Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.3
Nie wcale porównaj sobie moją sika do twojej trochę różnica jest co nie ale twoja jakiś dziwny ma pokrój
Ewa
Ewa, wcale nie jest tak źle, część moich róż też tak wygląda.
Ja sadzę do 1 donicy 2 sadzonki, wtedy krzaczek wygląda bardziej okazale i ma więcej kwiatów.
U mnie w tym roku zapowiada się duża różnorodność odmian, czekam z niecierpliwością aż zakwitną.
Mam też na pewno kilka pomyłek - np. zamiast ślicznej kremowej francuzki jakieś żółte paskudztwo, zobaczymy co to jak kwiaty się w pełni rozwiną.
Floresito, długo Cię nie było, ale jak wróciłaś to z przytupem - ależ piękne te bordowe róże . Może zacznij produkować sadzonki, od razu zamawiam min. 3 sztuki
Ja sadzę do 1 donicy 2 sadzonki, wtedy krzaczek wygląda bardziej okazale i ma więcej kwiatów.
U mnie w tym roku zapowiada się duża różnorodność odmian, czekam z niecierpliwością aż zakwitną.
Mam też na pewno kilka pomyłek - np. zamiast ślicznej kremowej francuzki jakieś żółte paskudztwo, zobaczymy co to jak kwiaty się w pełni rozwiną.
Floresito, długo Cię nie było, ale jak wróciłaś to z przytupem - ależ piękne te bordowe róże . Może zacznij produkować sadzonki, od razu zamawiam min. 3 sztuki
Danusia to masz szczęście bo ja mam blisko sąsiadów i właśnie patrzą na mnie jak na głupią też bym z takimi pięknościami rozmawiała jak bym miała
Ewa
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danka 11 masz racje że to nie Agnes.Zupełnie inaczej rozkwita i kolor za jasny.Chciałam wstawić zdjęcie ale coś mnie nie łączy.Jeżeli chcesz to na priv podaj na messengera do siebie namiary to ci wyślę jak kwitła w zeszłym roku.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
Riwiano, kupiłam w tym roku ok. 60 kartoników. Kilkanaście dałam mamie, kilka padło. z pozostałych 40 kwitnie kilkanaśnie.
Z pozostałych, niektóre wyglądają tak samo jak Twoje.
Mogę Cię pocieszyć, że śliczna jest róża angielska z Carrfoura (też chyba masz)- pokazywałam zdjęcia wcześniej.
U mnie rozwinęła kolejne kwiaty, za chwilę zakwitnie różnież u Ciebie, warto poczekać.
Przy okazji odkryłam jeszczej jedną zaletę sadzenia róż w doniczkach - nie trzeba robić pompek, żeby wąchać i oglądać kwiaty .
(Kilka róż, które już zakwitły przesadziłam do ogrodu).
Sterlizja36 - bardzo chętnie zobaczę zdjęcia Twojej Agnes, prawdopodonie jest to 4 bezkorzeniowiec, który kupiłam w tym roku w Obi, wysłałam Ci adres mailowy ma priv. Zachęcam Cię też do wstawienia zdjęcia na forum, to właściwy wątek, nawet jak róża kupiona w ub. roku .
Floresito, Twoje róże są przepiękne, super też, że umiesz je rozmnażać. Pomyśl o tym , na forum bez trudu znalazłabyś nabywców, ja już się zgłaszam
Z pozostałych, niektóre wyglądają tak samo jak Twoje.
Mogę Cię pocieszyć, że śliczna jest róża angielska z Carrfoura (też chyba masz)- pokazywałam zdjęcia wcześniej.
U mnie rozwinęła kolejne kwiaty, za chwilę zakwitnie różnież u Ciebie, warto poczekać.
Przy okazji odkryłam jeszczej jedną zaletę sadzenia róż w doniczkach - nie trzeba robić pompek, żeby wąchać i oglądać kwiaty .
(Kilka róż, które już zakwitły przesadziłam do ogrodu).
Sterlizja36 - bardzo chętnie zobaczę zdjęcia Twojej Agnes, prawdopodonie jest to 4 bezkorzeniowiec, który kupiłam w tym roku w Obi, wysłałam Ci adres mailowy ma priv. Zachęcam Cię też do wstawienia zdjęcia na forum, to właściwy wątek, nawet jak róża kupiona w ub. roku .
Floresito, Twoje róże są przepiękne, super też, że umiesz je rozmnażać. Pomyśl o tym , na forum bez trudu znalazłabyś nabywców, ja już się zgłaszam
Danusiu czekam cierpliwie dzięki za pocieszenie już za niedługo coś będzie wiadomo żeby tylko ciepło było to pączki będą się rozwijać .Danusiu a którą róża jest z cerffura
Ewa
Chciałabym pochwalić się moimi tegorocznymi różami z kartoników. Wszystko jeszcze w pąkach, ale każdy z krzaczków na ok 1 m wysokości
Kartoniki były kupowane w rożnych miejscach tj.: Carrefour, Biedronka i Tesco
Wszystkie miały być wielkokwiatowe, ale nie wyszło.
A to zeszłoroczna dama:
i kolejna w pąku
Kartoniki były kupowane w rożnych miejscach tj.: Carrefour, Biedronka i Tesco
Wszystkie miały być wielkokwiatowe, ale nie wyszło.
A to zeszłoroczna dama:
i kolejna w pąku
IIIayla piękne masz różyczki a z kartonikowymi to loteria ale nieraz losy są bardzo trafione i cieszą nasze oko bardzo podoba mi się ta twoja zeszłoroczne rozwinięta ciekawe jak się nazywa
Ewa
Prawdę mówiąc nie wiem jak się nazywa. Mam nadzieje, że w wątku identyfikacyjnym mi ktoś pomoże