Kawon ( arbuz ) - część 10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 10
Ale ładnie to wygląda
Dziś u mnie popadało, więc arbuzy się napiły. Niektóre zbyt mocno, bo poszedłem sprawdzić, czy zebrać Cream of Saskatchewan i ledwo co dotknąłem go by sprawdzić, czy wydaje pusty odgłos... jak trzasło, to się aż przestraszyłem Pękł praktycznie na pół, takie ciśnienie miał w środku. Na szczęście był już słodziutki
Dziś u mnie popadało, więc arbuzy się napiły. Niektóre zbyt mocno, bo poszedłem sprawdzić, czy zebrać Cream of Saskatchewan i ledwo co dotknąłem go by sprawdzić, czy wydaje pusty odgłos... jak trzasło, to się aż przestraszyłem Pękł praktycznie na pół, takie ciśnienie miał w środku. Na szczęście był już słodziutki
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
wokan Piękne poletko. Jakie ma wymiary i ile krzaków tam wcisnąłeś?
U mnie rano też dziś popadało ale nie zdążyłem dotrzeć do arbuzów. Jutro się wybiorę.
U mnie rano też dziś popadało ale nie zdążyłem dotrzeć do arbuzów. Jutro się wybiorę.
-
- 50p
- Od: 25 sty 2019, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
BobejGS 11 x 7 m. Posadzone 24 krzaki w dwóch rzędach i jest to maks jaki dało się wycisnąć z tego areału.
-
wokan ale masz duże te POLE Ja co roku powiększam, bo rok temu miałem 18 sadzonek, w tym 45, ciekawe co będzie za rok Już mam zamówienia na sadzonki
Dzisiejszy wybuchowy Cream of Saskatchewan
Miał ponad 3 kg, chyba 33 dni. Bardzo słodki i soczysty, ta odmiana jest chyba jedną z najlepszych wczesnych. Bardzo dobra. Nasiona już się suszą
Dzisiejszy wybuchowy Cream of Saskatchewan
Miał ponad 3 kg, chyba 33 dni. Bardzo słodki i soczysty, ta odmiana jest chyba jedną z najlepszych wczesnych. Bardzo dobra. Nasiona już się suszą
-
Za rok podpiszesz umowę z Biedronką czy inną Żabką na dostawy arbuza
Już nasionka tego Krim of Saskaczewan zamawiam
Już nasionka tego Krim of Saskaczewan zamawiam
-
Niech szykują już palety i kartony
Zamówienie się suszy
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
Już się pytałem czy ktoś rozpoznaje odmianę ale może teraz więcej widać prawie 4 kg ogonek zielony ma już jakby żółta plamę na dole ale leży na desce nie wiem czy ma to wpływ. Nie chrupie ale nigdy nie ściskałem i się nie znam.
Dodam że ziemię mam raczej słaba pod arbuz em rok po oborniku i niczym nie zasilane tylko woda więc rekordów wielkości nie przewiduje.
KIEDY ZRYWAĆ POMOCY
-
Wygląda na Crimson Sweet. Kiedy mniej więcej został zapylony?
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
20 go czerwca pytałem się Was jak się zapyla ręcznie ale z tego nic chyba nie wyszło a niedługo po tym znalazłem w innym miejscu zapalenie naturalne zakładam że koniec czerwca ale to takie zgadywanki.
Teraz tak jeszcze myślę że może będę ważył i jak rośnie to czekać ale z kolei mam też małe owoce które wogole stanęły już tydzień temu albo i wczesniej mają może z kilogram nie ważyłem
Teraz tak jeszcze myślę że może będę ważył i jak rośnie to czekać ale z kolei mam też małe owoce które wogole stanęły już tydzień temu albo i wczesniej mają może z kilogram nie ważyłem
-
Dziś zerwałem pierwszego Asahi Miyako - 6,8 kg (35 dni). Cud, miód i malinki... palce lizać... Powiem, że coraz poważniej zastanawiam się nad zdetronizowaniem Złota Wolicy przez Asahi. To chyba najsmaczniejszy arbuz, z tych które jadłem.
-
Zostaw nasiona z tej odmiany
Dzisiaj zebrałem Sugar Baby (około 3 kg), najmniejsze Złoto Wolicy (1,3 kg), Black Pearl (świetny arbuz, ale byłem bardzo zdziwiony, bo myślałem, że będzie czerwony, a on żółty 2 kg) i Złoto Wolicy 5,5 kg. Niestety było jakby trochę przejrzałe i puste w środku przez co nie chrupało.Miało 36 dni. Później wstawię zdjęcia
Dzisiaj zebrałem Sugar Baby (około 3 kg), najmniejsze Złoto Wolicy (1,3 kg), Black Pearl (świetny arbuz, ale byłem bardzo zdziwiony, bo myślałem, że będzie czerwony, a on żółty 2 kg) i Złoto Wolicy 5,5 kg. Niestety było jakby trochę przejrzałe i puste w środku przez co nie chrupało.Miało 36 dni. Później wstawię zdjęcia
-
- 50p
- Od: 25 sty 2019, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.