W.o. Psach cz.10
- Rodusik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o. Psach cz.10
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dawno nie zaglądałam na forum.
Moje maleństwo niestety podupadło na zdrowiu, ostatni tydzień to była dla mnie nerwówka, poskarżyła się że ją coś boli dopiero jak było nie do zniesienia i skomlała przy dotknięciu, zwyrodnienie praktycznie wszystkich stawów w przednich łapkach spowodowane ich przeciążaniem przez dużą dysplazję w biodrach (jak to mówią "kalafiory")...panele w domu też swoje musiały zrobić, jedzie na pigułach i już jest zdecydowanie lepiej jeśli chodzi o ból (jest weselsza i zaczyna z nami gadać, dzisiaj już nawet spała na ścianie), od wczoraj terapia nasycająca synoquinem efa...a gastrofaze ma od kilku dni taką że masakra (dobrze że dzisiaj przyjeżdża kurier z gryzakami, to nie będzie zajadała bólu i nudy mięchem, tylko prasowanymi kośćmi).
Moje maleństwo niestety podupadło na zdrowiu, ostatni tydzień to była dla mnie nerwówka, poskarżyła się że ją coś boli dopiero jak było nie do zniesienia i skomlała przy dotknięciu, zwyrodnienie praktycznie wszystkich stawów w przednich łapkach spowodowane ich przeciążaniem przez dużą dysplazję w biodrach (jak to mówią "kalafiory")...panele w domu też swoje musiały zrobić, jedzie na pigułach i już jest zdecydowanie lepiej jeśli chodzi o ból (jest weselsza i zaczyna z nami gadać, dzisiaj już nawet spała na ścianie), od wczoraj terapia nasycająca synoquinem efa...a gastrofaze ma od kilku dni taką że masakra (dobrze że dzisiaj przyjeżdża kurier z gryzakami, to nie będzie zajadała bólu i nudy mięchem, tylko prasowanymi kośćmi).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Psia strona forum, mam do was pytanie behawioralno- zdrowotne, jestem ciekawa opini.
Otóż mój Walduch zaczął posikiwać krwią, przebadaliśmy to i wyszło że ma powiększoną prostatę i 3 cysty. Jest wskazanie do kastracji.
Obgądałam temat z wetką i jesteśmy umówione na zabieg. Jednak wcześniej kazała mi pogadać z behawiorystą na temat zmian w psychice psa. Wetka nie ukrywa, że się zdarzają zmiany na niekorzyść szczeg?lnie u ps?w psychicznie nierównych i lękliwych z agresją włącznie. Ja też znam kilka takich przypadk?w i trochę się tego boję, nie chciałabym spędzić się w kozi róg. Z dwoma beha pogadałem i sama nie wiem co myśleć.
Czy u kogoś z Was wystąpiły po kastracji psa jakieś niepokojące zmiany? Lęki , agresją, problemy z kontaktami z psami itd?
I jeśli tak to czy widzicie jakiś związek z typem charakteru psa, zdarzeniami w jego życiu, kt?re wpłynęły na takie A nie inne zachowanie itd?
Otóż mój Walduch zaczął posikiwać krwią, przebadaliśmy to i wyszło że ma powiększoną prostatę i 3 cysty. Jest wskazanie do kastracji.
Obgądałam temat z wetką i jesteśmy umówione na zabieg. Jednak wcześniej kazała mi pogadać z behawiorystą na temat zmian w psychice psa. Wetka nie ukrywa, że się zdarzają zmiany na niekorzyść szczeg?lnie u ps?w psychicznie nierównych i lękliwych z agresją włącznie. Ja też znam kilka takich przypadk?w i trochę się tego boję, nie chciałabym spędzić się w kozi róg. Z dwoma beha pogadałem i sama nie wiem co myśleć.
Czy u kogoś z Was wystąpiły po kastracji psa jakieś niepokojące zmiany? Lęki , agresją, problemy z kontaktami z psami itd?
I jeśli tak to czy widzicie jakiś związek z typem charakteru psa, zdarzeniami w jego życiu, kt?re wpłynęły na takie A nie inne zachowanie itd?
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Nie wiem czy to efekt kastracji, ale maltańczyk mojego syna po operacji stał się bardzo wycofany, strachliwy. Dzieci mówią, że jest autystyczny.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Mój pies, wtedy 8-misieczny też miał powiększoną prostatę. Też miał być kastrowany. Wiele nocy spędziłam na czytaniu doświadczeń z kastratami, nie zdecydowałam się na zabieg. Zastosowałam kurację homeopatyczną i jest OK.(teraz ma 2,5 roku). Może spróbuj "kastrację na próbę " , czyli czip, działa 6 albo 12 miesięcy. Zobaczysz, jak się Twój pies zachowuje i wtedy podejmiesz ostateczną decyzję.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rodusik
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
Pamiętasz nasze spacery?
Pamiętasz nasze łąki, lasy, szlaki zdobyte?
Pamiętasz te widoki oglądane z zachwytem?
Pamiętasz...
Pamiętam i ja, choć Ciebie już nie ma
Pamiętam Twe oczy, Twe pełne miłości spojrzenia
Oczy, które błyszczały aż do końca Twego istnienia
Oczy, w których zgasło życie w oku mgnienia
Chce wierzyć, że gdy nadejdzie mój kres
Zamknę oczy, a my znowu spotkamy się
Wśród zieleni traw i woni kwiatów
Położymy się jak dawniej, jak za dawnych czasów
Teraz tylko jedno powiedzieć chcę
Nigdy Cię nie zapomnę
Piesku, kocham Cię.
Kaiper
23 styczeń 2011r. -06.06.2019
Pamiętasz nasze łąki, lasy, szlaki zdobyte?
Pamiętasz te widoki oglądane z zachwytem?
Pamiętasz...
Pamiętam i ja, choć Ciebie już nie ma
Pamiętam Twe oczy, Twe pełne miłości spojrzenia
Oczy, które błyszczały aż do końca Twego istnienia
Oczy, w których zgasło życie w oku mgnienia
Chce wierzyć, że gdy nadejdzie mój kres
Zamknę oczy, a my znowu spotkamy się
Wśród zieleni traw i woni kwiatów
Położymy się jak dawniej, jak za dawnych czasów
Teraz tylko jedno powiedzieć chcę
Nigdy Cię nie zapomnę
Piesku, kocham Cię.
Kaiper
23 styczeń 2011r. -06.06.2019
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Ojej.....
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Ogromnie Ci współczuje utraty najlepszego przyjaciela Ten wiersz mówi wszystko. Na zawsze pozostanie w pamięci.
Jeśli jesteś w stanie to napisz co było powodem jego odejścia z tego świata.
Jeśli jesteś w stanie to napisz co było powodem jego odejścia z tego świata.
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rodusik, serdecznie współczuję i wiem co przeżywasz. W piątek o 20,30 odeszła moja sunia Diana.
11 wspólnych lat. O wiele za mało.
11 wspólnych lat. O wiele za mało.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Też ogromnie Ci współczuję, piękny wiek i ta psia mądrość nabyta z wiekiem nie do zapomnienia