Większość nasadzeń
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Te łososiowe irysy na górze strony są po prostu przepiękne. Nigdy nie widziałam na żywo takich pierzastych, puszystych kosaćców.
Piszesz, że róże U Ciebie cierpią. To samo u mnie. Ledwie zdążyły zakwitnąć, to już się usmażyły na upale. Wielki żal. Tyle czasu czekamy na ich kwitnienia, a tu akurat taki okrutny afrykański żar. I nic się nie da z tym zrobić.
Piszesz, że róże U Ciebie cierpią. To samo u mnie. Ledwie zdążyły zakwitnąć, to już się usmażyły na upale. Wielki żal. Tyle czasu czekamy na ich kwitnienia, a tu akurat taki okrutny afrykański żar. I nic się nie da z tym zrobić.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuniu floksy szydlaste Cię lubią wyjątkowo. Niestety u mnie pełno ślimaków pod nimi, a też miały zwisać z murka. Coraz więcej wędruje do kompostownika, rozrastają się szaleńczo.
Irysowa kolekcja imponująca. Cudne, szczególnie niebieskie podglądam.
Jaka piękna pergola, pewnie róże już zaczynają pokaz.
Niech ziemia z hałdy zniknie, będziesz cieszyć się oczkiem i nową ścieżką.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Iwonka1 pisze:Zaraz tam niezdara. telefon masz niedoogarnięcia Mi z telefonu pisanie na forum nie wychodzi w ogóle. Przestałam więc nawet próbować.
Iryski przepiękne Nie dziwię się, że się w nich zakochałaś.
Zdziebko mniejszych upałów
Iwonko, no właśnie, to wina telefonu. Faktycznie zakochałam się w irysach. To wspaniałe rosliny na gorące i suche lato. Upały niestety wciąż trzymają.
Mariusz, faktycznie trudno wybrać najpiękniejszego irysa. Wszystkie mi się podobają. I to dobrze. Taka jestem spryciara, że pokazuję tylko to co jakoś wygląda. Reszta to porażka.maniolek pisze:Hej Ewo widzę, że piękne kwitnienia u Ciebie, pergola pod róże się powiększyła, wszystko ładnie rośnie, zadbane i dopieszczone. Masz bardzo ładną kolekcję irysów co jeden to ładniejszy
Wandziu, najbardziej cierpią te w ciemnym kolorze, słońce bardzo je pali. Różowe od razu bieleją. Meczą się te roślinki, ale my ludzie też. Ptaszki podchodzą do węża jak podlewam i robię im prysznic.wanda7 pisze:Te łososiowe irysy na górze strony są po prostu przepiękne. Nigdy nie widziałam na żywo takich pierzastych, puszystych kosaćców.
Soniu, u mnie floksy też szaleją i muszę je przycinać. Na szczęście nie mam dużego ogrodu, to mogę sobie trochę pociąć. Dziękuję w imieniu irysów Pergola jeszcze nie skończona i ciągle mam nie pomalowane kolejne elementy. No cóż, już się nie denerwuję.cyma2704 pisze:Ewuniu floksy szydlaste Cię lubią wyjątkowo. Niestety u mnie pełno ślimaków pod nimi, a też miały zwisać z murka. Coraz więcej wędruje do kompostownika, rozrastają się szaleńczo.
Pozdrawiam
Oczka raczej nie będzie. Te rodki są w pełnym słońcu i gdybym zrobiła oczko to nadal byłyby wystawione na działanie słońca. Muszę coś przed nimi posadzić, bo maja popalone nowe przyrosty. Chyba dla nich będzie lepiej jak zrobię im cień. Oczka zrobię takie małe, wkopię donice i naleję wody. Może chociaż uda mi się zrobić ścieżkę. W tym roku pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym. Dodatkowo w sierpniu córka wychodzi za mąż, więc z czasem krucho.
Do irysków dołączyły piwonie, ale kwitły równie krotko
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewuniu, ten czas jest cudowny... róże, róże i jeszcze więcej róż! Jest pięknie!
Na drugim zdjęciu, co to za piękność?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Sami moi ulubieńcy u ciebie Irysków nie pochwalić to grzech , piwonie od pewnego czasu wszystkie mi się podobają, a róże to róże... nie na darmo nazwano je królową kwiatów
Niestety i u mnie żar z nieba sprawia, że wszystko przekwita szybciej, a chmary komarów nie pozwalają nacieszyć się kwitnieniami nawet wieczorem
Niestety i u mnie żar z nieba sprawia, że wszystko przekwita szybciej, a chmary komarów nie pozwalają nacieszyć się kwitnieniami nawet wieczorem
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj . Dawno mnie nie było i trochę nie wypada tak długo milczeć . Pięknie kwitły Ci falbaniaste iryski a piwonie to już w ogóle bajka . Róże świetnie prezentują się na białych kratkach . Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam .
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa, wielkie łał na widok tak obsypanych różami krzaków Poproszę o więcej takich widoczków
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu , widzę , że pergole pomalowałaś na szaro i pięknie to wygląda ,a na drugim zdjęciu to naprawdę piękna jejmość .
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewo róże pięknie kwitną, pokaz niesamowity, w ogóle nie widać po nich, że takie upały nam doskwierają Pergole widzę się sprawdziły i dodają uroku
apus pisze:Ewuniu, ten czas jest cudowny... róże, róże i jeszcze więcej róż! Jest pięknie!
Basiu, na drugim zdjęciu jest Giardina.
Małgosiu, u mnie podobnie, żar lał się z nieba i rośliny bardzo ucierpiały.clem3 pisze:Sami moi ulubieńcy u ciebie Irysków nie pochwalić to grzech , piwonie od pewnego czasu wszystkie mi się podobają, a róże to róże... nie na darmo nazwano je królową kwiatów
Ewelinko, iryski zachwyciły mnie i to bardzo. Są prześliczne i chcę więcej. Piwonie niestety kwitły bardzo krótko. Faktycznie róże ładnie wyglądają na kratkach. Różom ypały też dokuczyły.ewelkacha88 pisze:Witaj . Dawno mnie nie było i trochę nie wypada tak długo milczeć . Pięknie kwitły Ci falbaniaste iryski a piwonie to już w ogóle bajka . Róże świetnie prezentują się na białych kratkach . Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam .
Dorotko, dziękuję bardzo. Zaraz będą zdjęcia.dorotka350 pisze:Ewa, wielkie łał na widok tak obsypanych różami krzaków Poproszę o więcej takich widoczków
Elu, wszystko maluję na szaro i brakuje mi hamulców. Giardina to faktycznie cudna róża.pela11 pisze:Ewuniu , widzę , że pergole pomalowałaś na szaro i pięknie to wygląda ,a na drugim zdjęciu to naprawdę piękna jejmość .
Mariusz, mam jeszcze sporo do malowania a czas ucieka. Pogoda rozleniwia i czasu brak.maniolek pisze:Ewo róże pięknie kwitną, pokaz niesamowity, w ogóle nie widać po nich, że takie upały nam doskwierają Pergole widzę się sprawdziły i dodają uroku
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Skoro Twoje róże tak zaczynają, to jestem ich ciekawa w pełni kwitnienia To będzie dopiero przedstawienie