Lancety rodzinna ostoja ...cz.3
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lancety rodzinna ostoja ...cz.3
Tereniu , pokazuję to, co najładniejsze Po ostatnich "opadach" i obniżonej temperaturze powietrza, niektóre rośliny odżyły.
Spotkanie miałam podczas pobytu we Wrocku, a dzisiaj rodzinny spacer wokół Jeziora Kunickiego.
Widok.....przedjesienny
Z tych chmur ,nie było ani kropli deszczu.
Spotkanie miałam podczas pobytu we Wrocku, a dzisiaj rodzinny spacer wokół Jeziora Kunickiego.
Widok.....przedjesienny
Z tych chmur ,nie było ani kropli deszczu.
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Udane spotkanie
Cynie darzę sentymentem, chociaż ,,stare'' to lubię te kwiatki bardzo.
Pozdrawiam
Cynie darzę sentymentem, chociaż ,,stare'' to lubię te kwiatki bardzo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Justyna
- lanceta
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lodziu wpadłam z rewizytą i jestem zaskoczona ,że dajesz radę obrobić dwie działki moja gdyby była wieksza to nie wiem czy dałabym radę. Kurcze kazdego roku sobie obiecuję ,ze posadzę cynie i kiedy przychodzi sezon zawsze o nich zapominam dopiero gdy patrzę na ich cudne kwiaty mi się o nich przypomina i zal że zapomniałam .Masz juz sporo dojrzałych pomidorów moje zbyt powoli dojrzewają ,jednak mam nadzieję ,ze zdążę się nimi podelektować .Miłe są takie spotkania ,a ogród Ewuni cudny na fotkach, a co dopiero w realu.Ostatnie fotki prawie jak jesień i trochę żal sie robi ,że sezon tak szybciutko minął fakt jeszcze trwa ale gdy zakwitną dalie i jesienne astry to juz bliżej zimy
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Lodziu
ale sielskie, mile widoczki nam prezentujesz.
Takie widzie wokół jak jadę do siebie na Dębowy.
Bardzo lubię takie klimaty.
ale sielskie, mile widoczki nam prezentujesz.
Takie widzie wokół jak jadę do siebie na Dębowy.
Bardzo lubię takie klimaty.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pospacerowałam sobie po Twoim wątku, naoglądałam się cudownych widoków i pięknych dalii, ciemierników i innych nie mniej ciekawych roślin.
Śliczny ogród i piękne róże, przykro się czyta, że nawet na Ogródkach Działkowych są tacy, którzy łaszczą się na cudze rośliny.
Fajne spotkanie forumowiczów na ogrodniczej imprezie
Koty masz przesliczne, proszę wymiziaj je ode mnie a moja Daysy i Gaspar pozdrawiają .
Śliczny ogród i piękne róże, przykro się czyta, że nawet na Ogródkach Działkowych są tacy, którzy łaszczą się na cudze rośliny.
Fajne spotkanie forumowiczów na ogrodniczej imprezie
Koty masz przesliczne, proszę wymiziaj je ode mnie a moja Daysy i Gaspar pozdrawiają .
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Lodziu
Moja Kochana Stasia z Wrocławia
Fajnie ,że spotkałaś się ze Stasią i Jej przemiłą Rodziną.
Pomidory masz przecudne, domyślam się ile pracy podlewanie Cię kosztowało.
Podobnie hortensje - wierzyć się nie chce ,że przy takiej suszy wyglądają rześko i pięknie.
My narzekamy na suszę ,ale u Was jest dużo gorzej.
Moja Kochana Stasia z Wrocławia
Fajnie ,że spotkałaś się ze Stasią i Jej przemiłą Rodziną.
Pomidory masz przecudne, domyślam się ile pracy podlewanie Cię kosztowało.
Podobnie hortensje - wierzyć się nie chce ,że przy takiej suszy wyglądają rześko i pięknie.
My narzekamy na suszę ,ale u Was jest dużo gorzej.
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Lanceto pięknie u Ciebie. Jakoś tak Cię kojarzyłam głównie z daliami, a tu tyle innej ciekawej roślinności.
Co to za odmiana? Czyżby Bonica?
Co to za odmiana? Czyżby Bonica?
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- lanceta
JAKUCH-Jadziu, daję radę, jedynie brak opadów i uciążliwość podlewania - daje mi się we znaki.
