Wykaszarka,jaką wybrać ?
Re: Wykaszarka husqvarna czy stihl co wybrać ?
Witam, to jaką w końcu kupiłeś? No i jak się spisuje? Ja osobiście używałem przez 6 lat Stihla, bez żadnej awarii a sporo pracowała, nie tylko na żyłce, a w zasadzie głównie na ostrzu do wycinania zarośli. Sprzedałem używaną jeszcze w bardzo dobrej cenie (2/3 ceny nowej - trzymają wartość) i z tego co wiem dalej chodzi bezawaryjnie u nowego właściciela.
No niestety nie da rady bo MrPomO chce nią pracować 5h dziennie nie wymienić po 5h wymieniać sprzętMrPomO pisze:A może taka schwarzbau tt-bc520 ?
jak miałbym wybierać między tymi dwoma firmami też wybrałbym Stihla zamiast Husqvarny,jednak Husqvarna to teraz taki niszowy produkt,awaryjny i problemowy,to taka moja subiektywna opinia
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wykaszarka,jaką wybrać ?
Dużo zdrowia dla wszystkich co potrafią pracować 5h kosami spalinowymi Ja po drugiej godzinie bym odpadł zanim silnik by sie zdąrzył zatrzeć w moim NACu
Niestety jeszcze nie kupiłem dalej nie mogę się zdecydować :/ jak tak dalej pojdzie to zarosne w trawie.SurmaK pisze:Witam, to jaką w końcu kupiłeś?
To jak zwykle nie są proste wybory tym bardziej że na rynku jest tego sporo,ważne aby wybrać rozsądnie i nie zaliczyć wtopy,nie wydać za dużo i kupić maszynę która będzie bezawaryjna i miała odpowiednią wydajność
- radekcezar
- 100p
- Od: 28 mar 2014, o 23:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w tym roku kupiłem sobie sprzęt Miałem już w ręku Husqvarnę, ale że ten sam sprzedawca ma również Maruyamę to się skusiłem. Powiedział że teraz wszystkie firmy z okolicy od zieleni przechodzą właśnie na ten sprzęt. Co prawda w porównaniu do Husqvarny wygląda paskudnie, ale bezawaryjność lepsza niż Husqvarna i całej reszty Już nie pamiętam modelu, ale na dzień dzisiejszy ta najsilniejsza 2,8 czy 2,9 km. Oj to już kosi nie zastanawia się i ten pracujący silnik po prostu muzyka. Uruchamianie na gorący silniku jednym palcem.
Jak ktoś trafi szóstkę w Totka, to niech mi kupi Hondę CBF 1000, lub w ostateczności CBF 600 S
Ten sprzęt śni mi się po nocach.
Ten sprzęt śni mi się po nocach.