Witajcie
Niestety dzisiejszej nocy przymrozek załatwił piękne kwitnienia, i choć w dzień słońce świeciło to było zimno, około 12 wyszłam do ogrodu pościnałam załatwione byliny, hosty i posprzątałam donice, z niektórych drzew liście poleciały już całkiem, na klonikach jeszcze się trzymają, ciekawe czy zdążą się pięknie przebarwić czy spadną. Hortensjowe kwiaty zbrązowiały, niektóre nie zdążyły przybrać jesiennych barw, szkoda bo to jest urocze zjawisko
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Na Różach jest jeszcze sporo pąków, które mogły by jeszcze błyszczeć w ogrodzie, ale chyba raczej już się nie rozwiną
Marysiu Maska roślina o którą pytasz to Floksik szydlasty, który zakwitnął jesiennie
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Cóż dzisiejszy przymrozek załtwił te piękne kwitnienia i róże już nie wyglądają tak pięknie, choć nie wszystkie, zobaczymy co będzie dalej, czy dzisiejsza noc znów będzie taka zimna, porządki czas porobić i czekać na następny sezon ogrodowy. Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za odwiedzinki
Dorotko dziękuję bardzo za pochwały
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Garden of Roses to cudowna róża, zdrowa przede wszystkim, nic jej nie dolega, nie kaprysi, kwitnie cudownymi kwiatami, w czasie pierwszego kwitnienia kwiaty są jaśniejsze, to jesienne jest ma zwykle intensywniejszy kolor. Pozdrawiam cieplutko
Jadziu kochana
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
jak tu nie zachwycać się Gardenką, jest po prostu boska
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
niestety dzisiejszy nocny przymrozek ją już trochę załatwił, w ogóle dużo roślin mi załatwił, pościnałam już dzisiaj większość.Teraz już na całego trzeba się zabrać za porządki jesienne, co by wiosną było mniej pracy
![;:24](./images/smiles/pensandosempre.gif)
mam do przesadzenia róże i jeszcze do wsadzenia parę cebulowych, czekam też na zamówione nowości różane, ale wysyłać będą po 15 października
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Weekend miałam bardzo udany pomimo deszczu, ale w sobotę wczesnym rankiem pojechałam z M do Bukowiny Tatrzańskiej,na termy i spędziliśmy tam dwa cudowne dni, wróciliśmy wczoraj wieczorkiem, szczęśliwi i wymoczeni w ciepłych wodach
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Pozdrawiam cieplutko
Maryniu Niestety przymrozek załatwił już byliny i róże też, jesień zimna wkradła się w nasze ogrody. Niedługo w naszych wątkach pojawią się wspominki i tak przetrwamy do wiosny, pozdrawiam cieplutko
Aniu te Jeżówki były kupione pod koniec lata i później zakwitły, dlatego ich kwiaty do wczoraj,pięknie wyglądały, mam nadzieję że przetrwają zimę i będą kwitły w następnym letnim sezonie, ja już dzisiaj pościnałam większość bylin, które załatwił przymrozek
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Pozdrawiam serdecznie
Choć przymrozek narobił szkód, to poranne stroje roślin były piękne
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)