipanki i narcyzki.
Ladny kolorek wybrałaś rodka.
Malino-jeżynę mam.
Zuzia fajniusia. Też ciebie ciągle pilnuje ?
widzę postawiłaś na zółte .Będzie ładnie i słonecznie
Piękne tulipanki i narcyzki.
Ladny kolorek wybrałaś rodka.
Malino-jeżynę mam.
Zuzia fajniusia. Też ciebie ciągle pilnuje ?
widzę postawiłaś na zółte .Będzie ładnie i słonecznie
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Anetko,zawsze oprócz pięknych kwiatuszków i ogródka masz dla nas pyszny placuszek ,lubię placuszki od jakiegoś czasu,więc jestem zadowolona jak twój kotek,przy usuwaniu żywopłotu to się pewnie zmęczyłaś ,chyba ,ze miałaś dzielnego pomocnika przy sobie ,pozdrawiam
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyszłam z rewizytą. Działeczkę masz bardzo ładną, zadbaną. Widać, że działasz na niej z dużą przyjemnością i pasją.
Koty uwielbiam, dlatego z miłą chęcią oglądałam zdjęcia Zuzi i innych kociaków.
Pokaż nam jaki wózek zmówiłaś, mnie takie coś przydałoby się targam często ciężkie wiadra, i ręce mi się wydłużają
Pozdrawiam serdecznie.
Koty uwielbiam, dlatego z miłą chęcią oglądałam zdjęcia Zuzi i innych kociaków.
Pokaż nam jaki wózek zmówiłaś, mnie takie coś przydałoby się targam często ciężkie wiadra, i ręce mi się wydłużają
Pozdrawiam serdecznie.
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Anetko, z tym deszczem to racja. Dobrze, że pada teraz. Choć mi plany wzięły w łeb działkowe przez te opady. Owoców dużo będziesz miała Szczególnie jak krzaczki się rozrosną. Super!
Co chcesz dać na miejsce ligustra? Ty go chyba dość niedawno sadziłaś czy coś pokręciłam? Nie sprawdził się jako żywopłot?
Zuzia jak zawsze śliczna
Co chcesz dać na miejsce ligustra? Ty go chyba dość niedawno sadziłaś czy coś pokręciłam? Nie sprawdził się jako żywopłot?
Zuzia jak zawsze śliczna
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam w majówkę Kilka dni intensywnej pracy na działeczce i chyba sobie palca nadwyrężyłam , chwastowisko trochę opanowane , trochę wykorowane i wyzrębkowane. Zamówiłam kolejną korę i zrębki bo brakło. Dalie i mieczyki poszły do ziemi i zobaczymy co z nich będzie. Dziś zimno bardzo i pada. Wczoraj wbrew zapowiedzią świeciło słonko W czwartek było pierwsze koszenie Bardzo kwitły borówki i czereśnie i liczę na owocki
Krysiu przyprawy z ogródka, super sprawa. Mam nadzieje, że u Ciebie popadało
Aniu dziękuje Zuzia chodzi za mną jak piesek po działce i jak jestem w jakim miejscu dłużej bo coś robię to się kładzie w pobliżu, kochana jest bardzo
Martuś bardzo dziękuję Nie umie piec ale czasem mnie właśnie najdzie na coś dobrego dla rodzinki i dla M, albo na jakąś okazję. Dziś robię mufinki jabłkowe dla M na dzień strażaka Usuwanie żywopłotu to była mordęga aż się nie spodziewałam. Robiliśmy z M i część M po pracy Ten nowy co miejscami posadziłam, już widzę że się przyjął, tylko on jest na kilku metrach
Dorotko bardzo mi miło i dziękuje Wózek pokaże jak tylko przyjdzie, bo przez majówki jeszcze go u mnie nie ma. Już przebieram nóżkami na wózek
Izuś z M usuwaliśmy stary w większości zdrewniały żywopłot z małą ilością listów na czubku, w większości suchy, zniszczony czasem jak nie miałam tej działki, i mimo lat nie odrodził się więc go usunęliśmy. Niedawno na kilku metrach sadziłam nowy i ten fajnie roślinie tylko malutki i jeszcze sporo muszę w przyszłym roku dosadzić. Nie wiem czy sąsiad w tym roku będzie miał czas mi zrobić nową siatkę, stare ogrodzenie jeszcze jako tako się trzyma ale zimy chyba nie przetrzyma
Sama się wysiała pod bzem
Wyplewione i wykorowane borówki
Kosy
Malinki oplewione
Posadzone kilkanaście dali i kilkadziesiąt mieczyków i zrębki
Pozdrawiam ciepło i miłej niedzieli
Krysiu przyprawy z ogródka, super sprawa. Mam nadzieje, że u Ciebie popadało
Aniu dziękuje Zuzia chodzi za mną jak piesek po działce i jak jestem w jakim miejscu dłużej bo coś robię to się kładzie w pobliżu, kochana jest bardzo
