Treissi na zielono cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matko :shock: ale piękna paprotka :D a calisja... cudna :roll: po mojej zostało wspomnienie ;:155
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja tu zajrzałam, warto było !Roślinki marzenie i jeszcze w pięknej oprawie.
Wyczytałam , że to zasługa mojej siostry Ani - Raczek.Moniko jestem pełna podziwu
dla pojętnej uczennicy ! ;:80 ;:80 ;:80
Ja jak na razie oglądam tylko kolaże Ani i ostatnio sztukę użytkową
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

WOW....ale cudowności!A to NN to ...albo juka albo dracena,czy brzegi liści są gładkie czy ząbkowane?
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18

Post »

Łooo Moniczka, zaszalałaś ;:112 Kwiaty- pierwsza klasa, oprawa- również, ogólnie wątek bardzo fajny ze względu na fakt, iż nie trzeba "szukać" ;:138 Brawa dla tej Pani ;:138 ;:138 ;:138
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu polyscias rośnie tak sobie. Kupiłam go wiosną i jak na razie puścił 3 czy 4 listki. Ostatnio niestety 2 zgubił, więc bilans końcowy wychodzi srednio :? Monstera od dawna mi się marzyła - taka ogromna w sypialni. Niestety odmawia mi współpracy i od zakupu nie puściła nic :evil:

Olu callisia rzeczywiście ładnie rośnie - to jedno z moich oczek w głowie. Dostałam latem od Ilonki kilka malutkich kawalątek. Wydawały mi się tak drobne i delikatne, że nie wiedziałam jak się za nie zabrać. A tu taka niespodzianka z nich wyrosła. To na pewno zasługa kochanego serduszka Ilonki.

Elu miło mi, że do mnie zajrzałaś. Oprawa zdjęć to właśnie zasługa Ani - zainspirowała mnie jej obrazkowa instrukcja. Wcześniej korzystałam z innego programu, ale tam nie było gotowych rameczek, itp., więc nie chciało mi się bawić :) A w PF takie ozdóbki to chwilka roboty :)

Basiu NN próbowano już zidentyfikować jak dołączyłam do forum. Opinie były bardzo podzielone i niestety ostatecznie nie przypisano mu żadnej nazwy. Liście ma sztywne, plamiaste, brzegi gładkie. Korzenie brązowe. Maluchy puszcza od korzeni - wyrastają z ziemi, bezpośrednio koło roślinki. Młode liście wyrastają mu tak jak u draceny. Juki nie miałam, więc nie wiem jak rośnie.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Jak oglądam tak zadbane i zdrowe roślinki jak Twoje Moniś, w dodatku w takim fajnym wydaniu to najchętniej swoje wszystkie bym pochowała, bo mi wstyd, że rosną jakbychciały a nie mogły :D
A ta Twoja cthenanto calathea jest po stokroć piękniejsza niż jej mamusia. Moja coś marnieje, pomimo, że wszystkie jej wymagania spełniam. Gdzie Twoja stoi?
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Madziu od tych komplementów zaniemówiłam :oops:

Kasiu dostrzegłam pewną wspólną cechę Twoją i Ilonki - narzekanie na swoje roślinki :lol: Co Ty kobieto chcesz chować - masz śliczne kwiatuszki :) A niedługo będą idealne :) Przecież ich pańcia szkoli się na forum, żeby zapewnić im wszystko co dla nich najlepsze :) A co do Naszego maluszka to stoi sobie na razie w przeczkolu na lodówce w kuchni. Tam ładnie rosną roślinki. Aż boję się co będzie jak go przestawię w inne miejsce :?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Szkoda, że u mnie na lodówce nie ma miejsca :roll: .
Może masz rację że za dużo narzekam na te moje badylki, ale wolę to niż je chwalić. Jeszcze gotowe to wyczuć i zaczną się opitalać zamiast rosnąć. Fakt jest też taki, że bardzo mi zaczęły grymasić i czasami nie mam do nich sił. Moje starania spełzają na niczym :(
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

A ja Kasię rozszyfrowałam. Narzeka żeby kwiatki jej rosły...no i jak widać efekty są. Gdzieś słyszałam już o tym, że jak się zacznie chwalić kwiatki...to z głowy. ;:198
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

chyba coś w tym jest ..... ile razy coś pochwale że rośnie to za jakiś czas zmarnieje albo padnie :roll: :roll: :roll: właśnie moje fiołkowe przedszkole znacznie się przerzedziło :cry: :cry: :cry: 2 zaszczepki hojek poszły do lepszego świata ( jedna już miała korzonki - nie spodobalo jej sie w ziemi :cry: ) begonki mnie nie lubią, a krotonka musiałam opryskać bo miał gości ;:214 ;:214 ;:214 .... ech byle do wiosny :P

więc teraz nie chwale, spróbuje ich wziąć szantażem hihihii..... albo będa rosly ja sie należy ...... albo eksmisja 8) 8)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Monika kurcze sama nie wiem co napisać bo dziewczyny i chłopaki :wink: już wszystko napisali . Powiem jeszcze coś wiem ,że każda roślinka jak do Ciebie trafi na pewno będzie traktowana jak coś bardzo ważnego i zrobisz wszystko aby jej u Ciebie było dobrze :lol: No dobra dość tych pochwał.
Powiec mi kochana co to za roślinka na dole z prawej , kurcze mam na końcu języka i co skleroza wiem że chyba coś na M :oops: ale nie jestem pewna :wink:
Obrazek
Obrazek
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Moniko, przyznaj nam się szybko, czy Ty te roślinki jakimś nabłyszczaczem traktujesz? ;) Wszystkie są tak pięknie zielone i wspaniale soczyste... Świetny widok! A paprotka jak utkana z zielonego puchu - cudo!
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Monisiu pokazałaś same piękności.Urzekła mnie paproteczka ,monstera no i polyscjas.
Miałam tą odmianę polyscjasa kilka lat.Dorósł mi do 1.5m i w zeszłą zimę go przelałam ,więc padł.
Teraz na niego poluję ale na razie bez skutku.Gratuluję kwiatki masz piękne i zadbane.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”