Piszesz, że róże U Ciebie cierpią. To samo u mnie. Ledwie zdążyły zakwitnąć, to już się usmażyły na upale. Wielki żal. Tyle czasu czekamy na ich kwitnienia, a tu akurat taki okrutny afrykański żar. I nic się nie da z tym zrobić.
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Iwonka1 pisze:Zaraz tam niezdara. telefon masz niedoogarnięciaMi z telefonu pisanie na forum nie wychodzi w ogóle. Przestałam więc nawet próbować.
Iryski przepiękneNie dziwię się, że się w nich zakochałaś.
Zdziebko mniejszych upałów
Mariusz, faktycznie trudno wybrać najpiękniejszego irysa. Wszystkie mi się podobają. I to dobrze. Taka jestem spryciara, że pokazuję tylko to co jakoś wygląda. Reszta to porażka.maniolek pisze:Hej Ewowidzę, że piękne kwitnienia u Ciebie, pergola pod róże się powiększyła, wszystko ładnie rośnie, zadbane i dopieszczone. Masz bardzo ładną kolekcję irysów
co jeden to ładniejszy
Wandziu, najbardziej cierpią te w ciemnym kolorze, słońce bardzo je pali. Różowe od razu bieleją. Meczą się te roślinki, ale my ludzie też. Ptaszki podchodzą do węża jak podlewam i robię im prysznic.wanda7 pisze:Te łososiowe irysy na górze strony są po prostu przepiękne. Nigdy nie widziałam na żywo takich pierzastych, puszystych kosaćców.
Piszesz, że róże U Ciebie cierpią. To samo u mnie. Ledwie zdążyły zakwitnąć, to już się usmażyły na upale. Wielki żal. Tyle czasu czekamy na ich kwitnienia, a tu akurat taki okrutny afrykański żar. I nic się nie da z tym zrobić.
Soniu, u mnie floksy też szaleją i muszę je przycinać. Na szczęście nie mam dużego ogrodu, to mogę sobie trochę pociąć. Dziękuję w imieniu irysówcyma2704 pisze:Ewuniu floksy szydlaste Cię lubią wyjątkowo.Niestety u mnie pełno ślimaków pod nimi, a też miały zwisać z murka. Coraz więcej wędruje do kompostownika, rozrastają się szaleńczo.
Irysowa kolekcja imponująca. Cudne, szczególnie niebieskie podglądam.![]()
Jaka piękna pergola,pewnie róże już zaczynają pokaz.
Niech ziemia z hałdy zniknie, będziesz cieszyć się oczkiem i nową ścieżką.
Pozdrawiam
apus pisze:Ewuniu, ten czas jest cudowny... róże, róże i jeszcze więcej róż! Jest pięknie!![]()
Na drugim zdjęciu, co to za piękność?
Małgosiu, u mnie podobnie, żar lał się z nieba i rośliny bardzo ucierpiały.clem3 pisze:Sami moi ulubieńcy u ciebieIrysków nie pochwalić to grzech
, piwonie od pewnego czasu wszystkie mi się podobają, a róże to róże... nie na darmo nazwano je królową kwiatów
![]()
Niestety i u mnie żar z nieba sprawia, że wszystko przekwita szybciej, a chmary komarów nie pozwalają nacieszyć się kwitnieniami nawet wieczorem
Ewelinko, iryski zachwyciły mnie i to bardzo. Są prześliczne i chcę więcej. Piwonie niestety kwitły bardzo krótko. Faktycznie róże ładnie wyglądają na kratkach. Różom ypały też dokuczyły.ewelkacha88 pisze:Witaj. Dawno mnie nie było i trochę nie wypada tak długo milczeć
. Pięknie kwitły Ci falbaniaste iryski a piwonie to już w ogóle bajka
. Róże świetnie prezentują się na białych kratkach
. Pięknie, oby tak dalej. Pozdrawiam
.
Dorotko, dziękuję bardzo. Zaraz będą zdjęcia.dorotka350 pisze:Ewa, wielkie łał na widok tak obsypanych różami krzakówPoproszę o więcej takich widoczków
Elu, wszystko maluję na szaro i brakuje mi hamulców. Giardina to faktycznie cudna róża.pela11 pisze:Ewuniu , widzę , że pergole pomalowałaś na szaro i pięknie to wygląda ,a na drugim zdjęciu to naprawdę piękna jejmość .
Mariusz, mam jeszcze sporo do malowania a czas ucieka. Pogoda rozleniwia i czasu brak.maniolek pisze:Ewo róże pięknie kwitną, pokaz niesamowity, w ogóle nie widać po nich, że takie upały nam doskwierająPergole widzę się sprawdziły i dodają uroku