Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Te łososiowe irysy na górze strony są po prostu przepiękne. Nigdy nie widziałam na żywo takich pierzastych, puszystych kosaćców.
Piszesz, że róże U Ciebie cierpią. To samo u mnie. Ledwie zdążyły zakwitnąć, to już się usmażyły na upale. Wielki żal. Tyle czasu czekamy na ich kwitnienia, a tu akurat taki okrutny afrykański żar. I nic się nie da z tym zrobić. :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuniu floksy szydlaste Cię lubią wyjątkowo. ;:oj Niestety u mnie pełno ślimaków pod nimi, a też miały zwisać z murka. Coraz więcej wędruje do kompostownika, rozrastają się szaleńczo.
Irysowa kolekcja imponująca. Cudne, szczególnie niebieskie podglądam. :)
Jaka piękna pergola, ;:215 pewnie róże już zaczynają pokaz.
Niech ziemia z hałdy zniknie, będziesz cieszyć się oczkiem i nową ścieżką.
Pozdrawiam ;:3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonka1 pisze:Zaraz tam niezdara. telefon masz niedoogarnięcia ;:306 Mi z telefonu pisanie na forum nie wychodzi w ogóle. Przestałam więc nawet próbować.
Iryski przepiękne ;:oj Nie dziwię się, że się w nich zakochałaś.
Zdziebko mniejszych upałów ;:196

Iwonko, no właśnie, to wina telefonu. ;:306 Faktycznie zakochałam się w irysach. ;:167 To wspaniałe rosliny na gorące i suche lato. ;:3 Upały niestety wciąż trzymają. ;:3 ;:3 ;:3
maniolek pisze:Hej Ewo :wit widzę, że piękne kwitnienia u Ciebie, pergola pod róże się powiększyła, wszystko ładnie rośnie, zadbane i dopieszczone. Masz bardzo ładną kolekcję irysów ;:oj co jeden to ładniejszy ;:63
Mariusz, faktycznie trudno wybrać najpiękniejszego irysa. Wszystkie mi się podobają. I to dobrze. Taka jestem spryciara, że pokazuję tylko to co jakoś wygląda. Reszta to porażka. ;:306

wanda7 pisze:Te łososiowe irysy na górze strony są po prostu przepiękne. Nigdy nie widziałam na żywo takich pierzastych, puszystych kosaćców.
Piszesz, że róże U Ciebie cierpią. To samo u mnie. Ledwie zdążyły zakwitnąć, to już się usmażyły na upale. Wielki żal. Tyle czasu czekamy na ich kwitnienia, a tu akurat taki okrutny afrykański żar. I nic się nie da z tym zrobić. :(
Wandziu, najbardziej cierpią te w ciemnym kolorze, słońce bardzo je pali. Różowe od razu bieleją. Meczą się te roślinki, ale my ludzie też. Ptaszki podchodzą do węża jak podlewam i robię im prysznic. ;:306
cyma2704 pisze:Ewuniu floksy szydlaste Cię lubią wyjątkowo. ;:oj Niestety u mnie pełno ślimaków pod nimi, a też miały zwisać z murka. Coraz więcej wędruje do kompostownika, rozrastają się szaleńczo.
Irysowa kolekcja imponująca. Cudne, szczególnie niebieskie podglądam. :)
Jaka piękna pergola, ;:215 pewnie róże już zaczynają pokaz.
Niech ziemia z hałdy zniknie, będziesz cieszyć się oczkiem i nową ścieżką.
Pozdrawiam ;:3
Soniu, u mnie floksy też szaleją i muszę je przycinać. Na szczęście nie mam dużego ogrodu, to mogę sobie trochę pociąć. Dziękuję w imieniu irysów ;:168 Pergola jeszcze nie skończona i ciągle mam nie pomalowane kolejne elementy. No cóż, już się nie denerwuję.
Oczka raczej nie będzie. Te rodki są w pełnym słońcu i gdybym zrobiła oczko to nadal byłyby wystawione na działanie słońca. Muszę coś przed nimi posadzić, bo maja popalone nowe przyrosty. Chyba dla nich będzie lepiej jak zrobię im cień. Oczka zrobię takie małe, wkopię donice i naleję wody. Może chociaż uda mi się zrobić ścieżkę. W tym roku pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym. Dodatkowo w sierpniu córka wychodzi za mąż, więc z czasem krucho.