Małe sprostowanie, zamieszczona fot. zrobione były w ogrodzie Stasi nick: "Mama Ani".Na fot. jest
oczywiście Ewunia i Stasia , oraz ja ze Stasią.
anabuko1-Aniu, dzisiaj też zaprezentuję widoczki i to z dzisiejszej rodzinnej wyprawy,gdzie towarzyszyliśmy zięciowi, który brał udział w 817 osobowym biegu weteranów górskich na 10 km na szczyt "Wielkiej Sowy", oczywiście w Górach Sowich.
Mimo,wczorajszego krótkiego deszczu, dzisiaj nie miałam co fotogr. hortensje były leżące.
daysy ,miło, że zawitałaś i poświeciłaś czas na przeglądnięcie wątku.
W Ogrodach działkowych, obecnie trwa krajowa kampania przeciwdziałania "nieproszonym gościom" na działkach.Zaczyna się instalować różnego rodzaju monitoring-myślę, że to ,jeżeli
nie rozwiąże całkowicie, to przynajmniej powstrzyma amatorów cudzej własności.
pelagia72-Agnieszko, byłam u Stasi w domu pierwszy raz, a znamy się od wielu lat.Stasia słynąca z dobrej kuchni, przygotowała z Mundkiem m.in. pysznego szczupaka/osobiście złowionego przez M./
Były też miłe wspomnienia dawnych spotkań, które Ciebie też dotyczyły
Narine, witaj.Dobrze mnie kojarzyłaś.Kocham nie tylko dalie, ale również liliowce, irysy, chryzantemy i wiele innych.
Tak, to jest Bonica , szkoda,że nie powtarza kwitnienia, albo, że nie jest Bonicą 82, która
kwitnie pięknie do zimy.Obserwuję ją u sąsiadki.
Kilka migawek z dzisiejszego rodzinnego wypadu w Góry Sowie,gdzie odbywał się X ogólnopolski bieg
na 10 km weteranów górskich na szczyt Wielkiej Sowy.W biegu udział wzięło 817 osób, w tym mój zięć.
Roślina,to gatunek pod ochroną dziewięćsił bezłodygowy należący do rodziny astrowatych.
Na ostatnim zdjęciu - moja drużyna.
Małe sprostowanie, zamieszczona fot. zrobione były w ogrodzie Stasi nick: "Mama Ani".Na fot. jest
oczywiście Ewunia i Stasia , oraz ja ze Stasią.
anabuko1-Aniu, dzisiaj też zaprezentuję widoczki i to z dzisiejszej rodzinnej wyprawy,gdzie towarzyszyliśmy zięciowi, który brał udział w 817 osobowym biegu weteranów górskich na 10 km na szczyt "Wielkiej Sowy", oczywiście w Górach Sowich.
Mimo,wczorajszego krótkiego deszczu, dzisiaj nie miałam co fotogr. hortensje były leżące.
daysy ,miło, że zawitałaś i poświeciłaś czas na przeglądnięcie wątku.
W Ogrodach działkowych, obecnie trwa krajowa kampania przeciwdziałania "nieproszonym gościom" na działkach.Zaczyna się instalować różnego rodzaju monitoring-myślę, że to ,jeżeli
nie rozwiąże całkowicie, to przynajmniej powstrzyma amatorów cudzej własności.
pelagia72-Agnieszko, byłam u Stasi w domu pierwszy raz, a znamy się od wielu lat.Stasia słynąca z dobrej kuchni, przygotowała z Mundkiem m.in. pysznego szczupaka/osobiście złowionego przez M./
Były też miłe wspomnienia dawnych spotkań, które Ciebie też dotyczyły
Narine, witaj.Dobrze mnie kojarzyłaś.Kocham nie tylko dalie, ale również liliowce, irysy, chryzantemy i wiele innych.
Tak, to jest Bonica , szkoda,że nie powtarza kwitnienia, albo, że nie jest Bonicą 82, która
kwitnie pięknie do zimy.Obserwuję ją u sąsiadki.
Kilka migawek z dzisiejszego rodzinnego wypadu w Góry Sowie,gdzie odbywał się X ogólnopolski bieg
na 10 km weteranów górskich na szczyt Wielkiej Sowy.W biegu udział wzięło 817 osób, w tym mój zięć.
Roślina,to gatunek pod ochroną dziewięćsił bezłodygowy należący do rodziny astrowatych.
Na ostatnim zdjęciu - moja drużyna.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lodziu, trochę deszczowych chmurek się nad moim regionem zebrało i nawet nieźle popadało, mam nadzieję, że do Ciebie też dotarły i sowicie podlały ogród.
