Lancety rodzinna ostoja ...cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lancety rodzinna ostoja ...cz.3
Witaj Lodziu pomidorki apetyczne i jakie zdrowe , u mnie chorowały i już nie sądzę.
Podziwiaĺam rudbekię i kosmos o pełnych kwiatach, to tegoroczny zakup?
Podziwiaĺam rudbekię i kosmos o pełnych kwiatach, to tegoroczny zakup?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne dalijki. A zwłaszcza ta cytrynowa piękna. Taka zamawiałam a dostałam całkiem inna
Pomidorki bardzo apetycznie wyglądają.
Pomidorki bardzo apetycznie wyglądają.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudna ta pierwsza dalia , Gitt's Perfection również mnie urzekła.Widzę ,ze lubisz ten typ dalii Cafe au lait też mam i jestem nią oczarowana .Niestety w tym roku ma marne szanse na kwitnienie ślimaki wciąż nie dają jej spokoju .Pomidorki też dojrzewają
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Przez tydzień zmagałam się z infekcją "wirusowo-przeziębieniową" ? Leczyłam się domowymi sposobami, które musiałam wspomóc farmakologicznie.Jestem,od dzisiaj na "dobrej drodze" do całkowitego wyzdrowienia.
duju-Justynko, dobrze wiedzieć, jakie odmiany dalii lubisz.Dostarczę Ci je w przyszłym roku na Gardenii.Nie będziesz miała wyjścia - spotkamy się
e-genia-Geniu,rudbekie same się rozsiewają.Na wiosnę losowo wybieram sadzonki i przesadzam na stałe miejsce.
Kosmosy, mam z tegorocznych zakupów nasion w różnych miejscach,wysyłkowo też.Mam różne, pojedyncze kolorowe ,cieniowane, rurkowe i pełne.Mam nawet kosmosa żółto-kremowego- w opakowaniu było tylko 5 nasion.
Sukcesywnie zbieram nasiona i opisuję je.Bedę miała nadwyżki własnych nasion- co Ty na to ?
anabuko1- Aniu, na temat "tej cytrynowej",możemy wrócić do tematu w odpowiednim czasie.Jest jedną z nielicznych moich dalii w tym roku, która tworzy cały czas krzak pełen kwiatów.
Pomidorki, nie tylko wyglądają , a jak smakują sama wiesz najlepiej.
JAKUCH-Jadziu, lubię subtelne kolory dalii i formę tzw. "rozczochrańców".Ale, są też takie ,które potrafią zmieniać w okresie wegetacji kolor, w całą gamę odcieni np. Banshu no Mori- to jest fantastyczne ! Nie mam już tej odmiany, ale chciałabym do niej wrócić.
/Bukiet z działki- sprawił moc uzdrawiającą /
duju-Justynko, dobrze wiedzieć, jakie odmiany dalii lubisz.Dostarczę Ci je w przyszłym roku na Gardenii.Nie będziesz miała wyjścia - spotkamy się
e-genia-Geniu,rudbekie same się rozsiewają.Na wiosnę losowo wybieram sadzonki i przesadzam na stałe miejsce.
Kosmosy, mam z tegorocznych zakupów nasion w różnych miejscach,wysyłkowo też.Mam różne, pojedyncze kolorowe ,cieniowane, rurkowe i pełne.Mam nawet kosmosa żółto-kremowego- w opakowaniu było tylko 5 nasion.
Sukcesywnie zbieram nasiona i opisuję je.Bedę miała nadwyżki własnych nasion- co Ty na to ?
anabuko1- Aniu, na temat "tej cytrynowej",możemy wrócić do tematu w odpowiednim czasie.Jest jedną z nielicznych moich dalii w tym roku, która tworzy cały czas krzak pełen kwiatów.
Pomidorki, nie tylko wyglądają , a jak smakują sama wiesz najlepiej.
JAKUCH-Jadziu, lubię subtelne kolory dalii i formę tzw. "rozczochrańców".Ale, są też takie ,które potrafią zmieniać w okresie wegetacji kolor, w całą gamę odcieni np. Banshu no Mori- to jest fantastyczne ! Nie mam już tej odmiany, ale chciałabym do niej wrócić.
/Bukiet z działki- sprawił moc uzdrawiającą /
- Mama Ani
- 1000p
- Od: 17 cze 2009, o 14:40
Lodziu współczuje choroby w taki upał. U nas nadal susza. M znowu jedzie.Kosmosy mam podobne, ale pomidory liche. Zbieraj nasiona. Pozdrawiam Stasia
- anabuko1
O tak, tak wiem, wiem,że własne pomidorki to sa najpyszniejsze i czuć ten zapach i wyjątkowy smak.
Bardzo ładne i ciekawe coleuski.Ja też je lubię.
Piękne dalie.I świetne połączenie z dzielżanami
Bardzo ładne i ciekawe coleuski.Ja też je lubię.
Piękne dalie.I świetne połączenie z dzielżanami
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Piękne dalie. Yara Falls szczególnie mi się podoba.
Porównanie Wyn's Farmer Johnn i Wyn's Conqistador akurat wstawiła w wątku P.Stanisława Lady K Twoja chyba zbyt mocno żółta jak na te dwie.
