Papryka do gruntu. Część 8
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Papryka do gruntu. Część 8
Poprzednia część wątku jest tu viewtopic.php?f=42&t=100815&p=6195939#p6195939
Dlaczego większość mojej papryki jest nadal zielona? Czy to może być kwestia odmian, sadziłam przecież w pierwszym możliwym terminie po przymrozkach, nawet próbowałam nagrzać trochę ziemię paskami czarnej folii.
Dlaczego większość mojej papryki jest nadal zielona? Czy to może być kwestia odmian, sadziłam przecież w pierwszym możliwym terminie po przymrozkach, nawet próbowałam nagrzać trochę ziemię paskami czarnej folii.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 7
U mnie ogłowienie przyspieszyło wybarwianie papryk .
Druga uwaga , sama też muszę o tym pamiętać , że zbyt
duża ilość pędów opóżnia dorastanie i dojrzewanie zawiązanych
papryk .
Druga uwaga , sama też muszę o tym pamiętać , że zbyt
duża ilość pędów opóżnia dorastanie i dojrzewanie zawiązanych
papryk .
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie papryka w gruncie zawsze kiepsko się udawała. Pewnie też za sprawą piaszczystej, słabej gleby. Przerzuciłam się na uprawę donicową i jestem bardzo zadowolona.
Ullak to masz słodkie, czy ostre papryki? O ile słodkie w gruncie jako tako dawały u mnie radę, to ostre zawsze miały problem, by zdążyć dojrzeć.
Ullak to masz słodkie, czy ostre papryki? O ile słodkie w gruncie jako tako dawały u mnie radę, to ostre zawsze miały problem, by zdążyć dojrzeć.
- ullak
Mam i słodkie i ostre. Na urodzaj nie mogę narzekać, tylko na kolor słodkich. Ostre dojrzewają u mnie dużo lepiej. Glebę mam gliniastą.
USDA
USDA
-
- 100p
- Od: 24 lut 2017, o 21:46
Zawsze miałam niezłą paprykę, ale w tym roku jest rewelacyjna. Plenna i smaczna. Miałam głównie papryki z nasion biedronkowych. Najplenniejsza była Palermo, ale pozostałe też całkiem niezłe.
A te czekają na przetworzenie.
A te czekają na przetworzenie.
pozdrawiam
Mirka
Mirka
- ullak
No nie mogę jakie dojrzałe. Czy z nasion biedronkowych znaczy wydłubanych z kupnej papryki? Ja mam te długie wydłubane i tak wyglądały, gdy musiałam je zebrać przed przymrozkami
USDA
USDA
-
- 100p
- Od: 24 lut 2017, o 21:46
Zgadza się. Wydłubane z papryk kupionych w Biedronce. Mam jeszcze sporo zielonych. Długie czerwone Palermo dojrzewały dość dobrze, gorzej Martenet. Najpóźniej czerwone i żółte mięsiste. Te na zdjęciu zrywałam w większości zapalone i dojrzały w mieszkaniu. Papryki były obwieszone owocami. Część z nich niestety się złamała i te nie dojrzały. Musiałam wyrzucić, bo były pomarszczone i miękkie. Na krzakach zostało jeszcze dużo niewyrośniętych, z których i tak nic by nie było.
Twoje w mieszkaniu na pewno szybko dojrzeją.
Twoje w mieszkaniu na pewno szybko dojrzeją.
pozdrawiam
Mirka
Mirka
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Re: Papryka do gruntu. Część 8
Sezon paprykowy praktycznie zakończony.Ostatnie owoce odmiany Palermo dojrzewają w kotłowni.Jak na tak suchy rok z plon ów jestem oczywiście zadowolony i to we wszystkich odmianach.Podlewanie regularne musiało być,inaczej nic by z tego nie było.
Ostatnie zrobione zdjęcia których wcześniej nie mogłem wstawić.
Ostatnie zrobione zdjęcia których wcześniej nie mogłem wstawić.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- wiola199
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 mar 2014, o 10:48
Witam. Jestem tu nowa ale od dawna podczytuje różne wątki. Czy mógłby mi ktoś podać nazwę papryki pomarańczowej w kształcie serca/stozka? Miala ona grube scianki. I ewentualnie gdzie mogę kupić nasiona? Widziałam zdjęcia tym wątku. Bardzo dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam. Wiola
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
W jakiej wielkości wielodoniczki siać paprykę do gruntu? Tak żeby mogła rosnąć w nich w miarę długo
- bel_a_6a
- 100p
- Od: 20 lis 2012, o 23:08
Mam pytanie czy ktoś uprawiał papryczki słodkie z Lidla takie małe, są pakowane mix czerwone ,żółte i pomarańczowe.
Bożena
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ja będę miał w tym roku, nasiona już wyłożyłem na ręcznik papierowy i czekam na kiełki
Julian, nie znam wymiarów ale zdjęcie może coś podpowie. Ilość komórek 6x4, sprawują się doskonale.