Może ktoś ma pomysły na smaczne i szybkie w przygotowaniu przystawki. KGW często bierze udział w pokazach kulinarnych i zastanawiamy się co dać na przystawkę. Jak skomponować przystawkę z daniem głównym. Teraz myślę o przystawce do poznańskich szarych kluchów z kapustą. Jedynie co mi pasuje to śliwka owinięta w plaster boczku i podpieczona lub usmażona. To jednak jest na ciepło. A może ktoś podpowie coś na zimno.
Roma
Przystawki
Re: Przystawki
Hmmm... co powiesz na faszerowane pieczarki? Albo po prostu chleb ze smalcem i ogórkiem (my w takiej śląskiej restauracji takie dostaliśmy, w oczekiwaniu na obiad, więc też fajny pomysł).
-
- 100p
- Posty: 149
- Od: 27 kwie 2013, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Północna Wielkopolska
Re: Przystawki
Myślałam o chlebie ze smalcem, ale to takie popularne. Faszerowane pieczarki - brzmi dobrze. Mięsem? serem? Tak na przystawkę trzy nie za duże pieczarki mogą dobrze wyglądać. Może jakiś dip czy sos do tego, albo warzywko. Dzięki. Myślę dalej. A może powstanie wątek z różnymi przystawkami do różnych dań, chociażby podpatrzone w restauracjach.