Ogród z angielską nutą cz.12
- Mufka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród z angielską nutą cz.12
Zachwycające
Mam cichą nadzieję, że niektóre z nich zakwitną kiedyś i w moim ogrodzie
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
c.d. iryskowego szaleństwa
Bee's Knees - pudrowy, bardzo ładny, dość smukły jak na SDB. Jedna z nowszych odmian u mnie, bo zaledwie 3 lata temu sprowadzona z Anglii.
Blue Line - jedna ze starszych, ale niezmiennie uroczych odmian.
Didżej - zachwycałam się nim u maniolka, a zapomniałam, że go mam Bardzo ładny irysek.
Bardzo ładny kolorek, ale nie znam nazwy tej odmiany
Sigh
Sea Power - rok temu nie wyglądał reprezentacyjnie, bo w trakcie kwitnienia przenosiłam go w bardziej reprezentacyjne miejsce. W tym roku jest cudny i pokazuje swoje piękno w pełnej krasie.
Amateur
Amorous Duet - cudny irysek w pastelowym, pudrowym różu.
Under Ice - piękny, lawendowy z widocznym żyłkowaniem.
Aquiver - kolejny, śliczny puderek
NN - bardzo ładny, ale odnoszę wrażenie, że od czasu, gdy go kupiłam kilka lat temu nie ruszył z miejsca i nie urósł ani trochę. Wciąż ma jedno, drobne kłącze, ale dzielnie się trzyma i co roku kwitnie. Musze mu zmienic miejscówkę, może chętniej będzie powiększał swoje kłącza.
Cat and Mouse - ładna, niziutka odmiana. Bardzo ciekawe kwiaty, ale z powodu pogody nie może ich w pełni pokazać.
Pixie Delight - jedna ze starszych odmian. Ciekawe kwiaty.
Wiele irysów dopiero zakwitnie. Czekają na słoneczko
Bee's Knees - pudrowy, bardzo ładny, dość smukły jak na SDB. Jedna z nowszych odmian u mnie, bo zaledwie 3 lata temu sprowadzona z Anglii.
Blue Line - jedna ze starszych, ale niezmiennie uroczych odmian.
Didżej - zachwycałam się nim u maniolka, a zapomniałam, że go mam Bardzo ładny irysek.
Bardzo ładny kolorek, ale nie znam nazwy tej odmiany
Sigh
Sea Power - rok temu nie wyglądał reprezentacyjnie, bo w trakcie kwitnienia przenosiłam go w bardziej reprezentacyjne miejsce. W tym roku jest cudny i pokazuje swoje piękno w pełnej krasie.
Amateur
Amorous Duet - cudny irysek w pastelowym, pudrowym różu.
Under Ice - piękny, lawendowy z widocznym żyłkowaniem.
Aquiver - kolejny, śliczny puderek
NN - bardzo ładny, ale odnoszę wrażenie, że od czasu, gdy go kupiłam kilka lat temu nie ruszył z miejsca i nie urósł ani trochę. Wciąż ma jedno, drobne kłącze, ale dzielnie się trzyma i co roku kwitnie. Musze mu zmienic miejscówkę, może chętniej będzie powiększał swoje kłącza.
Cat and Mouse - ładna, niziutka odmiana. Bardzo ciekawe kwiaty, ale z powodu pogody nie może ich w pełni pokazać.
Pixie Delight - jedna ze starszych odmian. Ciekawe kwiaty.
Wiele irysów dopiero zakwitnie. Czekają na słoneczko
- Alania
Oczywiście, że zakwitnąMufka pisze:
Zachwycające
Mam cichą nadzieję, że niektóre z nich zakwitną kiedyś i w moim ogrodzie
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko , nie dziwię Ci się , że masz słabość do irysków , można się w nich zakochać , co jeden to cudniejszy ,najgorsze , że teraz zarażasz innych , no i co ja mam zrobić z tym fantem ?