Martuś bardzo dziękuję Nie umie piec ale czasem mnie właśnie najdzie na coś dobrego dla rodzinki i dla M, albo na jakąś okazję. Dziś robię mufinki jabłkowe dla M na dzień strażaka Usuwanie żywopłotu to była mordęga aż się nie spodziewałam. Robiliśmy z M i część M po pracy Ten nowy co miejscami posadziłam, już widzę że się przyjął, tylko on jest na kilku metrach
Dorotko bardzo mi miło i dziękuje Wózek pokaże jak tylko przyjdzie, bo przez majówki jeszcze go u mnie nie ma. Już przebieram nóżkami na wózek
Izuś z M usuwaliśmy stary w większości zdrewniały żywopłot z małą ilością listów na czubku, w większości suchy, zniszczony czasem jak nie miałam tej działki, i mimo lat nie odrodził się więc go usunęliśmy. Niedawno na kilku metrach sadziłam nowy i ten fajnie roślinie tylko malutki i jeszcze sporo muszę w przyszłym roku dosadzić. Nie wiem czy sąsiad w tym roku będzie miał czas mi zrobić nową siatkę, stare ogrodzenie jeszcze jako tako się trzyma ale zimy chyba nie przetrzyma
Sama się wysiała pod bzem
Wyplewione i wykorowane borówki
Kosy
Malinki oplewione
Posadzone kilkanaście dali i kilkadziesiąt mieczyków i zrębki
Pozdrawiam ciepło i miłej niedzieli
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Anetko z rana
Sporo się u Ciebie dzieje, ale w końcu mamy wiosnę, to chce się zmian.
Różanecznik spore ma pąki, ciekawe, czy dokupiłaś jeszcze jeden?Ja zachorowałam na Cheer i wszędzie go szukam, ale w sieci nie mogę go znaleźć.
Dalie też mam już posadzone, dziś w nocy było chłodno, mam nadzieję, że nic im nie będzie.
Tulipanki gromadnie Tobie zakwitły, u mnie niestety słabo w tym kierunku, bo jesienią nie sadziłam cebulek.
Miłej niedzieli
Sporo się u Ciebie dzieje, ale w końcu mamy wiosnę, to chce się zmian.
Różanecznik spore ma pąki, ciekawe, czy dokupiłaś jeszcze jeden?Ja zachorowałam na Cheer i wszędzie go szukam, ale w sieci nie mogę go znaleźć.
Dalie też mam już posadzone, dziś w nocy było chłodno, mam nadzieję, że nic im nie będzie.
Tulipanki gromadnie Tobie zakwitły, u mnie niestety słabo w tym kierunku, bo jesienią nie sadziłam cebulek.
Miłej niedzieli
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Moja Fiona tez czasami tak się wyciąga.Fajne te nasze zwierzaki.
Sporo posadziłaś tych dali i mieczyków .
Suuper rabata sie szukuje.
Ale chyba i ja mam cos podobnie posadzone.
Piekne lilaki i tulipanki
Dobrej niedzieli.
Sporo posadziłaś tych dali i mieczyków .
Suuper rabata sie szukuje.
Ale chyba i ja mam cos podobnie posadzone.
Piekne lilaki i tulipanki
Dobrej niedzieli.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Anetko,w Twoim ogródeczku coraz więcej roślinek ,widać jak bardzo dbasz o niego ,ciągle coś dokupujesz ,dosadzasz,i tworzysz taki swój klimat i swoje miejsce,które widać bardzo kochasz,i zwierzątka też się przy tobie super czują ,pozdrawiam
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Fajna działeczka No i Zuzia
Te działkowe ogrodzenia to czasem faktycznie sprawiają problem. Oby sąsiad dał radę w tym sezonie
Te działkowe ogrodzenia to czasem faktycznie sprawiają problem. Oby sąsiad dał radę w tym sezonie
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jaki leniuszek na trawniku słodki pięknie się robi na działeczce, wykorowane grządki ładnie i czysto wygladają, jak jeszcze nie miałam zarosniętej działki, to też sypałam kore, teraz to jej już by widać nie było nawet
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Wpadłam z rewizytą i bardzo się z tego cieszę, bo mnóstwo cudności mogłam pooglądać Widzę, że i u ciebie można znaleźć i coś do popodziwiania i do podjadania Ja też staram się, żeby cały czas coś było "na ząb" w ogrodzie Ale kizia wyciągnięta na trawniku jaka długa przebiła wszystko
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe