Kapturnica (Sarracenia)
Re: Kapturnica usycha.
Zimowałeś ją?
W zimę szczyty kapturów lub całe kaptury najczęściej usychają, a sporadycznie wypuszczane nowe liście są zdeformowane, płaskie i nieowadożerne. Jest to normalny objaw. Uschnięte fragmenty liści można usuwać, ale nie jest to konieczne.
W zimę szczyty kapturów lub całe kaptury najczęściej usychają, a sporadycznie wypuszczane nowe liście są zdeformowane, płaskie i nieowadożerne. Jest to normalny objaw. Uschnięte fragmenty liści można usuwać, ale nie jest to konieczne.
Pozdrawiam, Dawid ;D
Re: Kapturnica Purpurowa
Odświeżę temat
Maja kapturnica troszkę się rozrosła od początku jest w doniczce 8cm, i właśnie tu moje pytanie, czy ją przesadzić do większej doniczki Jeśli tak, to do jakiej wielkości doniczki przesadzić, i czy to może być teraz przed zimą, czy czekać do wiosny Naprawdę, jest jej strasznie dużo w tej doniczce, doniczka zniknęła
Maja kapturnica troszkę się rozrosła od początku jest w doniczce 8cm, i właśnie tu moje pytanie, czy ją przesadzić do większej doniczki Jeśli tak, to do jakiej wielkości doniczki przesadzić, i czy to może być teraz przed zimą, czy czekać do wiosny Naprawdę, jest jej strasznie dużo w tej doniczce, doniczka zniknęła
Re: Kapturnica (Sarracenia)
Cześć, mam problem z moją kapturnicą - ostatnio nie wypuszcza nowych listków, wcześniej wypuszczała, ale zanim w pełni się rozwinęły to usychały. Wygląda jakby umierała Nie wiem co jej dolega - ma dużo światła na południowym oknie, obfite podlewanie do podstawki wodą destylowaną, zimowała. Jakieś porady?
- PanRoslinka
- 100p
- Od: 18 wrz 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kapturnica (Sarracenia)
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta