Beatko (Beaby) ![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Świdośliw jest dużo odmian i nie wszystkie mają smaczne owoce. Te dwie, które mam są pyszne, ale miałam też taką, która miała bardzo słodkie, mdłe owoce i w dodatku nie były soczyste. Moje mają soczyste, słodko-kwaskowate owoce. Najlepiej kup takie z owocami, żeby można było spróbować. w ciemno możesz kupić odmianę Smoky.
Basiu (apus) Dziękuję Basiu za miłe słowa.
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
. Przy tej pergoli już rośnie jeżyna bezkolcowa. za nią będzie dołączona ścianka z różami i kolejna pergola z różą pnącą Frau Eva Schubert. Przy ściance James Galway, Giardina i jeszcze jedna, ale zapomniałam nazwę.
Moniko (Alania) u mnie tulipany nie rosną najlepiej. Ja ich nie wykopuję, może dlatego. Lubię ten mój powstający ogród i bardzo pasują mi te proste linie. Chciałabym, żeby przyszły ogród był uporządkowany.
Ewelinko (ewelkacha88) 60 metrów murka
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
sporo. Ja też mam murek, ale mój będzie dużo krótszy. Kup świdośliwę, będziesz zadowolona. Ja lubię floksy i dlatego znalazłam dla nich miejsce w ogrodzie. Bedą spływać z murka.
Wandziu (wanda7) Mnie też się podoba to zestawienie.
Olu (Ola2310) jak najbardziej pamiętam i bardzo się cieszę, ze mnie odwiedziłaś.
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Zostań jak długo zechcesz
Jeszcze tylko uprzątnę tą górę ziemi i mogę robić oczko wodne. Wcześniej wybrukuje ścieżkę.
Małgosiu (clem3) Szafirki też lubię, ale jak się zastanowić to ja wszystkie kwiatki lubię.
![taniec :tan](./images/smiles/taniec.gif)
ciesze się, że miejsce z pergolą ci się podoba.
Ewa (ewarost) Ja na swoją świdośliwę zarzucam firanę i ptaki zostawiają drzewo w spokoju
![Obrazek](https://images92.fotosik.pl/178/95fcee9dc38025f6.jpg)