Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Alez różności na tym targowisku. ;:333
I weź tu człowieku pzrzejsdz obojętnie ...chyba eis nie da.Zawsze coś kusi i soc trzeba kopić.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No oglądając te zdjęcia z targowiska przestaję się dziwić że stale masz tyle do posadzenia, może i dobrze że moje targowisko daleko i rzadko bywam ;:oj , choć wypatrzone cebule lilii bym kupiła. Nie powiem mam ich sporo ale co roku lubię jakieś dokupić, w tym roku ani jednej :wink: U nas przy działkach sprzedają jednoroczne, kupiłam surfinie ..niestety połowę grad załatwił. Co za rok :cry: , ale jeszcze dokupię :uszy
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu ,na pokuszenie to delikatnie powiedziane , dwa razy w tygodniu coś ogrodowego przytargam , o liliach już nawet nie wspomnę bo zawsze minimum 3 kupię a często więcej , więc średnio w tygodniu to 6 do 10 , razy 4 tygodnie , to około 30 , razy 3 miesiące ......... :;230 Z boku targowiska stoją duże samochody z drzewkami , krzewami , choinami , i wszelkim innym dobrem o dużych gabarytach .Wszyscy sprzedający to w większości producenci roślin , i od lat zawsze ci sami , więc zawsze można coś konkretnego zamówić . Cebule lilii kupuję po 1,50 zł , dzisiaj też kupiłam 3 i w piątek jeszcze też dokupię .Uwielbiam jechać na targowisko raniutko bo jest mało jeszcze ludzi , no i pełen wybór towaru , mogę wszystko spokojnie obejrzeć i zawsze wracam obładowana jak wielbłąd ;:306 .W zasadzie na targowisku robię pełne zaopatrzenie , od szyneczki , mięska , warzyw , owoców , jajek , mąki do wypieku chleba ,no i roślinek do ogrodu , mam tu wszystko czego tylko dusza zapragnie . Są już polskie truskawki po 8 zł i młode ziemniaczki po 5 zł . Tylko kupować co zresztą czynię a na targ mam 10 minut rowerem .Mocno jednak muszę trzymać kasę na wodzy . ;:oj

Aniu , nie da się nic nie kupić , tym bardziej , że zna się sprzedających i nawet jak idę po jajka to miła pani nawet mnie nie pyta które i ile chcę , tylko pakuje i już , bo wie co i ile zawsze biorę .Rozsadę porów, selerów , sałaty , ziół kupuję po 30 gr, więc na szczęście nie muszę robić gigantycznych siewów na parapecie .Bardzo sobie chwalę to targowisko .

Zuziu , to zaledwie tylko jakaś część tego co jest naprawdę , zawsze na targ jadę z kartką i ściśle trzymam się zapisków , inaczej zawsze bym kupiła jeszcze jakieś kwiatki .

