Ja też te plusy zauważyłam co i Ty
Sabinko, całe szczęście mam studnię na swojej działce, mąż podłączył mi do niej hydrofor i mogę podlewać swoje rośliny, ale nie ma jak deszczyk trzeba się cieszyć z tego co mamy, ja nie narzekałam tylko stwierdziłam fakty
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Azalie japońskie polecam bardzo obsypują się całe kwituszkami, jedyny minus że mogą pąki kwitowe przemarzać ale teraz zimy ostatnio łagodne, można też zapakować w agro i jest okej, a sam krzew nawet jak nie kwitnie jest dekoracyjny, rośnie pomału, bardziej woli zacienione miejsca, ale moje rosną niektóre w pełnym słońcu i też się dobrze mają. Za życzenia dziękuję bardzo i pozdrawiam
Mariuszu zaraz pobiegłam poczytać o tej chorobie którą zauważyłeś na swoich Azaliach, ja jak na razie nic takiego nie zauważyłam u siebie, może jest jakiś środek, który pomoże zwalczyć, Piwonie rozumiem zakup, to piękne kwiaty, ja też wrzuciłam trzy do koszyka, będziemy nowości podziwiać, podejrzewam że nie w tym a w przyszłym roku. Pozdrawiam
Marysiu ja sobie bardzo cenię rzeczy które od kogoś dostanę, taka ze mnie sentymentka
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
dziękuję bardzo za życzenia i też przesyłam wspaniałego roku
Natalko dziękuję za życzenia, styczeń jak przeminie to luty szybciutko choć w tym roku ma więcej dni, ale ja już odliczanie robię, planuję co gdzie zmienię, dosadzę itd... Pozdrawiam
Aniu i ja odwzajemniam życzenia, Kermesina jest urocza, nie zawiodła mnie nigdy, bardzo polecam. Pozdrawiam
Dorotko widoczki piękne i chciało by ich się już, dlatego często gęsto wracam do zdjęć z minionego sezonu, a wiesz że nigdy nie czułam zapachu tej Azalii chyba nie ma, bo nie mogę sobie przypomnieć, zawsze zachwycam się kwiatem, jest cudowny i ogólnie krzewem który jest nimi obsypany. Pozdrawiam
seba1999 tak sobie myślę czy to rok urodzenia w twoim niku? Jeśli kupiłeś taką ślicznotkę jaką jest Coral Sunset to jesteś zgubiony
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
będziesz chciał jeszcze i jeszcze Piwonii. Ja mam Coral Charm jest obłędna, a mi się wydaje,że to dość łatwe rośliny, prawie wszystkie które kupiłam kwitły zaraz na drugi rok, ważne aby nie sadzić za głęboko. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Wandziu polecam Piwonie i wydaje mi się,że teraz jest taki duży wybór,że można spróbować od tych niepełnych, ich kwiat trzyma się prosto, bo te pełne często trzeba podwiązywać, tylko one zaś mają obłędne zapachy które czuć w całym ogrodzie, a
puste niestety bez zapachu. Gdy przekwitają obcinam kwiaty i po wszystkim, liście są ozdobą do jesieni. Pozdrawiam
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)