Identyfikacja róż - część 5
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 5
Raczej to nie jest Bonita R. mam ja ona jest w kolorze morelowym, tu wydaje mi się jeśli mocno pachnie to może być Gartentraume, zerknij tez na Mary Rose
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
https://lh3.googleusercontent.com/K-bgW ... 00-h604-no
Czy ktoś może zna nazwe tej pięknej róży? Znalazłam ją w wątku e-Genia ale ona niestety nie zna jej nazwy; stąd moje pytanie.
Czy ktoś może zna nazwe tej pięknej róży? Znalazłam ją w wątku e-Genia ale ona niestety nie zna jej nazwy; stąd moje pytanie.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- tara
Igala popatrz na: Astrid Gräfin von Hardenberg, Othello lub L.D.Braithwaite
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Witam
Washi dzięki , moja róża jest trochę podobna do M Curie, choć moja tyle różowej barwy nie ma.
Ma mały kwiat ,nie jest on taki pełny , pachnie ładnie, co prawda jest tegoroczną zakupioną różą więc będę ją obserwować.
Washi dzięki , moja róża jest trochę podobna do M Curie, choć moja tyle różowej barwy nie ma.
Ma mały kwiat ,nie jest on taki pełny , pachnie ładnie, co prawda jest tegoroczną zakupioną różą więc będę ją obserwować.
- tara
Aneta84 a zerknij na Aspiryn Rose
Dlob porówaj Lambada i Augusta Luiza
Agusia75 a może to Carina
Dlob porówaj Lambada i Augusta Luiza
Agusia75 a może to Carina
TARO: Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tej różyczki. To nowy, tegoroczny nabytek, na woreczku opisana tylko jako parkowa. Nie pachnie, kwiaty ma niewielkie, płaskie, na każdym pędzie ma bukiety kwiatów, które długo się trzymają, ulewne deszcze jej absolutnie nie szkodzą. Początkowo bardziej wyrazny jest morelowy środek, pózniej kwiaty robią się bardziej białe.
Iii
Iii
O faktycznie pasuje chyba do aspirin dzięki
A myślisz że tamta to może być The Lark Ascending? Bo tak mi najbardziej pasuje, kolorem i kwiatem(ilością płatków)
A myślisz że tamta to może być The Lark Ascending? Bo tak mi najbardziej pasuje, kolorem i kwiatem(ilością płatków)
- tara
Floresitaa może to Aspiryn Rose
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przypominam sobie że kupowałam o tej nazwie Astrid Grafin von Hardenberg róże na lubelszczyźnie więc to może być ona,inne nazwy nic mi nie mówiątara pisze:Igala popatrz na: Astrid Gräfin von Hardenberg, Othello lub L.D.Braithwaite
TARA: Moja na pewno nie jest Aspiryną. Aspiryna ma nieco większy kwiat, o wiele luzniej ułożone płatki, w pełnym rozkwicie pokazuje pusty środek. Ta moja nie ma pustego środka, a sam kwiat jest bardziej płaski i szczelniej wypełniony płatkami.