Kaktusy i sukulenty ANETY
Kaktusy i sukulenty ANETY
Witam wszystkich serdecznie Postanowiłam założyc nowy wątek z moimi kaktusami , kilka z nich jest nierozpoznana i tutaj liczę na Waszą pomoc ,
a kaktusami zachwyciłam się dośc dawno , niektóre z nich to już dosc duże okazy
Echinocactus grusonii
Mammillaria elongata rubrispina
Gymnocalycium
Mammillaria elongata
Mammillaria decipiens spp. camptotricha
Echinopsis subdenudata
Stenocereus thurberi
a kaktusami zachwyciłam się dośc dawno , niektóre z nich to już dosc duże okazy
Echinocactus grusonii
Mammillaria elongata rubrispina
Gymnocalycium
Mammillaria elongata
Mammillaria decipiens spp. camptotricha
Echinopsis subdenudata
Stenocereus thurberi
- miaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aneto
Wspaniała kolekcja mi też bardzo przypadła do gustu Mammillaria elongata rubrispina
Muszę przyznać, że bardzo ciekawie prezentują się Twoje kompozycje :P i duży fotel dla teściowej już masz ...
W identyfikacji nie pomogę raczej, bo w nazewnictwie kolumnowych nie orientuję się zbytnio Ten poierwszy przypomina mi troszkę cleistocactusa, ale wątpię czy to by było to ...
Pozdrawiam serdecznie
Wspaniała kolekcja mi też bardzo przypadła do gustu Mammillaria elongata rubrispina
Muszę przyznać, że bardzo ciekawie prezentują się Twoje kompozycje :P i duży fotel dla teściowej już masz ...
W identyfikacji nie pomogę raczej, bo w nazewnictwie kolumnowych nie orientuję się zbytnio Ten poierwszy przypomina mi troszkę cleistocactusa, ale wątpię czy to by było to ...
Pozdrawiam serdecznie
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Anetko. Sliczna kolekcja.
Ten kakti kolumnowy do rozpoznania z fotek nr.2 jest taki jak mój Oreocereus fossulatus.
Nie pamiętam, kto mi pomógł w identyfikacji, ale tak mi go zidentyfikowali
Ten kakti kolumnowy do rozpoznania z fotek nr.2 jest taki jak mój Oreocereus fossulatus.
Nie pamiętam, kto mi pomógł w identyfikacji, ale tak mi go zidentyfikowali
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
- 10p - Początkujący
- Od: 5 gru 2008, o 20:19
Agii , miaaa- Dorotko ja też bardzo lubię tą Mammillarię , ma bardzo ładny kolor cierni i nie ukrywam , że właśnie dla tego koloru ją kupiłam
Znalazłam fotkę robioną w słoneczku , czyż nie wygląda ślicznie
Beciu fotel teściowej , kupiłam kilka lat temu wstecz , wówczas był znacznie mniejszych rozmiarów , ale cena była dośc duża .
Stałam chyba z pół godziny w kwiaciarni i zastanawiałam się czy wydac te 50 zł , jak widac wydałam , ale nie żałuję wcale , uwielbiam tego kaktusa
miska na temat uprawy to ja się nie będę wypowiadac , bo jeszcze mogłabym zostac zbesztana jak ja pielęgnuję kaktusy
kati- Kasiu sama nie wiem czy to ten czy nie ten , przewertowałam dzisiaj mnóstwo stron w poszukiwaniu nazw , i dalej nie wiem nic .
Normalnie można dostac oczopląsu od tych nazw , zdięc ..... Trudno nadal pozostaną bezimienne
Znalazłam fotkę robioną w słoneczku , czyż nie wygląda ślicznie
Beciu fotel teściowej , kupiłam kilka lat temu wstecz , wówczas był znacznie mniejszych rozmiarów , ale cena była dośc duża .
Stałam chyba z pół godziny w kwiaciarni i zastanawiałam się czy wydac te 50 zł , jak widac wydałam , ale nie żałuję wcale , uwielbiam tego kaktusa
miska na temat uprawy to ja się nie będę wypowiadac , bo jeszcze mogłabym zostac zbesztana jak ja pielęgnuję kaktusy
kati- Kasiu sama nie wiem czy to ten czy nie ten , przewertowałam dzisiaj mnóstwo stron w poszukiwaniu nazw , i dalej nie wiem nic .
Normalnie można dostac oczopląsu od tych nazw , zdięc ..... Trudno nadal pozostaną bezimienne
-
- 10p - Początkujący
- Od: 5 gru 2008, o 20:19
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko żałuję, że mój typ się nie przyjął Jeśli pozwolisz to zapraszam na pierwszą stronę mojego wątku o kakti. Tam jest oreocereus fossulatus.
Sliczne masz te mammilarki, a ta z czerwonymi cierniami w słoneczku wygląda nieziemsko.
Sliczne masz te mammilarki, a ta z czerwonymi cierniami w słoneczku wygląda nieziemsko.
Moje doniczkowce i sukulenty
Kasiu to nie tak , że twoja nazwa jest nie trafiona , może faktycznie jest , a ja uparciuch jeden nie mogę się zdecydowac ,kati-1976 pisze:Anetko żałuję, że mój typ się nie przyjął Jeśli pozwolisz to zapraszam na pierwszą stronę mojego wątku o kakti. Tam jest oreocereus fossulatus.
ale po obejrzeniu tych przeróżnych Oreocereusów , pogubiłam się totalnie