Spacer po Twoim ogrodzie to sama przyjemność. Widoki rzeczywiście bardziej jesienne, żniwa nam przypominają, że nadchodzi czas zbiorów i wyciszenia przyrody, no cóż , co rok mamy to samo i co rok z żalem żegnamy lato. Mimo, że mocno dało się nam we znaki, to jednak smutno, kiedy się kończy.
Spacer po Twoim ogrodzie to sama przyjemność. Widoki rzeczywiście bardziej jesienne, żniwa nam przypominają, że nadchodzi czas zbiorów i wyciszenia przyrody, no cóż , co rok mamy to samo i co rok z żalem żegnamy lato. Mimo, że mocno dało się nam we znaki, to jednak smutno, kiedy się kończy.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lodziu tak myślałam że to ogród Stasi, bo znam z fotek ogród Ewuni jest całkiem inny .Ten nie mniej kwiecisty i jego właścicielka bardzo miła osoba.Fajne takie wędrowne rodzinne wypady frajda dla całej rodzinki a przy okazji zwiedzanie pięknych miejsc Myślę ,że i u Ciebie również podlało konkretnie tak jak u mnie
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Lodziu , wiesz ,że chyba z 40 lat nie byłam w Srebnej Górze , na pewno się dużo pozmieniało . a w dzieciństwie z okien domu obserwowałam migocące światła na fortach pozdrawiam
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Chyba 'Cafe au Lait' na zdjęciu? Piękna!
- lanceta
daysy,tak, trochę podlało, a teraz deszczowe chmury tylko przemykają nad naszym regionem
i mkną gdzieś dalej.Masz rację,lato jakie było - nieważne, ale zawsze żałujemy, gdy się kończy.
JAKUCH-Jadziu, trochę polało, ale na drugi dzień, nie było śladu.Tylko rośliny z płytkim systemem korzeniowym odżyły.
Wypady rodzinne, są integrujące i poznawcze.Lubię poznawać ciekawe miejsca, a jest ich sporo wokół nas.Nawet w czasie jazdy- proszę o zmniejszenie prędkości, żeby zajrzeć do przydrożnego ogródka,gdy coś mnie zaciekawi
inka52-Tereniu, przy okazji porozmawiamy na ten temat.Srebrna Góra,cały czas rozwija się turystycznie i warto się tam wybrać.
Florian-Silesia, tak,to "Cafe au Lait" - pierwszy raz u mnie w wersji różowej.
Dzisiejsze migawki z krótkiego wypadu na działkę.
??? Wyn's Farmer John,Wyn's Sundazzler, czy Wyn's Conqistador - otrzymałam 3 odmiany,bardzo podobne do siebie.Prezentowana,posiada cechy wszystkich trzech
Elma Elizabeth
Gitt's Perfection
Yara Falls
Żeby nie było, że tylko kwiaty..
Pozdrawiam
i mkną gdzieś dalej.Masz rację,lato jakie było - nieważne, ale zawsze żałujemy, gdy się kończy.
JAKUCH-Jadziu, trochę polało, ale na drugi dzień, nie było śladu.Tylko rośliny z płytkim systemem korzeniowym odżyły.
Wypady rodzinne, są integrujące i poznawcze.Lubię poznawać ciekawe miejsca, a jest ich sporo wokół nas.Nawet w czasie jazdy- proszę o zmniejszenie prędkości, żeby zajrzeć do przydrożnego ogródka,gdy coś mnie zaciekawi
inka52-Tereniu, przy okazji porozmawiamy na ten temat.Srebrna Góra,cały czas rozwija się turystycznie i warto się tam wybrać.
Florian-Silesia, tak,to "Cafe au Lait" - pierwszy raz u mnie w wersji różowej.
Dzisiejsze migawki z krótkiego wypadu na działkę.
??? Wyn's Farmer John,Wyn's Sundazzler, czy Wyn's Conqistador - otrzymałam 3 odmiany,bardzo podobne do siebie.Prezentowana,posiada cechy wszystkich trzech
Elma Elizabeth
Gitt's Perfection
Yara Falls
Żeby nie było, że tylko kwiaty..
Pozdrawiam
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Smaczne pomidorki Dalie ślicznie Ci kwitną, ja lubię takie jak druga, trzecia i czwarta ze zdjęć. Śliczne
Pozdrawiam - Justyna