Identyfikacja róż - część 5
Re: Identyfikacja róż - część 5
Tak Ewo, faktycznie jest bardzo podobna. U mnie ma inne liście niż pozostałe róże, takie soczyście zielone i jest albo w pączku albo całkowicie rozwinięta.
Jednak zdjęcia róż które występują w google pod tą nazwą są zdecydowanie inne.
Jednak zdjęcia róż które występują w google pod tą nazwą są zdecydowanie inne.
- ewita44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ocia
Być może zależy to od podłoża i warunków w jakich rośnie.
U mnie jest posadzona bardziej na wschodnim stanowisku (po południu ma więcej cienia), była wybrana dwa lata stara pobudowlana ziemia na jakieś 60 cm i dana zmieszana ziemia (kompostowa ziemia + glina + ziemia rodzima + obornik w odpowiednich proporcjach).
Być może zależy to od podłoża i warunków w jakich rośnie.
U mnie jest posadzona bardziej na wschodnim stanowisku (po południu ma więcej cienia), była wybrana dwa lata stara pobudowlana ziemia na jakieś 60 cm i dana zmieszana ziemia (kompostowa ziemia + glina + ziemia rodzima + obornik w odpowiednich proporcjach).
Wszystko jasne, twoja jest po prostu rozpieszczana Sądzę że są to te same róże, jednak mam wątpliwości czy to akurat Peace. "Nasze" róże nie są pełne, a te w gogle wszystkie są. Tak w zasadzie to żadna nie przypomina tych naszych.
Ewita44 i Ocia porównajcie swoje róże z różą Tzigane.
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
Wiesz Ewo54 możesz mieć rację choć pod nazwą Peace była kupiona w biedrze lecz wiadomo, że marketowe nie zawsze się zgadzają.
Jak patrzę na Tzigane na ranczu Elma to się zgadza ta ilość kwiatów.
Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu.
Jak patrzę na Tzigane na ranczu Elma to się zgadza ta ilość kwiatów.
Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu.
Też sądzę że to będzie to
Ewito, wysłałam ci PW, jednak nadal jest w wiadomościach do wysłania i nie wiem dlaczego
Ewito, wysłałam ci PW, jednak nadal jest w wiadomościach do wysłania i nie wiem dlaczego
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Kochane Forumowiczki, dla mnie to chyba z żadna z wymienionych podpowiedzi. Ta moja jest ogromną różą i tyle tych płatków ! właśnie muszę jej policzyć. A w necie natknełam się na różę o nazwie Belle Ange. Może jakby podobna (?)
Czy Ktoś ma w swoim ogródku Belle ? Faktycznie moja może być tą różą ?
Czy Ktoś ma w swoim ogródku Belle ? Faktycznie moja może być tą różą ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- iwwa
Kochane, znalazłam nazwę mojej róży ! Nazywa się Myriam
Byc moze , ze jest to wlasnie ta roza. jeśli to rzeczywiscie ona, to powinna byc pachnaca. U mnie na razie mloda, kwitla jednym kwiatem, teraz bedzie powtarzac kwitnienie. Wkrotce zakwitnie, wiec spawdze czy rzeczywiscie pachnie.
- iwwa
Anelko a możesz ja pokazać. Robiłaś jej zdjęcie?Amelka1 pisze:Byc moze , ze jest to wlasnie ta roza. jeśli to rzeczywiscie ona, to powinna byc pachnaca. U mnie na razie mloda, kwitla jednym kwiatem, teraz bedzie powtarzac kwitnienie. Wkrotce zakwitnie, wiec spawdze czy rzeczywiscie pachnie.
Zdjecia niestety nie robilam, byl tylko jeden kwiat tak duzy, ze wkrotce zlamala sie pod jego ciezarem galazka. Ja swoja , wlasciwie 2 , ale jedna sie nie przyjela kupowalam w Carrefurze pod nazwa Lavender blue. A Twoja w jakim sklepie zostala kupiona? Pamietasz moze
- iwwa
Amelko, też nie pamiętam dokładnie w którym sklepie. Byłam w Auchanie i Carrefourze