Moje storczyki od północy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczyki od północy
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Mireczko, nie żartujesz? Jak ja Ci się odwdzięczę, podaj chociaż cenę na pw
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dorela, Twoje storczyki po północnej stronie świetnie się czują i znakomicie sobie radzą
Śliczny kwiat Phal. Equalacea i chmurka kwiatuszków Phal. equestris apari - są urocze !
Śliczny kwiat Phal. Equalacea i chmurka kwiatuszków Phal. equestris apari - są urocze !
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Witaj Joasiu
Nie mają wyjścia muszą sobie radzić, phal. nie narzekają, nie powalają ilością kwiatów, ale... zdarza im się wyprodukować więcej niż 4szt.
Reszta storczyków lato spędza pod chmurką w cieniu drzew.,lub na ganku domu, ostatnio dostałam z podziału catleye hybrydy i o dziwo jedna chyba tworzy pąk kwiatowy, reszta przyrasta w psb, zobaczymy jak to dalej będzie
Nie mają wyjścia muszą sobie radzić, phal. nie narzekają, nie powalają ilością kwiatów, ale... zdarza im się wyprodukować więcej niż 4szt.
Reszta storczyków lato spędza pod chmurką w cieniu drzew.,lub na ganku domu, ostatnio dostałam z podziału catleye hybrydy i o dziwo jedna chyba tworzy pąk kwiatowy, reszta przyrasta w psb, zobaczymy jak to dalej będzie
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie wygląda jak pęd kwiatowy. Dziwnie tylko wygląda że pęd wychodzi tak od razu z liści. Niektóre chyba jednak tak mają.
Witam Cię Kasiu, oglądając catleyki na forum, spodziewałam się pochewki, a tu.... taka historia
Ale widocznie takie też są, bezpochewkowe hybrydy
Ale widocznie takie też są, bezpochewkowe hybrydy
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorela to wygląda, jak pęd kwiatowy
Widzę, że Twoję storczyki nie narzekają po północnej stronie. Sama mam niektóre Phalaenopsisy na takim oknie i też jest im dobrze. U siebie podziwiam ich wielkość, bo są tam największe liście i korzenie. Zawsze mi się kojarzy północne okno z długowiecznością storczyków, bo bardzo powoli tam rosną. Mam tam swojego najstarszego phalaenopsisa wiec może dlatego tak mi się wydaję
Widzę, że Twoję storczyki nie narzekają po północnej stronie. Sama mam niektóre Phalaenopsisy na takim oknie i też jest im dobrze. U siebie podziwiam ich wielkość, bo są tam największe liście i korzenie. Zawsze mi się kojarzy północne okno z długowiecznością storczyków, bo bardzo powoli tam rosną. Mam tam swojego najstarszego phalaenopsisa wiec może dlatego tak mi się wydaję
Witaj Moniko
Dodam do twoich słów jeszcze, że na północnych parapetach słoneczko ich nie poparzy i cieniowac nie trzeba, a zimą u wszystkich dni są krótkie i ciemne, bo tych słonecznych ostatnio w zimie jak na lekarstwo
A teraz kolejne dwie hybrydki, które w ostatnich dniach rozkwitły i drugi kwiatek equalaceii
Dodam do twoich słów jeszcze, że na północnych parapetach słoneczko ich nie poparzy i cieniowac nie trzeba, a zimą u wszystkich dni są krótkie i ciemne, bo tych słonecznych ostatnio w zimie jak na lekarstwo
A teraz kolejne dwie hybrydki, które w ostatnich dniach rozkwitły i drugi kwiatek equalaceii
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niektóre cattleye tak maja moja jedna też tworzy właśnie tak kwiat.
Pierwszy piegusek uroczy
Pierwszy piegusek uroczy
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Ewidentnie kwiat jeden co prawda, ale nie myślałam, że w ogóle zakwitnie którakolwiek z catley, a mam trzy
Ja chyba lubię utrudniać sobie życie cymbidia też do łatwych nie należą, a co rusz mi jakieś przybywa, i kurcze jakoś to zimą upycham na tych parapetach
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki