Iwonka1 pisze:Skoro Twoje róże tak zaczynają, to jestem ich ciekawa w pełni kwitnienia To będzie dopiero przedstawienie
Witaj Iwonko
Właściwie to już po różach, to zaległe zdjęcia
Witaj Ewelinkoewelkacha88 pisze:Witaj Ewo . Zdjęcia to może i zaległe ale jakie piękne . Róże świetnie Ci kwitły, czy ta ostatnia to jest Pillgrim ?? Bardzo podoba mi się jej kolorek . Co prawda za żółtymi różami to ja nie przepadam ale takie delikatne to co innego . Pozdrawiam .
Witaj Soniucyma2704 pisze:Ewuniu cudny widok, jakie ładne zdjęcie.
Będziemy się obie bawić na weselach. Tylko Ty pewnie trochę stresu będziesz mieć.
Twoje róże są zawsze zjawiskowe, rózowy pustaczek na obelisku piękny.
Przetacznik niebieski na różance ładnie pokazał kłosy. U mnie z dużej kępy został jeden badylek. Nie mam pojęcia dlaczego zanika.
Ostróżkami zauroczyłaś mnie, piękne odmiany. Moje złapały mączniaka i nie wiem co z tym robić, bo opryski niewiele pomagają.
Spokojnych dni, miłych chwil w ogrodzie.
Ewelinko , jedna ostróżka też mi nie wyszła. Jak sprawdzałam co z nią to zauważyłam, że posadziłam ja dość głęboko. Zapewne zgniła. Po różach zostało już wspomnienie, wypuszczają kolejne pąki kwiatowe. Chciałabym, żeby mój ogród w przyszłości maił chociaż troszkę romantyzmu. Ta ropuszka jest w tym ala oczku cały czas. Zrobiłam też drugie i jest w nim cały czas bardzo czysta woda, ale jest tam inna roślinność. w tej kwestii dopiero się uczę co i jak.ewelkacha88 pisze:Witaj Ewo . Muszę pochwalić Twoje cudowne i niepowtarzalne ostróżki . Ja kupiłam w zeszłym roku kilka sztuk i po zimie w ogóle nie wyszły . Zostały mi tylko te standardowe granatowe . Róże cudnie Ci kwitną, takie kolorowe chmurki . Architektura w kolorze białym bardzo romantycznie wygląda . Fajnie, że zaglądają do Ciebie zwierzęta, są mile widziane w ogrodach a takie oczko na pewno sprzyja . Pozdrawiam .
Pashmina pisze:Witaj Soniucyma2704 pisze:Ewuniu cudny widok, jakie ładne zdjęcie.
Będziemy się obie bawić na weselach. Tylko Ty pewnie trochę stresu będziesz mieć.
Twoje róże są zawsze zjawiskowe, rózowy pustaczek na obelisku piękny.
Przetacznik niebieski na różance ładnie pokazał kłosy. U mnie z dużej kępy został jeden badylek. Nie mam pojęcia dlaczego zanika.
Ostróżkami zauroczyłaś mnie, piękne odmiany. Moje złapały mączniaka i nie wiem co z tym robić, bo opryski niewiele pomagają.
Spokojnych dni, miłych chwil w ogrodzie.
Róże w tym roku miały mnóstwo pąków, ale kwitły krótko ze względu na żar lejący się z nieba. Nie mam trawnika, wszytko wyschło. Ciekawa jestem, czy się odbuduje
Jeżeli chodzi o przetaczniki to one lubią obornik. Zauważyłam, że kwitną z różną skutecznością. sa lata, że gorzej a potem, w kolejnym roku maja morze kwiatów. Może muszą odpocząć ? Ostróżki bardzo lubię, ale nie cieszy mnie fakt, że rosną takie wysokie. Poszukuję i kupuję odmiany niższe. Te są u mnie pierwszy rok, zobaczymy co będzie za rok. Moje rośliny nie maja mączniaka. W tym roku sadząc poziomki, truskawki i pomidory zaprawiałam je Asvitem i są zdrowiusieńkie. Mączniaka ma jedna szałwia i dam jej Asvit do ziemi i ją popryskam. Zobaczymy, czy to pomoże.
Ewelinko , jedna ostróżka też mi nie wyszła. Jak sprawdzałam co z nią to zauważyłam, że posadziłam ja dość głęboko. Zapewne zgniła. Po różach zostało już wspomnienie, wypuszczają kolejne pąki kwiatowe. Chciałabym, żeby mój ogród w przyszłości maił chociaż troszkę romantyzmu. Ta ropuszka jest w tym ala oczku cały czas. Zrobiłam też drugie i jest w nim cały czas bardzo czysta woda, ale jest tam inna roślinność. w tej kwestii dopiero się uczę co i jak.ewelkacha88 pisze:Witaj Ewo . Muszę pochwalić Twoje cudowne i niepowtarzalne ostróżki . Ja kupiłam w zeszłym roku kilka sztuk i po zimie w ogóle nie wyszły . Zostały mi tylko te standardowe granatowe . Róże cudnie Ci kwitną, takie kolorowe chmurki . Architektura w kolorze białym bardzo romantycznie wygląda . Fajnie, że zaglądają do Ciebie zwierzęta, są mile widziane w ogrodach a takie oczko na pewno sprzyja . Pozdrawiam .