Oj joj joj, ależ masz dużo odmian irysków. Ja mam same wysokie i dużo nowości powinno zakwitnąć. Czekam z niecierpliwością.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Moniko sadzonki irysów które masz w ofercie one są w doniczkach czy kopanie?
Pytam bo wracam do domu 29.5. I dopiero wtedy bym mogła się nimi zająć .....jak to widzisz i które są aktualne?
Pytam bo wracam do domu 29.5. I dopiero wtedy bym mogła się nimi zająć .....jak to widzisz i które są aktualne?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Oglądając Twoje irysy znowu mam ochotę na kolejne
Może znowu się do Ciebie uśmiechnę
Nadal masz karczownika?
Musze zapytać taty czy on zwalczył swojego?
A próbowałaś wieszać lepy na tę ćmę?
Może to by pomogło?
Nadal masz karczownika?
Może to by pomogło?
Kiedyś sądziłam, że sa może ze trzy kolory irysków. Ja mam też takie tradycyjne, "babciowe". Dwa lata temu wykopywałam kłącza po starej właścicielce domu. Wymieniałam ziemię. Rok temu nie kwitły, ale może w tym roku sie juz odbudowały.
- Alania
Bo te irysy to taka zaraza Co jeden to piękniejszy Teraz, gdy wszystko takie zielone, to te irysy jak wisienki na torcie Cóż więcej można chcieć o tej porze roku w ogrodziepela11 pisze:Moniczko , nie dziwię Ci się , że masz słabość do irysków , można się w nich zakochać , co jeden to cudniejszy ,najgorsze , że teraz zarażasz innych , no i co ja mam zrobić z tym fantem ?
Wysokie już zabierają się do kwitnienia. Pełno pąków, więc będzie co podziwiać Nie mogę się już doczekać, bo też będzie kwitło trochę nowościPashmina pisze:Oj joj joj, ależ masz dużo odmian irysków. Ja mam same wysokie i dużo nowości powinno zakwitnąć. Czekam z niecierpliwością.
odpisałam na p.w.leszczyna pisze:Moniko sadzonki irysów które masz w ofercie one są w doniczkach czy kopanie?
Ja tez mam iryskowe nowości
- Alania
wcale się nie dziwię, bo sama znów zamówiłam kolejneMargo2 pisze:Oglądając Twoje irysy znowu mam ochotę na kolejne
Nadal masz karczownika?
Może to by pomogło?
Karczownika mam, niestety i szaleje okropnie. Znów widzę, że zagrożone są liliowce, bo niesamowicie dużo nowych tuneli i rozkopanej ziemi na rabatach
Nie wieszam lepów. Robimy opryski. Niestety część bukszpanów zamarła, bo były mocno zjedzone w ub.sezonie i chyba zima je załatwiła na dobre. W tym roku pryskaliśmy już 3 razy.
Najważniejsze, żeby bardzo płytko posadzić - tak, żeby klącza były niemal na wierzchu. To gwarancja kwitnienia i dobrej kondycji irysówEwelina_G pisze:Kiedyś sądziłam, że sa może ze trzy kolory irysków. Ja mam też takie tradycyjne, "babciowe". Dwa lata temu wykopywałam kłącza po starej właścicielce domu. Wymieniałam ziemię. Rok temu nie kwitły, ale może w tym roku sie juz odbudowały.
Lecę podglądnąćPashmina pisze:Ja tez mam iryskowe nowości
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Moniko u Ciebie to dopiero kolekcja irysków co jeden to ładniejszy! Nie ma co potrafią cieszyć oko, a na dodatek tyle odmian i barw. Czekam na kolejne kwitnienia i u Ciebie i u siebie
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Bardzo mi smutno, gdy czytam o Twoich bukszpanach
Czytałam ostatnio artykuł o ćmie bukszpanowej i moją uwagę zwróciły pułapki feromonowe. Podobno dają zadowalające efekty. tutaj
Irysy cudowne.
Żywopłot z Wojtków odgapiony u Ciebie powoli pnie się do góry.