Trawnikowe chwasty - identyfikacja
-
- 200p
- Od: 30 mar 2010, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trawnikowe chwasty - identyfikacja
Tara, dziękuję bardzo za odpowiedź. Bardzo podobna do wiązówki błotnej. Naturalna aspiryna, fajnie byłoby mieć coś takiego pod ręką.
Zgadza się, to jest wiązówka błotna. Poszperałam i pozostaje mi tylko suszyć kwiatuszki.
Zgadza się, to jest wiązówka błotna. Poszperałam i pozostaje mi tylko suszyć kwiatuszki.
Przetacznik rozłogowy, albo płożący (Veronica repens)
Hej,
Walczę (wyrywając możliwie z korzeniami) od jakiegoś czasu z takim czymś. Nito perz, ni to coś. Proszę o identyfikację i ewentualnie sposób najlepiej chemiczny, jak dziadostwa się pozbyć. Dodam, że to jest na trawniku i powoli zaczyna wygrywać w walce o terytorium z trawą.
Łodyga gość gruba, rozłożyste liście i do tego pojawia się kłos. Zdj poniżej. Z góry dzięki za pomoc.
Z góry dzięki za odp.
Walczę (wyrywając możliwie z korzeniami) od jakiegoś czasu z takim czymś. Nito perz, ni to coś. Proszę o identyfikację i ewentualnie sposób najlepiej chemiczny, jak dziadostwa się pozbyć. Dodam, że to jest na trawniku i powoli zaczyna wygrywać w walce o terytorium z trawą.
Łodyga gość gruba, rozłożyste liście i do tego pojawia się kłos. Zdj poniżej. Z góry dzięki za pomoc.
Z góry dzięki za odp.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2013, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chwastnica jednostronna (Echinochloa crus-galli)
Pozdrawiam Jacek
Dzień dobry,
Potrzebuje pomocy z identyfikacją.
Co to takiego?
Potrzebuje pomocy z identyfikacją.
Co to takiego?
Dziękuję, może być. Wyrosło obok lawendy...
-
- ---
- Od: 11 lut 2019, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stawiałabym na kupkówkę. A na pozbycie się mam tylko jeden sposób: zaorać, zabronować, posiać nowa trawę.
To nic nie da ponieważ w przyszłym roku znów się pojawi. Nie innego sposobu?
Ziele na trawniku
Witam,
mam na trawniku jakieś zielsko, które kilka dni teku spryskałem chwastokxem i starane.Po kilku dniach górna część pożółkła i zaczęliśmy z żoną wyrywać.Zauważyłem, że korzenie są raczej żywe co może oznaczać,że zielsko może odrosnąć.Nie chcielibyśmy dalej wyrywać bo jest tego dużo więcej, a my nie mamy siły. Proszę o poradę co zrobić żeby skutecznie pozbyć zielska.
mam na trawniku jakieś zielsko, które kilka dni teku spryskałem chwastokxem i starane.Po kilku dniach górna część pożółkła i zaczęliśmy z żoną wyrywać.Zauważyłem, że korzenie są raczej żywe co może oznaczać,że zielsko może odrosnąć.Nie chcielibyśmy dalej wyrywać bo jest tego dużo więcej, a my nie mamy siły. Proszę o poradę co zrobić żeby skutecznie pozbyć zielska.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ziele na trawniku
W celu udzielenia odpowiedzi, należy pokazać nam zdjęcie uciążliwego chwasta
Nie umiemy wróżyć z tekstu
Nie umiemy wróżyć z tekstu