Papryka do gruntu. Część 7
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
No sucha zgnilizna chyba, tak jak u mnie te parę zdjęć wcześniej.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
-
- 50p
- Od: 25 sty 2019, o 22:16
W jakim stężeniu stosuje się dolistnie saletrę wapniową? Znalazłem informację o 1% roztworze, proszę o weryfikację
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja stosuję 0,5% saletrę wapniową
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Przepraszam , ten rok ze zgnilizna jest i u nas. Mi pomogl oprysk Calcii chloridum, 10 ml na 6 litrow wody, taki z apteki.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Halinko ( galka68) , z nasion od Ciebie świetnie rośnie Karpatja i nie miała
szw , w przeciwieństwie do innych .
Papryka potrzebuje sporo wapnia , a przez czerwcowe upały pobieranie wapnia zostało
zakłócone .
Większym problemem są u mnie mszyce , czym to ubijać ?
Papryka potrzebuje sporo wapnia , a przez czerwcowe upały pobieranie wapnia zostało
zakłócone .
Aniu, dolistnie dawalam , podlewac saletra wapniowa niby trzeba wieczore. Mszycy i gryzonie to plaga tego roku. Ma mamy biologiczny Aktofit i Fitowierm, w Polsce nie wiem jakie srodki macie.anulab pisze: Halinko ( galka68) , z nasion od Ciebie świetnie rośnie Karpatja i nie miała
zakłócone .
Mozna sprobowac lupiny z cebuli, zaparzyc, jak do farbowania jajek, dolac wody i opryskac.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Dzięki , spróbuję .
U nas te biologiczne to w dużych opakowaniach i w cenie , że z torbami bym poszła .
U nas te biologiczne to w dużych opakowaniach i w cenie , że z torbami bym poszła .
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 maja 2019, o 13:09
Aha.. To ja też spróbuje go zastosować Musze coś robić bo znów będzie powtórka z zeszłego roku ....galka68 pisze:Przepraszam , ten rok ze zgnilizna jest i u nas. Mi pomogl oprysk Calcii chloridum, 10 ml na 6 litrow wody, taki z apteki.
Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Co to jest? Na razie tylko na 1 owocu...wygląda jak początek gnicia...za dużo podlewania? Mamy zraszacze co 2/3 dni włączane.
Pozdrawiam, Gosia:)
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może pierwszy objaw Suchej Zgnilizny Wierzchołkowej. Braki wapnia. Papryka dużo go potrzebuje.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
Pozdrawiam, Gosia:)
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Potwierdzam to co napisałem wcześniej i podpisuję się pod słowami Andrzeja.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).