Ja nie lubię oceniać tak samo smaku pomidorów, jak i ostrości papryk. Jak dla mnie to kwestia indywidualna i raczej wolę, by każdy osobiście ocenił.
Ostatnio wiele się działo, niestety też sporo niedobrego, przez co zaniedbałem trochę swój wątek.
Także, może lekkie sprawozdanie co się warzywno-ogródkowego u mnie działo.
Został wysadzony czosnek. W tym roku jak i w poprzednim, został wysadzony czosnek Słoniowy oraz Ornak. Z tą różnicą, że w tym roku nie liczyłem ile wysadziłem ząbków.
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Zrobię to, jak już wyjdzie z ziemi. Wysadzałem w pierwszy weekend listopada, czyli trzy tygodnie wcześniej niż rok temu. Wczoraj nie było jeszcze żadnej sztuki nad ziemią, choć pogoda ku temu sprzyja, bo jest przyjemnie ciepło jak na te porę.
Zebrałem też resztę pietruszki, niestety zbyt gęsto rosła i nie jest tak duża jak powinna ale nie ma zbytnio co narzekać.
Zebrałem też kilka porów ale jeszcze ich sporo w gruncie. Po za porami, w gryuncie są również selery ale nie zachwycają swoją wielkością.
Poletka są w 3/4 przygotowane do kolejnego sezonu. Mniej więcej zaplanowane, co gdzie będzie, tak by była rotacja warzyw ale jeszcze wiele przemyśleń co do nasadzeń, odmian itd na zimę będzie.
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)