Ogród z angielską nutą cz.12
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród z angielską nutą cz.12
Witaj Moniko . Cudne róże pokazałaś ale dzisiaj moją uwagę przyciągnął ogrodowy salon. Genialny i cudownie wykonany . Jednak cegła to cegła, wygląda pięknie w takim wydaniu . Na pewno przyda się takie zadaszone miejsce w ogrodzie biorąc pod uwagę jak kapryśna potrafi być nasze lato . W takim razie cudownych chwil z rodziną w tym ogrodowym salonie i udanego weekendu , pozdrawiam .
Jestem zachwycona, aż zaniemówiłam. śliczne masz róże, a tak rzadko je pokazujesz. Budowla bardzo udana i pasuje do całości.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Cześć Moniko! Czytam o kłopotach z bukszpanami, u mnie też był problem z ćmą, kilka krzewów wyrzuciłam, ale reszta w porządku. Pułapki feromonowe wiszą.
Ceglane wnętrze ogrodowe pasuje do całości doskonale, duża zmiana. Sarenki w przedogródku uroczo wyszły. Pozdrawiam!
Ceglane wnętrze ogrodowe pasuje do całości doskonale, duża zmiana. Sarenki w przedogródku uroczo wyszły. Pozdrawiam!
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Zdecydowanie metalowe trwalsze. Drewniane po kilku latach połamały się, pogniły. Nasz klimat niestety im nie sprzyja, ale i tak je lubięmaniolek pisze:Moniko piękny pokaz Piwonie śliczne, zdjęcia ukazują całe ich piękno Różany pokaz jeszcze lepszy, masz bardzo fajne pergole, te metalowe wydają się dość solidne, będę musiał sobie coś podobnego sprawić, bo moje sklepowe połamało i już nie prezentują a ni siebie ani róż. Ogród w całości jak zawsze piękny
W tym roku musimy niemal wszystkie drewniane trejaże regenerować i wymienić część belek.
Ze sklepowej chińszczyzny wyleczyłam się, bo po max.2sezonach były wszystkie do wyrzucenia - cieniutkie rurki przegniwały. Te metalowe, które sa teraz u mnie to wszystkie kute z pełnych prętów, robione na zamówienie u kowala. Polecam, bo to najlepsze rozwiązanie.
- Alania
Oj, smakowały i wciąż smakują. Sarenki tak się wycwaniły, że elektryczny pastuch im nie straszny. Umiejętnie sobie radzą z omijaniem prętów pod napięciem.cyma2704 pisze:Moniko powiedzieć, że Twój ogród jest cudny, to chyba za mało. Róże się wyjątkowo postarały i chyba sarnom nie smakowały w tym roku
Salon ogrodowy piękny i użyteczny.
Werbena Ci się wysiała?
Spokojnego ogrodowania.
Werbena mi się nie wysiała i bardzo nad tym ubolewam, bo tak je lubię .
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,
niestety, pastuch nie zawsze sprawdza się w przypadku zwierzyny płowej.
To samo jest na polach uprawnych, ale takie zabezpieczenie jest lepsze niż nic.
Obawiam się, że jedyna skuteczna zapora to porządny płot.
Tylko to niestety jest bardzo duży koszt.
Ogród przepiękny, a mała architektura i dodatki po prostu czadowe.
- Alania
W naszym ogrodowym salonie spędzamy wolne chwile. Cudownie się tam wypoczywaewelkacha88 pisze:Witaj Moniko . Cudne róże pokazałaś ale dzisiaj moją uwagę przyciągnął ogrodowy salon. Genialny i cudownie wykonany . Jednak cegła to cegła, wygląda pięknie w takim wydaniu . Na pewno przyda się takie zadaszone miejsce w ogrodzie biorąc pod uwagę jak kapryśna potrafi być nasze lato . W takim razie cudownych chwil z rodziną w tym ogrodowym salonie i udanego weekendu , pozdrawiam .