Zdrowiej Lodziu
Porównanie Wyn's Farmer Johnn i Wyn's Conqistador akurat wstawiła w wątku P.Stanisława Lady K Twoja chyba zbyt mocno żółta jak na te dwie.
Zdrowiej Lodziu
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękny bukiet aż miło popatrzeć na te kolorki.
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Przepiękny bukiet Ja w oparach kurzu i sprzątania wielkiego , ale już na swoim
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Justyna
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Lodziu podziwiam piękne kwitnienie dali , masz piękne odmiany pozdrawiam
- lanceta
Jeszcze do końca nie wydobrzałam - teraz dopadło osłabienie.
Przez 2 dni, dobrze polało, jutro zmobilizuję się i zrobię wypad na działkę/chyba,że nie... /
Mama Ani - Stasiu , choróbsko jeszcze mnie trzyma, teraz przyszło osłabienie.
Jeżeli,jak twierdzisz,mamy podobne kosmosy,to znaczy,że kupowałyśmy nasiona w tych samych firmach
anabuko1- Aniu, kto nie próbował pomidorów z własnej uprawy, wiele stracił.My, o tym wiemy najlepiej
Narine - dziękuję
duju - Justynko, miło,że przy ogromie obecnych obowiązków - znalazłaś czas , żeby do mnie zajrzeć.
inka52-Tereniu , dziękuję, ale w tym roku moje dalie są słabe.Susza i palące słońce- zrobiły swoje
Aster jesienny ożota od Floriana.
Zamiast ozdobnych krzewów-przybyły przy domu 2 borówki
Przez 2 dni, dobrze polało, jutro zmobilizuję się i zrobię wypad na działkę/chyba,że nie... /
Mama Ani - Stasiu , choróbsko jeszcze mnie trzyma, teraz przyszło osłabienie.
Jeżeli,jak twierdzisz,mamy podobne kosmosy,to znaczy,że kupowałyśmy nasiona w tych samych firmach
anabuko1- Aniu, kto nie próbował pomidorów z własnej uprawy, wiele stracił.My, o tym wiemy najlepiej
Narine - dziękuję
duju - Justynko, miło,że przy ogromie obecnych obowiązków - znalazłaś czas , żeby do mnie zajrzeć.
inka52-Tereniu , dziękuję, ale w tym roku moje dalie są słabe.Susza i palące słońce- zrobiły swoje
Aster jesienny ożota od Floriana.
Zamiast ozdobnych krzewów-przybyły przy domu 2 borówki
- JAKUCH
Lodziu z borówek chociaż jest pożytek a krzewy ozdobne no cóż. Z ciekawości obejrzałam tę dalie Banshu no Mori-rzeczywiście cudna i zmienna jak kobieta.Fajnie kwitną juz wrzosy w tym roku ich nie mam, bo wiosna wszystkie wyschły. Jednak tam gdzie rosły było im trochę za sucho Cudna pelargonia czy ma jakąś nazwę no i aster od Floriana też śliczny uwielbiam żółte kolory, to takie małe słoneczka .Zdróweczka Ci życzę kuruj się i wracaj do zdrowia
- lanceta
JAKUCH- Jadziu, podobno teraz taka praktyczna moda, że sadzi się pomiędzy roślinami ozdobnymi
krzewy "konsumpcyjne"
Cieszę się, że doceniłaś urodę i możliwości dalii Banshu no Mori, jej zmienność barw w czasie
wegetacji- wzbudza zachwyt.
Pelargonia, o która pytałaś, to odm."Scarlet Rambler" - kwiatostany złożone z malinowych różyczek, które po przekwitnięciu nie osypują płatków , a tym samym nie śmiecą.Mam też krwistoczerwoną
odm."Plum Rambler" - mocno kontrastuje z zielenią i przyciąga wzrok.Obie polecam.
Dziękuje za życzenia i b.serdecznie pozdrawiam.
Dla Ciebie dalia "Pani Leokadia"
krzewy "konsumpcyjne"
Cieszę się, że doceniłaś urodę i możliwości dalii Banshu no Mori, jej zmienność barw w czasie
wegetacji- wzbudza zachwyt.
Pelargonia, o która pytałaś, to odm."Scarlet Rambler" - kwiatostany złożone z malinowych różyczek, które po przekwitnięciu nie osypują płatków , a tym samym nie śmiecą.Mam też krwistoczerwoną
odm."Plum Rambler" - mocno kontrastuje z zielenią i przyciąga wzrok.Obie polecam.
Dziękuje za życzenia i b.serdecznie pozdrawiam.
Dla Ciebie dalia "Pani Leokadia"
- anabuko1
To prawda pomidory z własnej uprawy są takie aromatyczne, takie smaczne,że nigdzie takich nie ma.
Dalie to wiadomo ,że masz piękne
Piękny ten widoczek https://www.fotosik.pl/zdjecie/723773c1f0b8b017.To wrzosowe kępy takie duże ??
Dalie to wiadomo ,że masz piękne
Piękny ten widoczek https://www.fotosik.pl/zdjecie/723773c1f0b8b017.To wrzosowe kępy takie duże ??
- JAKUCH
Lodziu u mnie z braku miejsca konsumpcyjne rośliny miedzy różami i całkowicie im to odpowiada nie narzekają. Pani Leokadia śliczny jeżyk z bardzo ciekawym wnętrzem