Identyfikacja róż - część 5
Re: Identyfikacja róż - część 5
AGUSIA 75: Chyba trafiłaś w sedno z tą Pastellą! Obejrzałam jej zdjęcia na rosebook.ru i wygląda na to że to właśnie moja róża. Dzięki!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupiona w biedronie jako Lila Wunder... Jakieś pomysły? Nie pachnie.
A czy to może być Crocus Rose? Również nie pachnie.
A czy to może być Crocus Rose? Również nie pachnie.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
clem3, Schneewittchen?
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
-
LaViol chyba trafiłaś w dziesiątkę, dzięki
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Zembolina
- 100p
- Od: 25 kwie 2014, o 23:04
Witajcie, w temacie róż piszę po raz pierwszy. Mam na działce taki o to ładny i leciwy egzemplarz. To ulubiona róża mojej śp. Babci i chciałabym o nią teraz jakoś zadbać. Tylko że zupełnie nie znam się na różach i nie wiem jak się nią zająć. Do tej pory tylko poprzycinałam uschnięte pędy i usunęłam część starych owoców-mumii z poprzedniego sezonu. Podpowiedzcie proszę chociaż jaki to rodzaj róży, żebym mogła już dalej sama poszukać konkretnych informacji w jaki sposób zadbać o ten okaz.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a masz inne fotki? wygląda na Pashmina lub Artemis
A nie jest to przypadkiem Wedding Piano
ona ma kolor zielony Pashmina i Artemis te odmiany znam i odpadają Możliwe że to jest Wedding Piano
-
- 200p
- Od: 10 gru 2014, o 12:46
Chyba miałeś rację Jarku.Jarek86 pisze: Nr 86-> Lovely Green
Oto co mi wyrosło z kremowo-zielonej róży zakupionej u Botanika. Piękna. Małe, nierozwijające się pączki. Taka nieoczywista róża. Będzie pasować do naturalistycznej rabaty.
Natomiast z róży morelowo-różowej nr 26 taka różowa piękność o średnich kwiatach (jakieś 7 cm). Nie ma w ogóle koloru morelowego. Jest raczej różowo-różowa.
Może ktoś rozpozna?
Pozdrawiam
Beata
Beata
Wydaje mi się że to może być pnąca Flammentanz. Pozdrawiam! MariaZembolina pisze:Witajcie, w temacie róż piszę po raz pierwszy. Mam na działce taki o to ładny i leciwy egzemplarz. To ulubiona róża mojej śp. Babci i chciałabym o nią teraz jakoś zadbać. Tylko że zupełnie nie znam się na różach i nie wiem jak się nią zająć. Do tej pory tylko poprzycinałam uschnięte pędy i usunęłam część starych owoców-mumii z poprzedniego sezonu. Podpowiedzcie proszę chociaż jaki to rodzaj róży, żebym mogła już dalej sama poszukać konkretnych informacji w jaki sposób zadbać o ten okaz.
-
Floresita swoją różę kupiłam w szkółce jako mix. Pomyślałam sobie, że przecież gdy zakwitnie wejdę na stronę szkółki i sprawdzę nazwę Niestety w ogóle takiej nie widzę w ich ofercie. Muszę się dokładniej przyjrzeć mojej panience, bo po samych zdjęciach nie tak łatwo stwierdzić. Na zdjęciach wydaje się, że Pastella ma ciemniejszy środek...
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe