BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.4
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: BobejGS- Walka z przeciwnościami, czyli warzywnik Błażeja cz.4
Wczoraj zebrałem trochę ogórków. Widać, że już powoli zbliżają się ku końcowi, bo ostatnie upały dały in w kość. Chyba, że ostatnie deszcze je troszkę ożywią.
Muszę się wziąć za buraki, bo zaczynają wchodzić na siebie. W dodatku ostatnie opady i ciepłe noce chyba sprzyjają chwościkowi, bo zaczął szaleć.
Zbliżam się też ku końcowi wybierania marchewki wczesnej. Jadę już po prostu jak leci, bez przebierania. Po praeej kilka zimowych i na środku pietruszki.
Muszę się wziąć za buraki, bo zaczynają wchodzić na siebie. W dodatku ostatnie opady i ciepłe noce chyba sprzyjają chwościkowi, bo zaczął szaleć.
Zbliżam się też ku końcowi wybierania marchewki wczesnej. Jadę już po prostu jak leci, bez przebierania. Po praeej kilka zimowych i na środku pietruszki.
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Fajne zbiory i pyszny arbuz Ja też zauważyłam cebulki powietrzne na czosnku i się zastanawiam co z nimi zrobić bo nie mam pojęcia.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
- BobejGS
- Kontakt:
Z tego co wyczytałem o cebulkach powietrznych, to można już teraz je wysiewać jak ma się wolne miejsce ale one i tak wyjdą dobiero we wrześniu, stąd wiele osób właśnie wysiewa we wrześniu i ten termin jest polecany. U mnie podczas burzy trochę się ich osypało, więc postanowiłem ściąć je i trzymam w pomieszczeniu w pudełku. Jak i gdzie wysieje, to jeszcze nie wiem. Może w skrzyni gdzie obecnie rosną marchewki giganty. Jeszcze zobaczę.
Arbuz faktycznie był pyszny i już mnie kusi kolejny. Wczoraj byłem na poletku arbuzowym i dopatrzyłem kolejnego do zerwania ale zrobię to w niedzielę zapewne.
Dziś jeszcze pojadę na działkę ocenić jak tam ogórki i może zrobie jakiś zasilający oprysk dyniom gigantom i kabaczkom gigantom.
A tu jeden z moich arbuzików gigantów. Zobaczymy ile jeszcze podrośnie.
Arbuz faktycznie był pyszny i już mnie kusi kolejny. Wczoraj byłem na poletku arbuzowym i dopatrzyłem kolejnego do zerwania ale zrobię to w niedzielę zapewne.
Dziś jeszcze pojadę na działkę ocenić jak tam ogórki i może zrobie jakiś zasilający oprysk dyniom gigantom i kabaczkom gigantom.
A tu jeden z moich arbuzików gigantów. Zobaczymy ile jeszcze podrośnie.
- BobejGS
- Kontakt:
Wczoraj zrobiłem pierwszy zbiór pomidorków na działce. Głównie są to dwarfy. Został jeszcze ogrom koktajlowych do zerwania.
Zrobiłem też kolejny zbiór ogórków.
Często omijane papryki, rosną sobie samopas.
Zrobiłem też kolejny zbiór ogórków.
Często omijane papryki, rosną sobie samopas.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Papryka to jest jednak dobry zwierz i chyba jako jedyna jest zadowolona z upał?w.
Pomidorki masz apetyczne. I na arbuza też ślinka cieknie, chyba nie ma to jak sw?j.
Napiszesz dokładniej jak dalej z tymi cebulkami czosnków postąpić? Też je zebrałam ale jeszcze nie ruszyłam tematu.
Pomidorki masz apetyczne. I na arbuza też ślinka cieknie, chyba nie ma to jak sw?j.
Napiszesz dokładniej jak dalej z tymi cebulkami czosnków postąpić? Też je zebrałam ale jeszcze nie ruszyłam tematu.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błażeju,
Pomidor - czwarte zdjęcie od góry, jaka to odmiana ?
Fajne kolory ma, jak w smaku ?
Pomidor - czwarte zdjęcie od góry, jaka to odmiana ?
Fajne kolory ma, jak w smaku ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- BobejGS
- Kontakt:
Foxowa Tak jak pisałem wcześniej, najlepiej wysiewać je we wrześniu. Ja mam je obecnie w pudełku tak jak ściąłem. Część opadła na dno pudełka inna wisi. Wysiewać będe we wrześniu jak już się troszkę wyjaśni sytuacja w ogródku ale najchętniej, to wysadził bym je do skrzyni koło domu, tam sobie mogłyby rosnąć w spokoju.
Arbuz faktycznie co swój, to swój. I jaka satysfakcja, że po 4latach niepowodzeń, wkońcu coś urosło z normalnych odmian, a i giganty rosną lepiej jak rok temu. Z kolei gorzej z dyniami ale widać, jak pasuje jednym, to nie pasuje drugim.
Co do papryk, to Ja już je spisałem na straty, po tym jak je sarna objadła praktycznie do pnia ale widać, że bezpodstawnie, bo one ładnie odbiły.
Mirek Te trzy pomidorki w paski, to odmiana Striped hollow. Nie jadłem ich jeszcze, więc smaku nie określe. Ale to jedna z tych, ktore wysiałem dla fajnego wyglądu. Może dziś po pracy spróbuje, jeśli jeszcze będą.
Arbuz faktycznie co swój, to swój. I jaka satysfakcja, że po 4latach niepowodzeń, wkońcu coś urosło z normalnych odmian, a i giganty rosną lepiej jak rok temu. Z kolei gorzej z dyniami ale widać, jak pasuje jednym, to nie pasuje drugim.
Co do papryk, to Ja już je spisałem na straty, po tym jak je sarna objadła praktycznie do pnia ale widać, że bezpodstawnie, bo one ładnie odbiły.
Mirek Te trzy pomidorki w paski, to odmiana Striped hollow. Nie jadłem ich jeszcze, więc smaku nie określe. Ale to jedna z tych, ktore wysiałem dla fajnego wyglądu. Może dziś po pracy spróbuje, jeśli jeszcze będą.
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wizualnie podobne są do moich Sunrise Bumblebee
Pozdrawiam, Mirek
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
No, no zbiory masz całkie,całkiem Arbuz kolos dobrze że masz rodzinę to pomoże
A te cebulki powietrzne myślisz mają szanse przeżyć zimę? Szkoda mi ich wyrzucić więc zaryzykuje wsadzenie we wrześniu bo obawiam sie jeszcze upałów.
A te cebulki powietrzne myślisz mają szanse przeżyć zimę? Szkoda mi ich wyrzucić więc zaryzykuje wsadzenie we wrześniu bo obawiam sie jeszcze upałów.
Zapraszam serdecznie! Iga
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Gratuluje zbiorów!
Tak pomidory jak i ogórki obrodziły, że nie wspomnę o buraczkach.
Tak pomidory jak i ogórki obrodziły, że nie wspomnę o buraczkach.
- Agnieszka1234
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 09:27
Hej Błażej
Zbiory piękne a arbuzy to już w ogóle.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka1234
Zbiory piękne a arbuzy to już w ogóle.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka1234
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Piękne zbiory!
Uroczy jest ten pomidor w paski.
Ja w tym roku postawiłam głównie na pasiaste pomidory, ale jeszcze żadnego nie spróbowałam.
Uroczy jest ten pomidor w paski.
Ja w tym roku postawiłam głównie na pasiaste pomidory, ale jeszcze żadnego nie spróbowałam.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
-
- 200p
- Od: 5 maja 2019, o 17:02
BobejGS możesz napisać coś więcej o czosnku? Kiedy sadzić i gdzie kupić? Chętnie bym sprobowal z wieksza iloscia