W sobotę podwiązywałam moje dalie po raz drugi, bo skoczyły w ostatnim czasie do góry i niektóre zaczęły się łamać. Przy okazji zrobiłam parę zdjęć, ale póki co:
Florianie,
dziękuję za rozpoznanie Hapet Compo - śliczny maluch! Co do tej drugiej sugestii to mam trochę wątpliwości, ale dostałam, podobno, Banshu no mori w tegorocznych sadzonkach - jeszcze nie kwitnie i nie wiem, czy nie wypadła, ale może będzie można zweryfikować.
Kasiu Vimen - wpisuję na swoją listę dalię Akita, bo ta, którą pokazałam, na pewno jest od Ciebie - troszkę żałuję, że to nie Manhattan Island, ale Akita też piękna i nie miałam. Kasiu, jeśli się pomyliłaś i chcesz odzyskać odmianę, to na jesieni odeślę.
Danusiu, pierwsza o którą pytasz to na pewno Coriallo Furioso, ta druga to chyba będzie Normandy Orange Fluff, którą wydałam Tobie i Florianowi za Alaunę Aurorę, wobec czego nie posiadam już ani jednej ani drugiej odmiany. Może ta wysłana Florianowi to Alauna Aurora, ale i tak u mnie już jej nie ma. Jak się rozrosną odeślijcie mi po kawałeczku, proszę.
Zakwitło kilka dalii z tegorocznych sadzonek od Stanisława - są jeszcze niskie, ale chociaż kwiat pokazały.

Spartacus

Edge of Gold

Hapet Kennedy

Beni Fuji

Kassai

Na razie NN, bo nie mogę dogrzebać się do numerka
Otrzymane od Grzegorza

Pop Stretton - cudna!

Mingus Joshua - urocza! (Grzesiu, odeślę, bo wiem, że się pomyliłeś)
Od Floriana

Martina

Englands Glory
Wielkie dzięki!
Stanisławie,
siewka M 401

Odpowiesz 201v co to jest?