Do irysków dołączyły piwonie, ale kwitły równie krotko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaczęły róże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim chłodniejszej niedzieli ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu, ten czas jest cudowny... róże, róże i jeszcze więcej róż! Jest pięknie! ;:167
Na drugim zdjęciu, co to za piękność?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Sami moi ulubieńcy u ciebie ;:173 Irysków nie pochwalić to grzech :wink: , piwonie od pewnego czasu wszystkie mi się podobają, a róże to róże... nie na darmo nazwano je królową kwiatów :D
Niestety i u mnie żar z nieba sprawia, że wszystko przekwita szybciej, a chmary komarów nie pozwalają nacieszyć się kwitnieniami nawet wieczorem :twisted:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dawno mnie nie było i trochę nie wypada tak długo milczeć ;:224 . Pięknie kwitły Ci falbaniaste iryski a piwonie to już w ogóle bajka ;:215 . Róże świetnie prezentują się na białych kratkach ;:108 . Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewa, wielkie łał na widok tak obsypanych różami krzaków ;:138 Poproszę o więcej takich widoczków ;:108
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu , widzę , że pergole pomalowałaś na szaro i pięknie to wygląda ,a na drugim zdjęciu to naprawdę piękna jejmość .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewo róże pięknie kwitną, pokaz niesamowity, w ogóle nie widać po nich, że takie upały nam doskwierają ;:108 Pergole widzę się sprawdziły i dodają uroku :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

apus pisze:Ewuniu, ten czas jest cudowny... róże, róże i jeszcze więcej róż! Jest pięknie! ;:167
Na drugim zdjęciu, co to za piękność?

Basiu, na drugim zdjęciu jest Giardina.
clem3 pisze:Sami moi ulubieńcy u ciebie ;:173 Irysków nie pochwalić to grzech :wink: , piwonie od pewnego czasu wszystkie mi się podobają, a róże to róże... nie na darmo nazwano je królową kwiatów :D
Niestety i u mnie żar z nieba sprawia, że wszystko przekwita szybciej, a chmary komarów nie pozwalają nacieszyć się kwitnieniami nawet wieczorem :twisted:
Małgosiu, u mnie podobnie, żar lał się z nieba i rośliny bardzo ucierpiały.
ewelkacha88 pisze:Witaj :wit . Dawno mnie nie było i trochę nie wypada tak długo milczeć ;:224 . Pięknie kwitły Ci falbaniaste iryski a piwonie to już w ogóle bajka ;:215 . Róże świetnie prezentują się na białych kratkach ;:108 . Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam :wit .
Ewelinko, iryski zachwyciły mnie i to bardzo. Są prześliczne i chcę więcej. Piwonie niestety kwitły bardzo krótko. Faktycznie róże ładnie wyglądają na kratkach. Różom ypały też dokuczyły.
dorotka350 pisze:Ewa, wielkie łał na widok tak obsypanych różami krzaków ;:138 Poproszę o więcej takich widoczków ;:108
Dorotko, dziękuję bardzo. Zaraz będą zdjęcia.
pela11 pisze:Ewuniu , widzę , że pergole pomalowałaś na szaro i pięknie to wygląda ,a na drugim zdjęciu to naprawdę piękna jejmość .
Elu, wszystko maluję na szaro i brakuje mi hamulców. Giardina to faktycznie cudna róża.
maniolek pisze:Ewo róże pięknie kwitną, pokaz niesamowity, w ogóle nie widać po nich, że takie upały nam doskwierają ;:108 Pergole widzę się sprawdziły i dodają uroku :)
Mariusz, mam jeszcze sporo do malowania a czas ucieka. Pogoda rozleniwia i czasu brak.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Skoro Twoje róże tak zaczynają, to jestem ich ciekawa w pełni kwitnienia ;:oj To będzie dopiero przedstawienie ;:65
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek