Granat - uprawa, pielęgnacja, sianie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Granat - uprawa, pielęgnacja, sianie
Moje siewki uszczyknął mróz, teraz się krzewią i nie chcą rosnąć do góry. Co chwilę muszę usuwać rozgałęzienia. Więc chyba warto uszczyknąć.
- Grigor
- 500p
- Od: 31 sie 2017, o 21:05
@emma1966 Nie rób nic, daj im czas.
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Grigor
- 500p
- Od: 31 sie 2017, o 21:05
Czego nie trzymasz go na balkonie?
- Foxowa
Bo dla jego lepszych warunk?w przewiozłam go do domku w g?rach. Od wiosny stał w ogr?dku, ale przyszły przymrozki i go wiatr obtrzepał i postanowiłam go przenieść ba zimowanie. W sumie może się trochę pośpieszyłam,bo pogoda zrobiła się znowu cudowna ale w g?rach pogoda się zmienia jak w kalejdoskopie więc niech już będzie zabezpieczony.
Na m?j balkon może wróci jak już będzie stabilnie,ale p?ki co uważam że mu tam lepiej.
Na m?j balkon może wróci jak już będzie stabilnie,ale p?ki co uważam że mu tam lepiej.
-
- 500p
- Od: 31 sie 2006, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja roślina jeszcze na dworze, liście na niej powoli żółkną dopiero.
B.
B.
- tomekb1
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 30 gru 2012, o 18:33
Ja pochowałem już cytrusy i figi, ale granaty nadal na zewnątrz. Potrzymam tak, aż nastaną większe mrozy.
Pozdrawiam
Tomek
Tomek
- Foxowa
To ja całkiem odwrotnie - granat schowany, cytrusy na zewnątrz
Witajcie
Mam 2 Granaty w doniczce, wyhodowane z pestki. Rosną sobie w doniczce. Wysokość każdego z nich około pól metra, wiek ponad 3 lata.
W ciągu jednego dnia, oba rzuciły prawie 80% liści..... !
Rozumiem, że przygotowują się do zimowania. ( W tamtym roku nie zrzuciły liści).
Zimowanie - pokój od strony zachodniej wystarczy? Temperatura poniżej 20 stopni, (lub niżej jeśli się da?). Jaką wilgotność utrzymywać?
Z góry dziękuję za info zwrotne.
Mam 2 Granaty w doniczce, wyhodowane z pestki. Rosną sobie w doniczce. Wysokość każdego z nich około pól metra, wiek ponad 3 lata.
W ciągu jednego dnia, oba rzuciły prawie 80% liści..... !
Rozumiem, że przygotowują się do zimowania. ( W tamtym roku nie zrzuciły liści).
Zimowanie - pokój od strony zachodniej wystarczy? Temperatura poniżej 20 stopni, (lub niżej jeśli się da?). Jaką wilgotność utrzymywać?
Z góry dziękuję za info zwrotne.
Pamiętajcie, że w Stalowej Woli ogromna Huta z żelaza stoi.
- Foxowa
Tak jak już Ci pisałam - opadnieciem liści bym się najmniej przejmowała, bo chyba najwyższa pora. Teraz ważne żeby go dobrze przezimować, a na wiosnę się odwdzięczy
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wilgotność powietrza podczas zimowania nie ma specjalnie znaczenia, ważne żeby zapewnić jak najniższą temperaturę - najlepiej poniżej 12 stopni. I oczywiście ograniczyć podlewanie.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
-
- 500p
- Od: 31 sie 2006, o 13:15
A mój wciąż stoi na zewnątrz - i dalej ma kilkanaście zielonych (!) liści. Oczywiście odpowiada za to raczej ciepła pogoda i spora ostatnio wilgotność powietrza.
B.
B.
- Foxowa
Może to już nowa partia liści?
Jest taka głupia pogoda że rośliny trochę się mylą. U mnie też kilka zimowanych roślin opadło i nagle odrosło i nie wiedzą co zrobić, bo światła nie ma jak w jesieni, a temperatura bardziej pod wiosnę. Mam nadzieję, że mój granat się jednak utrzyma w swojej decyzji spania nie odrośnie nie w porę ;)
Jest taka głupia pogoda że rośliny trochę się mylą. U mnie też kilka zimowanych roślin opadło i nagle odrosło i nie wiedzą co zrobić, bo światła nie ma jak w jesieni, a temperatura bardziej pod wiosnę. Mam nadzieję, że mój granat się jednak utrzyma w swojej decyzji spania nie odrośnie nie w porę ;)