![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
Nastał wrzesień, dziś był bardzo upalny dzień, ale w czwartek i piątek popołudniami przeszły w mojej okolicy burze z ulewnymi deszczami, więc ogród podlany
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Rośliny pięknie się prezentują i nawet róże które lubią łapać plamistość, to w tym roku spoko wyglądają, jakieś tylko pojedyńcze listeczki poobrywałam.
Jadziu pierwsze kwitnienie
Munstead Wood nie było takie super bo chyba za bardzo przycięłam tą róże, za to teraz ma nie dość że piękne duże kwiaty to jeszcze jest ich sporawo,
Jalitah to tylko zachwyty zbiera ode mnie jest numer jeden
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
Dzielżany podobno sadzi się nie za głęboko i lubia wilgoć, a z zawilcami to sama nie wiem rosną jak szalone, może wyślę Ci sadzonkę i ten się zatrzyma u Ciebie na dużej
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Hortensje niektóre maja sporo kwiatów inne mniej np.Sunday Fraise którą się tak zachwycałam w tamtym roku, w tym jest marna, ale zakwitła mi jej tamtegoroczna sadzonka, więc będę miała jeszcze jedną
pozdrawiam
Aniu Róze się wzięły i pięknie powtarzają,
Fortunę polecam, ciągle tworzy nowe kwiaty i tak zwykle jest do późnej jesieni. Deszcz nawiedził znów mój ogród, rośliny zadowolone i ja bo nie trzeba podlewania urządzać. Pozdrawiam
Sadzoneczka Pelargonii Angielskiej zakwitła
Iwonko i u mnie Aloha kończy swój spektakl, ale miała piękny pokaz, teraz jest już bledsza, jest tych odmian Jezówek a co inna to piękniejsza, właśnie te dwie nowości pokazały już kwiatki
Munstead Wood ma niespotykany kolorek, bardzo ja lubię i właśnie w tym połączeniu, wygląda to obłędnie, Jeżówka podkreśla kolor róży, a Róża jezówki.
Cubanę kupuj jeśli tylko masz miejsce, ja mam trzy krzaki posadzone na jednej rabacie, zawsze któraś z nich kwitnie, idąc z garażu do domu podziwiam tę grę kolorów jaką ta Róża urządza
Jalitah to róża u mnie nr 1, cały czas słyszy ode mnie ochy i achy, pozdrawiam serdecznie
Cubana i Łubin od Martusi Koziorożec
Narine możesz okryć jeśli się boisz o nią ja tylko kopczykuję i gałązkami okrywam, ale one są na dobrej wystawie, południowe, więc tam zawsze cieplej, ja na zeszłą zimę okryłam agro Eden Rose i Elfe i faktycznie ładnie kwitły nie musiałam ciąc, aż tak dużo
Sauvenir du Dr. Jamain to ten Doktorek, tez kiedyś tego nie wiedziałam. Nie mam na razie ćmy bukszpanowej i nie chciałabym aby się u mnie pojawiła, nie bardzo mam czas na walkę z tym paskudztwem dlatego pewnie wycięłabym bukszpany i spaliła, aby się to nie szerzyło
Tygrysek na ostatnim zdjęciu to pan Hekcio
pozdrawiam
Gertrude Jekyll czaruje
Będzie powtórne kwitnienie Liliowca
![Obrazek](https://images90.fotosik.pl/242/28f5284cd5b6c9ba.jpg)
Hortensje pięknieją
Jeszcze Liliowiec otworzył kwiat
RU powtarza
Garden of Roses cały czas tworzy kwiaty
Acropolis
Cler R
Języczka pomimo że ślimaki ją ciupią to udało jej się zakwitnąć
James Galway
Dziękuję odwiedzającym i pozdrawiam ![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)