No się dokolebałam w końcu do Ciebie!
Odkurzaj kobieto! Trzymam kciuki za ukorzenianie kohlerii Niech szybciutko zakwitną storczyki, to sobie popodziwiam
Kalla - hoho przepiękna i elegancka dostojna księżniczka, klękajcie narody!
A paprociowy listek - słodziasty
Hej. Faktycznie, moje serduszka puszczają już małe pędy. Chyba wszystkie szczepki się przyjmą. Po kilku dniach większość pociąłem na małe kawałki z jedną parą listków, w ten sposób jest ich więcej.
Pozdrawiam.
Basiu, Rena dziękuję Florianie zobaczymy, wiem że to nie jest typowa pora jej kwitnienia - jak na razie liście ma piękne Agnieszko za to jak długo kwitną jestem w stanie wybaczyć im wygląd bez kwiatów mojej zielistce też zasychają liście, zresztą nie tylko jej Kasiu witam i dziękuję muszę zrobić znowu zdjęcia, bo storczyki już zaczęły pokaz Charlie chyba bym się nie odważyła ciąć ich na tak małe kawałki, ale trzymam kciuki, niech Ci ładnie rosną
Kasiu nie zawsze mamy w 100% idealne warunki, jakiś zasuszony liść czy końcówki to nic dziwnego Poza tym w naturze rośliny nigdy nie są idealne, a i tak są przepiękne Henryku dziękuję grudniki kwitną w najlepsze, i będą kwitły jeszcze długo, mają dużo pąków. Nigdy nie mam super obfitego kwitnienia na raz, za to cieszę się ich kwiatami bardzo długo, nieraz od listopada do lutego Krysiu dziękuję kiedy ma się ogród lub działkę najlepsze są doniczkowe kwitnące zimą - sama mam takich najwięcej, z wyjątkiem hoi i hibiskusów.
Biały nie chce być gorszy od kolegów - jest najmłodszy i najmniejszy z towarzystwa, ale od chwili zakupu niemal potroił swoją wielkość
Henryku dziękuję w imieniu roślinki ja tam lubię je wszystkie Basiu dziękuję bardzo Igo nie, nie mam wszystkich kolorów - są jeszcze inne odcienie różu, łososiowy i w kolorze starego złota. Czasem kapną kwiatkiem późną wiosną lub latem, ale dość rzadko. Kasiu no widzisz to bardzo dobre wieści
Kolejne storczyki zaczynają kwitnienie - żółty załapał się na całą sesję, różowemu muszę dopiero ją urządzić:
Trochę sałaty - dwie największe hoye, metallica i australis: