Też to zauważyłem. W zeszłym roku wątek był założony chyba później, a szybko przybywało postów. W tym roku tylko kilka(naście) osób się udziela i pisze tutaj
Muszę zacząć znów pakować nasiona, bo jakoś przestałem i wszystko czeka
Kasiu, nasiona pomidorów z tegorocznych zbiorów już w dilerkach. Postaram się jeszcze w tym tygodniu wysłać. W którym wątku umieścić listę i ewentualne opisy?
Ja siedzę cicho ale nie znaczy to, ze mnie AWN nie interesuje.
Dostaniecie wszystkie moje tegoroczne nowe/stare krzyżówki Ani Kozuli plus kilka jej Kxów.
Parę ustalonych i kilka papryk.
Solennie obiecuję, niczego nie zamawiać, żeby nie osiwieć jak przyjdzie wybierać odmiany.
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Ode mnie też pójdą pomidory i część nasion papryk uszczknę Dam tyle, ile tylko będę w stanie. Zasoby mam skromne, bo uparłam się na branie nasion z najładniejszych, stuprocentowo zgodnych sztuk... a te były ciągle jedzone przez domowników oczyma i szybko znikały w bliżej niewyjaśnionych okolicznościach mimo wielkich podpisów z nazwą
Ostatni okres to dla mnie tygodnie wyrwane z życiorysu, ale już powoli biorę się za robienie porządków nasionkowych, segregowanie i rozdzielanie do wysyłki
Jersey - - w arkuszu mamy zapisane, że mały owoc rośnie 90-110 g. Zaczęłam trochę grzebać w necie i tylko w jednym miejscu znalazłam informację, ze dorasta do ok.100 g. Ale ja mam nieodparte wrażenie, że on był zdecydowanie większy i strasznie mnie to gryzie... Ktoś coś wie na temat?
1. Eldorado malinowy 10 op
2. Jazon 10 op
3. WES 10 op
4. Janek od Mirka 25 op
5. Amana Orange 10 op
6. k/201 F4 okrągły 15 op
7. NN Iran 15 op
i papryki:
1. Padron 10 op
2. Pomidorowa pomarańczowa słodka 10 op
3. Żółta strąkowa duża słodka 15 op
4. Furilla 10 op
5. Pikantne czapeczki mix od lekko pikantnych do śr. ostrych 24 op (śr 40-50 nasion)