Wymaga jeszcze drobnych wykończeń, ale w tym roku chcemy to zrealizować. Najgrubsze prace zakończone. Jeszcze tylko wędzarnię trzeba wykończyć, bo na tylnej ścianie za kominkiem ma być wędzarnia. Brakuje jeszcze tylko drzwiczek do paleniska, do szafy wędzarni i już będzie gotowe
- Alania
Rzadko pokazuję róże, bo u mnie one tak dobrze nie rosną jak powinny. U mnie jest VI klasa ziemi, więc to zupełnie nie dla nich warunki, Wprawdzie polepszam jakość ziemi, dosypuje im kompostu, dodaję obornika, ale i tak nie poprawię tego, co w głębi, a tam skała wapienna .Pashmina pisze:Jestem zachwycona, aż zaniemówiłam. śliczne masz róże, a tak rzadko je pokazujesz. Budowla bardzo udana i pasuje do całości.
- Alania
Ceglany kącik stał się naszym ulubionym miejscem wypoczynku o każdej porze. Właśnie kończymy podłogę i będzie już blisko finiszu. Zostaną do ułożenia dodatki i zakup nowych mebli, ale to już nic pilnegoTamaryszek pisze:Cześć Moniko! Czytam o kłopotach z bukszpanami, u mnie też był problem z ćmą, kilka krzewów wyrzuciłam, ale reszta w porządku. Pułapki feromonowe wiszą.
- Alania
Masz rację, konieczne jest ogrodzenie, ale niestety nie starcza na wszystko funduszy, a u nas 300m do ogrodzenia, więc wydatek ogromnyMadziagos pisze:Moniko,
- Alania
Jak Wam mija lato?
U mnie upał i susza dały się mocno we znaki, ale na szczęście wcześniejsze ulewy na tyle zasiliły rośliny, że przetrwały ten trudny czas. Oczywiście nie uniknęłam biegania z konewką i codziennego podlewania liliowców, które właśnie w momencie największej suszy zaczęły kwitnienie, a w moich ugorach oznacza to małe szanse na kwiaty. Nawodnione liliowce odwdzięczyły się pięknym kwitnieniem
Green Mystique
nn
Bestseller - piękna odmiana. Zachwyca mnie w tym roku
At Daybreak in Olsztyn - najcudowniejszy z białych liliowców
Blue Jay Tapestry
nn
Heart's of Dixie - absolutne cudo
Mystic Image
Victorian Lace
Beyond Pluto
nn
Maravilla Blue Dragon
Mulberry Freeze
Jail House Rock
Flash Light Blue
nn
Lavender Tutu
Sen o Matce
Summer Wine
Boundless Beauty
Midnight Amulet
U mnie upał i susza dały się mocno we znaki, ale na szczęście wcześniejsze ulewy na tyle zasiliły rośliny, że przetrwały ten trudny czas. Oczywiście nie uniknęłam biegania z konewką i codziennego podlewania liliowców, które właśnie w momencie największej suszy zaczęły kwitnienie, a w moich ugorach oznacza to małe szanse na kwiaty. Nawodnione liliowce odwdzięczyły się pięknym kwitnieniem
Green Mystique
nn
Bestseller - piękna odmiana. Zachwyca mnie w tym roku
At Daybreak in Olsztyn - najcudowniejszy z białych liliowców
Blue Jay Tapestry
nn
Heart's of Dixie - absolutne cudo
Mystic Image
Victorian Lace
Beyond Pluto
nn
Maravilla Blue Dragon
Mulberry Freeze
Jail House Rock
Flash Light Blue
nn
Lavender Tutu
Sen o Matce
Summer Wine
Boundless Beauty
Midnight Amulet
- Alania
Co nieco różyczek i ogrodu
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też przez to lato naganialam się i wężem i z konewkami.
jestem oczarowana twoimi pięknymi widokami z ogrodu.
I tyloma przecudnymi liliowcami. Ja też je bardzo lubię.
Dla mnie wszystko przepiękne.
Rabaty takie przemyślane, bogate i sliczne
Róże , Jesówki