Papryka do gruntu. Część 7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
U mnie prognozy są obiecujące i w porównaniu z ubiegłymi latami z 2 połowa maja zapowiada się cieplejsza dlatego posadziłem ponad 50 krzaków .
Miałem posadzić 10 krzaków papryki które kwitną lub zaraz będzie kwitnąć , ale zostało mi jeszcze z 20 krzaków trochę mniejszych i one jeszcze z tydzień poczekają .
Miałem posadzić 10 krzaków papryki które kwitną lub zaraz będzie kwitnąć , ale zostało mi jeszcze z 20 krzaków trochę mniejszych i one jeszcze z tydzień poczekają .
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Połowa papryk wysadzona w gruncie. Od dziś myślę, że będę już wysadzać resztę. Starałem się by odległości nie były mniejsze jak 50cm choć naprawdę już nie mam miejsca. A na zdjęciach i tak wygląda jakby były bardzo ciasno, a sadziłem z miarą w ręce(dosłownie)
Te większe, to głównie Thunder moutain longhorn, z skrzynki na której kot zrobił legowisko i długo odchorowywały to, ale fajnie że się pozbierały.
Te większe, to głównie Thunder moutain longhorn, z skrzynki na której kot zrobił legowisko i długo odchorowywały to, ale fajnie że się pozbierały.
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Błażej ja swoje papryki też już posadziłam do gruntu.
Nie miałam miejsca dla wszystkich, reszta w donice 5 l
Może w tej donicy się udadzą ?
Nie miałam miejsca dla wszystkich, reszta w donice 5 l
Może w tej donicy się udadzą ?
- Rubia
- 200p
- Od: 19 paź 2015, o 17:42
Viola K, w tamtym roku miałam papryki w doniczkach 5-7 l. Rozrosły się i owocowały całkiem ładnie Z tym, że ja wybieram odmiany o owocach małych i średnich, więc może same krzaki również nie potrzebują wiele miejsca. Dziś albo jutro też będę je tak sadzić. Jedna tylko odmiana, Połuostraja, jest wyraźnie wyższa od innych i liście ma większe, więc dam ją do donicy 10 l.
-
Tydzień temu posadziłem większą część papryk ale zostawiłem 20 szt ze względu na przymrozki które nie wystąpiły .
Najbliższe prognozy zapowiadają na 1 czerwca spadek temperatury do +6 a przy gruncie +3-4 ale to tylko prognozy .
Czy już posadziliście papryki czy jeszcze czekacie na lepszą pogodę ?
Najbliższe prognozy zapowiadają na 1 czerwca spadek temperatury do +6 a przy gruncie +3-4 ale to tylko prognozy .
Czy już posadziliście papryki czy jeszcze czekacie na lepszą pogodę ?
- BobejGS
- Kontakt:
U mnie zostało już tylko kilka sztuk, z którymi się nie zabrałem. Niech nie zmyli stelaż od tunelu, bo to przymiarka na lolejny sezon. W tym nie zamierzam zakładać folii.
Reszta papryk na poprzedniej stronie.
Reszta papryk na poprzedniej stronie.
Myślę że nie ma na co czekać. Pogoda jest zmienna ale papryki w doniczkach wiecznie rosnąć nie będą. Ja już wszystkie posadziłam teraz niech się dzieje.... oby jak najlepiej
-
U mnie zapowiadają przez tydzień powyżej 20*C później 17-19*C to nie ma co czekać z sadzeniem chyba że zapowiadali by poniżej 15*C to może poczekałbym z sadzeniem .
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Ponieważ nie znalazłam wątku o chorobach papryki, zadam pytanie tutaj.
Na jednej z moich papryk na coraz większej liczbie liści zauważyłam dziwne "włoski".
Co to może być?
Na jednej z moich papryk na coraz większej liczbie liści zauważyłam dziwne "włoski".
Co to może być?
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- BobejGS
- Kontakt:
A mi sarna powcinała czubki 3/4 papryk na działce.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Współczuję strat , wiem jak to boli .
U mnie jakoś rosną , przez te upały często powiędnięte .
Dobrze rośnie Karpatja , taka papryka z wigorem , ma już
kilka dość sporych owoców i dalej pędzi . Mam tylko jeden krzaczek .
Najważniejszy jednak jest smak owoców i to zadecyduje czy
w przyszłym sezonie będzie ich więcej .
Liście coś podżera , rozsypałam granulki na ślimaki .
U mnie jakoś rosną , przez te upały często powiędnięte .
Dobrze rośnie Karpatja , taka papryka z wigorem , ma już
kilka dość sporych owoców i dalej pędzi . Mam tylko jeden krzaczek .
Najważniejszy jednak jest smak owoców i to zadecyduje czy
w przyszłym sezonie będzie ich więcej .
Liście coś podżera , rozsypałam granulki na ślimaki .
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Jeju ale smutny widok
Dobrze,że coś się uchowało,bo taka plantacja,chuchana od stycznia, nie mogłoby być tak żeby ją znienacka diabli wzięli.
Mnie też podlało okropnie papryki ale na szczęscie szybko się to wyrównało . Już na każdej są kwiaty, największe owocują i obserwuję wszędzie zawiązki owocow. Og?lnie krzaki urosły spoko, jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego moja pomidorowa jest taka niska. Ma 15-20 cm i jest zsypana owocami. Nie do końca sobie wyobrażam jak te owoce tam wyrosną...
Dobrze,że coś się uchowało,bo taka plantacja,chuchana od stycznia, nie mogłoby być tak żeby ją znienacka diabli wzięli.
Mnie też podlało okropnie papryki ale na szczęscie szybko się to wyrównało . Już na każdej są kwiaty, największe owocują i obserwuję wszędzie zawiązki owocow. Og?lnie krzaki urosły spoko, jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego moja pomidorowa jest taka niska. Ma 15-20 cm i jest zsypana owocami. Nie do końca sobie wyobrażam jak te owoce tam wyrosną...