Mój ogród - leda16
Mój ogród - leda16
Idąc za radą Anyi, zakładam własny wątek. Proszę Admina, żeby, jeśli to możliwe, przeniósł tutaj te 4 zdjęcia przyczepione do ogrodu Anyi.
Trochę szczegółów technicznych: 3 km za rogatkami Krakowa, pow. 33 ary, dł. 103 m. szer.32 m. Z prawej strony ogródki działkowe. Rzeczywiście, przestrzeń duża, dużo cienia. Koloru nawet sporo, zwłaszcza w miejscach słonecznych. 1/3 ogrodu do uporządkowania, dom w stanie surowym do wykończenia. W planach budowa drugiego oczka w miejscu piwnic drewnianej chałupy, przeznaczonej do rozbiórki.Z powodu braku nadmiaru gotówki, drzewo z tej chałupy chciałabym tymczasowo wykorzystać na ścieżki i rollbolery. Dwa wyrwane przez huragan orzechy na bruk drewniany ew skrzynki na kwiaty. Ogród jest bez prądu.
A oto kolejne fotki. Na pierwszym, małe oczko z gotowej formy. Mam też kwiaty i to dużo
Trochę szczegółów technicznych: 3 km za rogatkami Krakowa, pow. 33 ary, dł. 103 m. szer.32 m. Z prawej strony ogródki działkowe. Rzeczywiście, przestrzeń duża, dużo cienia. Koloru nawet sporo, zwłaszcza w miejscach słonecznych. 1/3 ogrodu do uporządkowania, dom w stanie surowym do wykończenia. W planach budowa drugiego oczka w miejscu piwnic drewnianej chałupy, przeznaczonej do rozbiórki.Z powodu braku nadmiaru gotówki, drzewo z tej chałupy chciałabym tymczasowo wykorzystać na ścieżki i rollbolery. Dwa wyrwane przez huragan orzechy na bruk drewniany ew skrzynki na kwiaty. Ogród jest bez prądu.
A oto kolejne fotki. Na pierwszym, małe oczko z gotowej formy. Mam też kwiaty i to dużo
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
- lila31
- Moderator Forum.
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Ledo zdjęcia bardzo dobre, a fotografowane obiekty prześliczne.
Masz sielankowy ogród. Zaprasza do odpoczynku w upalny dzień, aż się chce tam być.
Widzę, że masz niezłą kolekcję host (warunki mają u Ciebie idealne) i irysów.
Chcę zapytać, co to za taki wielki, piękny krzew na ostatnim zdjęciu?
PS. Gdy wklejasz zdjęcia to pomiędzy jednym adresem zdjęcia, a drugim, dawaj trzy spacje, a nie enter. Wtedy zdjęcia ułożą się ładnie w poziomie, a nie w pionie, co się gorzej ogląda.
Pozdrawiam Lila.
Masz sielankowy ogród. Zaprasza do odpoczynku w upalny dzień, aż się chce tam być.
Widzę, że masz niezłą kolekcję host (warunki mają u Ciebie idealne) i irysów.
Chcę zapytać, co to za taki wielki, piękny krzew na ostatnim zdjęciu?
PS. Gdy wklejasz zdjęcia to pomiędzy jednym adresem zdjęcia, a drugim, dawaj trzy spacje, a nie enter. Wtedy zdjęcia ułożą się ładnie w poziomie, a nie w pionie, co się gorzej ogląda.
Pozdrawiam Lila.
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę już Twój ogród w nowym wątku! Super
Chwaliłam już wcześniej i pochwalę też teraz. Bardzo u Ciebie ładnie i rzeczywiście są różne kolory.
Ogród masz wąski i długi. Prawdziwe wyzwanie! Możesz zaprojektować coś w rodzaju alei parkowej, po której spacerując spotyka sie różne ciekawe miejsca, oczko wodne, rabaty z azaliami i różanecznikami, tam gdzie trochę słońca, może być wrzosowisko, by w końcu dość do zacisznego kącika wypoczynkowego. Tak mi przyszło do głowy, ale jak naprawdę "zrobisz" ogród, zależy od Ciebie. Początki masz bardzo fajne...
Wrzuć jeszcze trochę zdjęć, bardzo miło je pooglądać.
Chwaliłam już wcześniej i pochwalę też teraz. Bardzo u Ciebie ładnie i rzeczywiście są różne kolory.
Ogród masz wąski i długi. Prawdziwe wyzwanie! Możesz zaprojektować coś w rodzaju alei parkowej, po której spacerując spotyka sie różne ciekawe miejsca, oczko wodne, rabaty z azaliami i różanecznikami, tam gdzie trochę słońca, może być wrzosowisko, by w końcu dość do zacisznego kącika wypoczynkowego. Tak mi przyszło do głowy, ale jak naprawdę "zrobisz" ogród, zależy od Ciebie. Początki masz bardzo fajne...
Wrzuć jeszcze trochę zdjęć, bardzo miło je pooglądać.
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Dziękuję za wszystkie pochwały, a teraz dalsze zdjęcia. W ubiegłym roku zrobiliśmy z dzieckiem "stojący" strumyk z resztek folii i kamieni pozostałych z budowy oczka, oraz mostek. Miała być łąka błotna, ale leniwemu dziecku nie chciało się tyle kopać. Znów były problemy z wypoziomowaniem lustra wody, zresztą ten strumyk zmieni się w kaskadę, gdy zostanie podciągniety prąd. Na razie rosną tam irysy w doniczce i próbuję zaadaptować rzęsę wodną. Ostatnie zdjęcie przedstawia budowę ściezki z łamanego kamienia. Jak pisałam, ogrodem zajmuję się dopiero 4 lata, na "oczkach wodnych" jest dokumentacja powstawania oczka a tu na końcu wątku postaram się zamieścić zdjęcia archiwalne
Jakoś wyrobiłem się z poprawkami - eMZet
Jakoś wyrobiłem się z poprawkami - eMZet
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
Witaj Ledo16. Z przyjemnością obejrzałem Twój ogród. Jak pisała Lila, tylko usiąść i odpoczywać. Odniosłem również takie wrażenie.
Gratuluję ogrodu.
Rozmieszczenie zdjęć poprawiłem. Oprócz spacji używałaś entera i backspace, troszkę naruszyły się adresy. To nic, nabierzesz wprawy.
Pozdrawiam
Gratuluję ogrodu.
Rozmieszczenie zdjęć poprawiłem. Oprócz spacji używałaś entera i backspace, troszkę naruszyły się adresy. To nic, nabierzesz wprawy.
Pozdrawiam
Mietek.