Borówka amerykańska - 11 cz.
- toolpusher
- 500p
- Od: 5 maja 2017, o 12:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Borówka amerykańska - 11 cz.
Ja sadząc w dołach zastosowałem siatkę metalową. Jak widzę koło każdego dołu 2-3 kopce kreta których siatka zatrzymała to stwierdzam, że była to dobra decyzja.
- toolpusher
- 500p
- Od: 5 maja 2017, o 12:52
Jest pełno nornic. Widzę jak plewię. Ale grunt nie jest płaski. Na płaskim są krety a na skarpach nornice. Podzielili teren miedzy sobą
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2017, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie występuje zarówno kret (krety) jak i nornice... . Nie tylko nie podzieliły terenu ale raczej podjęły współprace...!
Panowie, jakie nawozy polecacie teraz w czasie zbioru i po zbiorze. Co myślicie o Polifoska Tytan?, ten Rosasol 8-24-34 jakoś mało dostępny jest...
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
Zapomnij o Polifosce Tytan i jak koniecznie chcesz coś sztucznego to kup nawóz wieloskładnikowy do borówki. Po zbiorach możesz dać siarczan potasu tylko czy jest taka potrzeba?
Pozdrawiam. Jacek
- massur
- Od: 22 maja 2012, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czy to borówka czy cokolwiek innego pasuje powoli zapominać o nawozach z azotem...
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
Czy oprócz siarczanu potasu mogę teraz dać też siarczan fosforu a na wiosnę siarczan magnezu?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
siarczan fosforu???
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
A możesz przybliżyć problem czemu chcesz nawozić i to właśnie nawozami pojedynczymi, czy borówki maja jakieś oznaki niedoborów czy chodzi o pominiecie teraz azotu?Jack85 pisze:Czy oprócz siarczanu potasu mogę teraz dać też siarczan fosforu a na wiosnę siarczan magnezu?
Pozdrawiam. Jacek
Po lisciach widać że borówki mają niedobory, przejrzałam trochę forum...
Z uwagi na to że chodzi o nawozenie po zbiorach tak chcę pominąć dawkę azotu. No chyba że mogę zastosować polifoske tytan lub jakiś rosasol...
Z uwagi na to że chodzi o nawozenie po zbiorach tak chcę pominąć dawkę azotu. No chyba że mogę zastosować polifoske tytan lub jakiś rosasol...
Jack85,
Stronę, 2 lub 3 wcześniej któryś z kolegów wstawił link do filmiku na YouTubie na którym jest mowa o niedoborach borówki widocznych na liściach.
Jeśli uważasz, że twoim krzakom brakuje azotu, a boisz się go podać doglebowo o tej porze, szukaj strony 65, trzeciej części forum ogrodniczego o borówce, tam Edicool pisze o nawożeniu dolistnym.
.
Stronę, 2 lub 3 wcześniej któryś z kolegów wstawił link do filmiku na YouTubie na którym jest mowa o niedoborach borówki widocznych na liściach.
Jeśli uważasz, że twoim krzakom brakuje azotu, a boisz się go podać doglebowo o tej porze, szukaj strony 65, trzeciej części forum ogrodniczego o borówce, tam Edicool pisze o nawożeniu dolistnym.
.
-
- 50p
- Od: 1 lip 2017, o 09:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.