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No pięknie ,szkoda tylko, że wszystko na marne często idzie jak u mnie dzisiaj. Od 12 w południe nie ustaje ulewa bardzo mocno leje i wszystko już pod wodą.Warzywa ,truskawki it... Rolnicy maja niesamowite straty.Już mi się nie chce uprawiać ogrodów,to nie ma sensu szkoda kasy!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , bardzo Ci Kochana współczuję i martwię się bo macie na południu sytuację bardzo trudną .Miejmy nadzieję , że pogoda nareszcie się poprawi . ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu jakie piękne targowisko :) ja chyba nie mógłbym przejść obojętnie i całą wypłatę bym wydawał, może dlatego nie jeżdżę w takie miejsca u nas ;:306 :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Rany Julek, Elcia mówisz że to małe to targowisko? Że bywa i większe! No to ci powiem urodzaj jest .
Też by mnie kusiło....
U mnie w pobliskim sklepie otworzyli ogrodnika. Na dworze jest mała szkółka a w folii żurawki i sezonowe roślinki. I byłam tam w górach dzień to w tej folii można było zemdleć a rośliny dosłownie ugotowane... Coś chyba nie wiedzą jak temat ugryźć. Szkoda roślin. A serce ogrodnika krwawi.... ;:174
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Całe szczęście, że ja nie mam takiego targowiska, bo musiałabym dokupić przynajmniej jeszcze jedną działkę, a i tak byłoby mało ;:306 W tym roku jeszcze na swoim nawet nie byłam, ale mój to chyba jedna dziesiąta Twojego, albo i mniej. I szczerze mówiąc zazwyczaj nie ma tam nic ciekawego. Jeszcze czasami trafi się coś innego od tzw."baby", a tak to w większości rośliny balkonowe. Na działkę jest bardzo niewielki wybór.
Bardzo szeroko otworzyłam oczy, jak zobaczyłam rozmiar Twojego warzywnika ;:202 Oj, będziesz miała przy tym roboty od groma. ale za to jaką będziesz miała potem smaczną jesień i zimę ;:oj Wtedy będę Ci zazdrościć. Sałaty takie akurat do schrupania, mniam ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Elżuniu,fajnie ,że masz taki targ koło siebie ,ja uwielbiam chodzić w otoczeniu roślin i na swój targ jeżdżę jak jest wiosna i są roślinki i też zawsze coś przywiozę do domu,mój warzywnik jeszcze nie obsiany do końca ,ale jak sie poprawi pogoda to nadrobię wszystko,przynajmniej tak myślę ,na razie to jest u mnie koszmar zalewa mi piwnice i kotłownię ,opanowaliśmy sytuację workami z ziemią i woda już nie wpływa ,ale leje cięgiem obficie ,dreny jakoś wyrabiają a woda wdzierała się pod drzwiami do piwnicy ,bo ogród tonie w wodzie ,ale do domu się nie wdarła i teraz też w razie czego furtka ogrodzeniowa jest obłożona workami z ziemią i jest dobrze ,a co będzie z roślinami w ogrodzie to nie wiem bo wszystko pływa,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elu, warzywniczek jak się patrzy. Pracujesz ciężko, ale efekty są widoczne i nie poszły na marne ;:63
Na podobne pokusy i ja jestem narażona na targowisku u siebie. W pewnym momencie oglądając Twoje zdjęcia miałam wrażenie, że byłaś u mnie ;:306
Żeby uniknąć kuszenia wciąż nowymi roślinami, po zakupy wysyłam eMa i problem mam z głowy ;:209
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matulu, ja to bym chyba oczopląsu dostała na takim targu ;:306 , a Ty dwa razy w tygodniu, no i dajesz radę ;:306 , chyba musiała bym omijać szerokim łukiem żeby nie wydać ostatnich groszy ;:306
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit

Od piątku rozpoczęłam rehabilitację na kolanko , więc mam pierońsko mało czasu bo muszę być wcześniej w pracy , po czym o 13-tej robię przerwę i jadę z kolankiem i o 16-tej wracam do pracy , więc w domu jestem około 19-tej i wiadomo , następne obowiązki a i po całym dniu kolanko napierdyka na całego , więc muszę zalec .Na wsi w weekend oczywiście byłam i jak zwykle wróciłam ledwo ciepła ;:oj , zielsko po deszczach miejscami po kolana , więc nie wiadomo od której strony zaczynać pielenie . Wszystko jednak ładnie rośnie , chociaż widać też nadmiar mszyc , liszek , poskrzypki i żuków , więc trzeba wytoczyć ciężkie działa i zrobić opryski .

Mariuszu , ja jechać muszę bo robię na targowisku podstawowe zakupy , bez jajek obyć się nie potrafię , bez chleba naszego powszedniego też , więc mąkę muszę kupić , a i wiadomo że nie samym chlebem człowiek żyje , więc co nieco zielonego też do koszyka wpadnie :D

Oleńko , bardzo lubię to targowisko , owoce i warzywa zawsze mam świeżutkie , można też kupić mleko od krowy ,swojskie sery , miody , ale i meble , wyroby z wikliny , firany , dywany , garnki ,pośiel , serwety, ubrania oraz sezonowo grzyby , ryby Czasami zastanawiam się czego jest brak ;:306 .

Iwonko , wiem , że z warzywnikiem zaszalałam , no ale jak szaleć to na całego ;:306 Mam nadzieję , że dam radę .

Martuniu , mam nadzieję , że z wodą już się ustabilizowalo a z warzywnikiem to też już pewnikiem nadgoniłaś .U mnie znowu leje jak nie w nocy to w ciągu dnia , ale jak w sobotę kopalam to nie wiedzieć czemu , miejscami dalej jest sucho .Deszczu jednak mam już dość .

Dorotko , u nas na mazowszu na szczęście takie targowiska to w każdym miasteczku są normą a i przecież w stolicy każda dzielnica też ma swoje targowisko , mieszkałam 30 lat to wiem gdzie robiłam zakupy ;:108 .Niestety ja nie mam kogo wysłać żeby mnie nie kusiło , więc dwa razy w tygodniu zawsze się na coś skuszę ale ponieważ nie mam innych nałogów , więc wybaczam sobie tę ułomność , ;:306

Iwonko 0042 staram się brać z sobą tyle kasy co potrzeba , ale zawsze coś cudownie zostaje na jakiegoś zielonego badyla . :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Elu piękne rododendrony i azalie. To teraz ich czas. A co to za krzaczek na 5 zdjęciu licząc od dołu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”