cymciu, ja bym Ci radziła, żebyś jednak swoje hosty zadołowała na zimę, żeby nie naruszyć teraz korzeni, bo a nuż coś mogłoby się popsuć. No ale odpowiadam Ci z dużym opóźnieniem i całkiem możliwe, że już wsadziłaś swoje hostki do gruntu. Ale tak czy owak są to mocne byliny i rzadko kiedy wypadają.
Margo, ja w tym sezonie podlewałam tyle, że już nie pamiętam czy kiedykolwiek lałam na rabaty tak dużo wody. Akurat wiosną kupiłam rododendrony i azalie, a one wiadomo jak lubią mieć mokro. Więc wyobraź sobie, jaka byłam zmordowana tym ciągłym podlewaniem. Nawadnianie kropelkowe niewiele pomagało. Dopiero teraz pada deszcz i wszystko zaczęło naprawdę rosnąć. A co do dalii, to chyba sporo pączków z powodu braku wody nie zdąży się otworzyć do zimy.
JagiS, no więc niestety mam już ćmę, co mnie straszliwie zniechęca do ogrodowania. OPryskałam Mospilanem, ale chyba to wcale nie pomogło. Faktycznie muszę spróbować Lepinoxem. Tak czy owak dwie sztuki bukszpanów już wywaliłam, bo były paskudnie wygryzione. Na szczęście jest ten środek i piszą tu i ówdzie, że nawet skutkuje.
iwwa, dużo radości mi sprawiłaś swoimi słowami. Bardzo dziękuję za wizytę i serdecznie pozdrawiam.
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Teraz ludzie jakoś mało piszą na forum, więc będę wdzięczna za każdy post i postaram się odwzajemnić w wolnym czasie.
Mufka, żurawki teżcenię ogromnie i stale je rozmnażam. Natomiast kłosowce sprawują się umnie raczej marnie, chyba nie ten odczyn gleby. Mam jakieś tam mizeroty, ale to nie to, co widuję w Waszych ogrodach. Dziękuję za odwiedziny i ślę pozdrowienia.
plocczanka, no tak, trzeba bardzo lubić dalie, żeby decydować się na to coroczne przechowywanie. Ja co prawda mam dobry do tego celu garaż, ale jednak nie bardzo lubię to wykopywanie, które zresztą wypada zawsze, gdy na dworzu jest zimno i nieprzyjemnie.
Beaby, rozbawiłaś mnie swoim postem!
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Dziękuję bardzo.
Nadeszła moja ulubiona pora roku. Kocham wczesną jesień, jej barwy, zapachy, szum traw, spokój, babie lato, leniwą ciszę...
Kijev
Syria
Mingus Joshua
Claudette
![Obrazek](https://i.postimg.cc/Pxs87GJw/IMG-4903.jpg)